Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Varastossa
Tänään siivosin sisällä jonkun verran ja ulkona yhden ulkovaraston. Ystäväni on tulossa huomenna kylään, siksipä olikin aika siivota sisällä, kun en viikonloppuna siivonnutkaan. Tämmöinen tavarakasa oli siivoukset tiellä...osan vein pois ja osan sain kaappiin järjestettyä "piiloon" :)
Ulkovarastoon en häntä aio viedä, vaan sen siivoaminen lähti siitä, kun ollaan vähän ajateltu miehen kanssa, jos otettais kanoja...tosin mietintä vaiheessa vasta sekin. Mutta siitä ajatuksesta se varaston siivous lähti, että siitä saisi verkolla eristämällä ehkä ainakin kesäkanalan...no jaa, saas nyt nähdä mitä siitä tulee... Tällaisen kirjan olen kuitenkin jo tilannut.

Tyhjensin varaston toisen pään (toisessa onkin puuvarasto), toisessa päässä on ollut aina toisen vuodenajan tarvikkeita. Esim. kesä aikaan lumi-kola, -lapiot, sukset ym talvijutut, talvella sitten puutarha-välineet, sulkapallo-jutut ja muut pallot, tikkataulu jne. Nyt kun puutarha-välineet oli jo otettu ulos, eikä kaikkia talvi-juttuja ole vielä laitettu, niin sinne sekaan sentään mahtui.
Kumpaankaan kategoriaan kuulumattomia tavaroita löytyi myös, niinkuin tämä lavuaari. Talon mukana tullut, mutta liian iso meidän kumpaankaan mini-vessaan.
Pitäis varmaan pistää myyntiin tai Roskalava-ryhmään. Sitä varten tämän kuvan siitä nappasinkin.


Tyhjensin suurimman osan tavaroista ulos tai nostin seinälle nauloihin, että sain lakaistua tyhjän lattian. Jotain heitin roskiinkin. Sitten nostelin tavarat takaisin parempaan järjestykseen.
Talon entiset omistajat on tehneet säilytys-järjestelmän vanhoista hetekoista, kiinnittämällä ne harjateräs-koukuilla kattoon. Siellä meillä on sukset ja sauvat.Tosin liikaa niitäkin kahdelle ihmiselle, kun on jotain lasten entisiäkin ja isännälläkin entisten lisäksi nämä komeat vanhat puusukset :) (Alemmassa kuvassa. )
Enpä noita katon rajassa olevia suksia sen paremmin ruvennut tutkimaankaan. Jotain lautoja ja muuta puutavaraa olin hamstrannut oven pieleen, ne jätin nyt ulkopuolelle seinää vasten nojaamaan. Puiset perunalaatikot, jotka minulla on toimineet vanhojen ikkunoiden kanssa mini-kasvihuoneena, vein muiden puutarha-tavaroiden kanssa samaan paikkaan.Kun meillehän pitäisi tulla isompi kasvihuone. Pari ikkunaa laitoin taimien suojaksi seinustalle. Vanhat puiset limu-laatikot vein kulmauksen kahvittelupaikalle hyllyksi.

Nyt varasto on kuitenkin helppo tyhjentää, jos tulee kanalan tarve :D
Näihin näkymiin tänään.


4 kommenttia:

 1. Jos niitä kanoja otatte, niin minua kiinnostaa kyllä sitten, millaista se homma niiden kanssa on. Se on jotenkin kiehtova ajatus, että olisi muutama kana.

  VastaaPoista
 2. Me ollaan ajateltu jo monena vuotena, että muutama kesälammas tai kana olis kiva, ainoa on se, että ei syksyn tullen raaskis luopua, niin pitäs olla talveksikin kelpaava tila :)

  VastaaPoista
 3. Kanojen ottamista mekin juuri eilen miehen kanssa mietittiin. Mukavia olisivat, mutta juuri tuo talvi mietityttää. Pitäisi saada lämmin tila johonkin laitettua.

  -Johanna

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)