Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Päivästä päivään...


Kaikenlaista tässä on tullut touhuttua, muttei mitään erikoista. Jos ei nyt lue erikoiseksi sitä, että olimme miehen kanssa kalassa.(Sitä ei nimittäin kovin usein tapahdu :) Hän jopa sai joenmutkasta pari-kolme kalaa, itselläni jäi siima kiinni koivun oksaan, ja siihen loppui mun kalastus, koska siimaa ei saanut irti, vaan se katkesi. Sitä ennen oli mieskin kerinnyt samaan oksaan onkensa sotkea, mutta hänellä se irtosi ja pystyi jatkamaan onkimista.
No minä sitten sillä aikaa kiertelin luontoa siinä lähellä ja otin jopa yhden kuvan: puolukat kukkivat kovasti.

Päivällä olimme kävelyllä, tosin aluksi ajoimme, Elmo mukana, autolla paikkaan, josta alkoi jalankulku väylä, koska meiän Elmo pelkää isoja teitä ja ohi pyyhältäviä autoja. Siitä lähdimme sitten kävellen isompaan taajamaan, jalan kulkutietä pitkin. Matkalla poikkesimme yhdellä sivutien sillalla, mistä alla oleva kuva.
Taajamassa söimme jäätelöt ja kävelimme takaisin autolle, noin 6 km edestakainen matka.


Sunnuntaina kävimme kylässä, samalla kun miehet korjasivat meidän auto-cd-soittimen, tai oikeastaan vaihtoivat sen toimivaan. Samalla reissulla kävimme sekä leffassa että pitkästä aikaa Pelastus-Armeijassa, siellä oli laatikollinen kukkia, joista sai ottaa kukan, jos halusi. Suurin osa oli Tulilatvoja, joita minulla on jo kaksi, niinpä otin kukan joka ei kukkinut. Tällaisen. Ihan uusi tuttavuus minulle. Löysin netistä sen kuvan, mutten suomenkielistä nimeä. Ruukussa oli latinankielinen nimi, joka oli Lilian peperomia exclusiva.

Toinen uusi kukka on kylätalon perennan vaihto päiviltä jäänyt ja ulos portaille kaverinsa kanssa pahvilaatikossa pukattu. Kaveri oli jo kuollut, niin pelastin viimeisen yksilön kukkapenkkiini :) Se muistuttaa ulkonäöltään vähän nokkosta, mikä sitten lienee.
Tänään "karsin" vähän kukkapenkkiäni, eli vähensin sieltä täpläimikkää, joka yrittää kuuliljan kanssa valloittaa koko penkin. Löysin sieltä täpläimikän varjosta jotain alkuja, en kyllä tiedä mitä sieltä tulee...seuraamme asiaa :)

Juhannusruusu on innoissaan puhjennut kukkaan...


Matonkuteita on tullut kerittyä kerälle. Monta vuotta vintissä olleesta pussista sekaisena kasana ollutta nailonkudetta keritty nyt 13 siistiin kerään :) Yritän järjestää kaikkea, kai samalla järjestän ja selvittelen elämääni. Tai ainakin yritän. Pientä matalapainetta on ollut henkisestikin ilmassa, jos muutenkin ilmastossa.
Näihin kuviin, näihin tunnelmiin....


8 kommenttia:

 1. Käden puuhat auttavat mietinnässä, Psalmit purkamaan tuntoja, ainakin minulla. Jos ei heti tunnu siltä, niin jonkin ajan päästä. Nämä asiat jo varmaan hyvin tiesitkin. Toivon jaksamista sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti <3 Raamatun luku auttaa muutenkin, jos vaan jaksaa siihen paneutua ja ihanien rohkaisevien hengellisten laulujen laulaminen. Ja eikös se shoppailukin piristä (vitsi, vitsi) ostin tänään kaipaamani digikameran :)

   Poista
 2. Semmoista matalapainetta se on vähän täälläkinpäin... Ja joku pikkupuuhastelu tuo ainakin vähäksi aikaa mukavaa mietittävää. Siis jos saa alkuun jonkun tekemisen... Usein ei saa mistään hommelista kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mä olen huomannut sen, että jos mikään ei huvita, niin mielellään kun saa aloitettua jotain luovaa...niin tulee parempi mieli :)

   Poista
 3. Ensi viikolla pitäisi lopultakin tulla kesä, eiköhän silloin matalapaineet hellitä . Olispa mukava kun oliskin kaveri jonka kanssa menis kalalle. Yksin ei viitsi lähteä. Meillä on juhannusruusut vielä ihan pienellä nupullaan, vähän taitavat olla myöhässä.

  VastaaPoista
 4. Monella ihmisellä on nyt säät vaikuttaneet mielialaan ja vireyteen....itselläni paljon vaikuttaa säät...parempaa odotellessa ostin tänään kaipaamani digikameran :) Odotellaan hyviä kuvaus ilmoja :)

  VastaaPoista
 5. Matalalla lennetään täälläkin, en muista koska olisin kesäaikaan ollut näin onneton..mutta mä lähen veikkaamaan, että tuo sun uusi kukka on jotakin muorinkukka-lajiketta..mutta en minä varma ole..Koitetaan jaksaa - voimia sinne ystäväiseni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinne Tanni <3 Kyllä se tästä :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)