Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 29. heinäkuuta 2016

Tuunattu paita


Meillä mies on sellainen "kävelevä katuevankelista" ja tykkää paidoista, joissa on joku hengellinen sanoma tai kuva. Pitää niitä niin mielellään, että ne äkkiä kuluu ja loppuvaiheessa ovat jo aika risaisia, joten joudun jo toppuuttelemaan, ettei niillä oikein enää voi liikepaikalle mennä.
Niin kävi miehen mustan hihattoman paidan, niskaosassa oli jo pientä reikää vieri vieressä ja värikin oli jo tosi haalistunut.
Minä olisin ollut jo valmis heittämään paidan roskiin, mutta mies ei ollut valmis luopumaan rakkaasta paidastaan... Enpä itse tullut edes ajatelleeksi, että paitaa voisi vielä jotenkin käyttää hyödyksi. Vaan miespä sai idean: mitä jos leikkaa tuon tekstiosan ja ompelee sen valkoseen t-paitaan. Minä tapani mukaan suhtauduin ajatukseen ennakkoluuloisesti...ei kai sitä voi...ainakaan valkoiseen...ehkä mustaan paitaan...
No meninpä sitten illalla kuitenkin kokeilemaan. Leikkasin tekstin irti ja mallasin sitä toiseen mustaan hihattomaan...ei hyvä, näytti ihan liian haalistuneelta.
Kokeilin sitten vielä kokeeksi valkoiseen t-paitaan ja ihme kumma se näytti suht hyvältä meikäläisenkin kriittiseen silmään.
Pelkäsin kuitenkin ommella tuollaiseen joustavaan kankaaseen toista joustavaa, ei auttanut muu kuin kiinnittää pala nupineuloilla samalla kääntäen reunat sisäänpäin, ja katsoa että pala ja paita ovat mahdollisimman suorassa päällekkäin. Sitten huokaisu ylöspäin...ja varovasti ompelin sen kapealla siksakilla kiinni. Ja ihme ja kumma, haalistuneeseen palaan nähden siitä tuli ihan hyvä :)Ja mies oli tosi tyytyväinen :D

Ps. Muutama postaus taaksepäin esittelin pihakukkiani ja siellä oli yksi sinertävä kukka, josta sanoin etten tiedä/muista sen nimeä... No nyt se avannut nuppujaan, niin julkaisen sen kuvan nyt, niin jos joku tietää voi sivistää minua tiedolla :)


4 kommenttia:

 1. Hyvä paidan tuunaus:) Sai mieluinen paita jatkoaikaa. Äiti osti mulle joskus pinkin paidan, jossa oli muistaakseni teksti: "Jeesus rakastaa sinua". En minä sitä osannut (pitäisi kai sanoa reilusti kehdannut) kovin montaa kertaa pitää. Aika arjajalka sitä huomaa monesti olevansa... Puhuakaan en näistä asioista osaa, mutta hyvä kun edes kirjoittaa kumminkin jotain.

  VastaaPoista
 2. Kyllä mulla on vähän sama juttu...on itselläkin ollut noita hengellisiä paitoja, niin jotenkin vaivautuneeksi tunsi itsensä...vaikkei pitäis, kyllä Jeesusta aina vois mainostaa, Hän on niin hyvä! :D
  Ja puhumisenkin kanssa on vähän sama kuin sullakin...vaan onneksi Isä tietää meiän luonteet, kun on itse meidät tällaiseksi luonut...ja kyllä meilläkin oma tarkoituksemme on, vaikka usein tuntee itsensä niin epäonnistuneeksi...

  VastaaPoista
 3. Ihan kuin olisin nähnyt tuon paidan Kampissa Helsingissä pari päivää sitten? Ihan sama teksti oli ainakin. :) Kiinnitti huomioni. :)

  VastaaPoista
 4. Ei se ainakaan mies ollut, koska hän ei ole siellä ollut...mutta onhan niitä alkuperäisiä paitoja varmaan erilaisina ja erivärisinä :)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)