Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 18. huhtikuuta 2015

Bokashi! Ilonsa kullakin :D
Pääsen kompostoimaan :) Tilasin netistä, facebookin kautta, Bokashi-keittiökomposti-systeemin. Siinä tuli kaksi tyhjennyshanalla varustettua ilmatiivistä erikois-ämpäriä ja kilo kuiviketta, joka on hyviä mikrobeja sisältävä elävä tuote .Biojäte kerätään päivittäin erilliseen purkkiin joka tyhjennetään kerran päivässä kompostiämpäriin ja lisätään muistaakseni pari lusikallista kuiviketta jätelitraa kohden.
Muutaman kerran viikossa tyhjennetään neste hanan kautta, nestettä voi käyttää laimennettuna kasvien lannoitukseen. Kun ämpäri on täynnä, se jätetään huoneen lämpöön maatumaan pariksi viikoksi ja otetaan toinen ämpäri käyttöön.Kahden viikon jälkeen ensimmäisen ämpärin voi sisällön voi sekoittaa maa-ainekseen jatko-maatumiseen. On erittäin laadukasta multaa, joka on tosi hyvää kasveille.
Kompostointi pitäisi olla hajutonta ja eikä tuo ötököitä sisälle.Aloitin vasta tämän, niin tiedot ovat pääasiassa esitteestä.

Jos jotakuta kiinnostaa, niin facebookista löytyy Bokashi keittiökomposti/ Marina Gotthard-Ivars.
Mitäpä tässä muuta? Kolme päivää olin töissä ja sen jälkeen kahdessa seurakunnan tilaisuudessa ja tänään kerkesin vielä siivota. Eipä sen kummempaa. Mitä nyt olen kompuroinut...eilen töissä kaaduin rähmälleni, kun kompastuin tuolin jalkaan, onneksi ei siinä mitään pahempaa sattunut. Tänään sitten taas venyttelin jalkaterääni niin jokin nivelside-vaiva tuli taas nilkkaan :( Elämä on kummallista... :)
Tämän päivän kuvat ovat kännykällä jonain päivinä otettuja, oksia maljakossa silmuineen... Viime vuotinen paprika jäi syksyllä sisälle ja tekee nyt uutta satoa, ainakin yrittää :) Ja uusia paprikan taimia kasvamassa.
Leppoisaa lauantai-iltaa!

8 kommenttia:

 1. Olen lukenut Bokashista. Odottelen postauksia käyttökokemuksistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tämä oli ihan uusi juttu, josta luin Kummitustalon Stellan blogista ja heti innostuin, kun olen kaivannut kompostoria, mutta ne on niin älyttömän kalliita....toivotaan, että on maineensa veroinen :)

   Poista
 2. Ite oon miettinyt myös sisäkompostorin hankintaa, mutta mies ei varmasti suostuisi siihen, joten ulkona kompostoinit saa riittää. Sekin on jo hyvä juttu ja tulee paljon multaa. Pari kertaa kesässä tyhjennän ja komposti on jo kotvasen aikaa kuumennut.
  Minäkin oottelen kokemuksiasi tuosta kompostoinnista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron kyllä,kun kokemuksia karttuuu :)

   Poista
 3. Kivan oloinen juttu, toi komposti. Mun kaverilla on eteisessä vanha kylpyamme joka toimii matokompostina. Hienosti toimii, ei yhtään edes haise. Mut luulen, että toi ämpärihomma on esteettisenpi ja vie vähemmän tilaa. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin luulen :) Tosin kyllä ajattelin itsekin mato-kompostoria myös toisena vaihtoehtona,mutta päädyin tähän.

   Poista
 4. Siis kompostori keittiössä, onpa mielenkiintoista, minäkin jään odottelemaan kokemuksiasi! Ihania pieniä paprikantaimia! Onneksi ei sattunut pahemmin kun kaaduit!

  VastaaPoista
 5. Onneksi ei sattunut! Ja nyt on nilkan nivelsiteetkin parantunut. Tänään juuri vaihdoin tomaatin ja kirsikkatomaatin taimia toisiin kippoihin :)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)