Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 22. syyskuuta 2016

Kamala eteinen


....ja kesän viime kukat 2. Nämä kukat löytyivät lenkin varrelta.Silloin kun ostin tuon Mikki Hiiri-taulun ajattelin, että pitäisi eteinen siivota ja päivittää syksy/talvi kuosiin, ja voisin tuosta taulusta ottaa värit. Mustaa, valkoista, vihreää ja punaista. Tänään kun isäntä lähti käymään kavereidensa kanssa Lahdessa, niin päätin aamulenkin jälkeen vihdoin siivota eteisen.Kamala paikka! Pelkkiä ovia, sotkua ja ahtautta. Tässä todisteet :)Eli kuvat ennen.

Tuossa ensimmäisessä kuvassa olin sentään jo nostanut vintin rappuun nämä tuolille kertyneet ylimääriset tavarat: hillopurkkeja,kuistin pöytäliina, ylimäräinen verho, kuistin istuintyynyjä ym.

Tämä naulakko on pääasiassa isännän käytössä ja sen se on näköinenkin :) Minullahan on ulkovaatteet keittiön tankokomerossa, lukuunottamatta paria sadetakkia ja muutamia kenkiä, jotka ovat tässä naulakossa. Tuo on talon vanha naulakko ja kenkäteline sen alla on entiseltä naapurilta saatu ja jonkun itse tekemä. Naulakossa huomasin olevan myös ulkovaatteiden lisäksi miehen paita, farkut ja college, annoin olla muut paitsi raivasin kesäsandaalit yms. kesäjutut pois. Parempi, ettei kauheasti miehen vaatteita siirtele, muuten ne on häneltä hukassa :)
Sitten siivoamaan! Aikaa siinä meni, mutta ompahan hetken verran siistimpää ja tilavampaa.
Tässä ikkunassa oli ennen pitkä pitsiverho, ja kun tuon kaapin taakse työnnetään aina Kylätalo-tilaisuuksien iso A-kyltti, niin tuo pitkä verho oli vaan tiellä. Ikkunan toisella puolella on kuisti, jonka kaapin päällä on miehen työhanskoja ja työkaluja ym kamaa, niin en halua niiden näkyvän eteisen puolelle, siksi haluan pitää siinä verhon. Niinpä hain vintistä anopin tekemän pitsikapan ja laitoin sen kaksinkerroin verhoksi peittämään tuon ikkunan alaosan. Verhotangon tein mustasta muoviputkesta, jota vähän lyhensin sopivaksi. Tulppaani-vahakankaan pala sai jäädä edelleen piristämään kaapin päällystää, lisäsin vain silkkikukkia ja tuunaamani lyhdyn. Entisiä tauluja otin pois. Tuo ovi, missä on peili, vie isoon kylmään eteiskomeroon. Ja meillähän on koko eteinen kylmää tilaa.Tuo mustavalkoinen lapsi-taulu on kyllä entinen ja samoin nuo led-valot ovat olleet viime talvesta asti paikallaan, vaikka ei niitä tietysti kesällä käytetty.Ison tuolin vein kokonaan vinttiin tilaa viemästä ja nyt kun ruvetaan pitämään kesän aukiolon jälkeen taas yläkertaan menevää oveakin kiinni, niin tuo pikku jakkara ei vie paljoa tilaa, vaan kengät siinäkin saa laitettua, jos tarvitsee istuutua.
Tuo jakkarahan on joskus tuunaamani myös. Oli alunperin ulkona ollut ja kauheassa kunnossa. Minä maalasin sen ja virkkasin päällisen sille.
Vähän enemmän on nyt lattia tilaakin. Tuossa vierekkän kellarikerrokseen vievä ovi sekä yläkertaan vievä ovi. Reunassa kuistille vievä ovi.

Toiveikasta torstaita, eikös se niin sanonta mene, että torstai on toivoa täynnä :)


8 kommenttia:

 1. Eihän tuo nyt niin paha ole...tyypillonen vanhan talon eteinen..:)

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuli siistiä. Meillä on toinen eteinen,siellä kaikki isännän ulkovaatteet. Se on yleensä kaaoksessa. Mä tykkään kans et on tuoli kun laitan kenkiä, varsinkin nyt kun on lonkka/selkävaivaanen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on yleensä sellaiset kengät,jotka on helppo vetää jalkaan, mutta jos joskus on nauhakengät, niin silloin on tuoli hyvä apu :)

   Poista
 3. Nyt kun näitä kuvia katsoin, tuli ihan tutunoloinen tunne, koska nuo ovet ja niiden sijoittelu tuo niin mieleen erään kyläpaikan, jossa lapsena tykkäsin paljon viettää aikaa:)

  VastaaPoista
 4. Tuollaisesta järjestelemisestä minä tykkään. Siten saa mukavasti muutosta aikaan, vaikka välillä täytyykin käyttää luovuutta saadakseen järkevän järjestyksen.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)