Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 23. helmikuuta 2015

Tänään
Tänään on odoteltu soittoa mangneetti-kuvauksen tuloksista (ei vielä ole kuulunut, vaik kello on jo 15,20, 16 mennessä pitäs soitto tulla viimeistään), on leikattu ja lyhennetty Elmo-koirulin turkkia keväisempään asuun, käyty kahvilla ja kävelemässä Elmon kanssa (hyvin vähän),saatu huomiseksi työ-sijaisuus, muuten tää päivä on menny ihan saamattomana...

Harmi, että tuo huominen sijaisuus ei ole keskustassa, ois voinut käydä kurkkaamassa kirppispöytää samalla. Jatkoin sitä nimittäin vielä toisella viikolla, ei ehkä olis pitänyt kun tuntuu ettei nyt enää ole niin kauppa käynyt, vaikka vein sinne lisää tavaraa...no onhan tässä vielä päiviä jäljellä.
Kaikkia omituisia juttuja on tullut viime päivinä tehtyä, siis käsitöitä...pikkuisia pöllöjä, pieniä koreja ym ihan vaan telkkaria katsellessa, kun ei osaa enää olla kädet jouten. Onneksi tytöntyttö tykkäsi niistä muffinseista, juotiin sit leikkikahvit :)

Alkaa tuntumaan taas, ettei se lääkärin soitto nytkään tule perille....nimittäin silloin vajaa seitsemän vuotta sitten, kun sairastuin rintasyöpään ja lääkärin piti soittaa koetuloksista, niin niillä oli ollut mun vanha puhelin numero, se puhelin numeroineen oli mun pojalle annettu ja lääkäri oli jättänyt sinne VIESTIN!! (kun poika ei ollut vastannut) et mulla on syöpä. Sain sen kuunnella myöhemmin pojan kännykästä. Se oli kyllä aika törkeetä :(
No nyt niillä pitäs olla mun nykynen numero joka on jo vuosia ollut, kunhan eivät ole kaivaneet sitä vanhaa numeroa jostain....se ei ole enää pojallakaan käytössä :) Jos ei soittoa kuulu, saa taas ite ruveta kyselemään tietoja sieltä, en kyllä huomenna kysele kun olen töissä, vaik sit ylihuomenna...
Ärsyttää...
Kukat on silmin nähden piristyneet talven jäljiltä ja yrittävät aina kääntyä valoon päin, kyllä se kevät taitaa sieltä tulla! Keväisiä päiviä teillekin <3
Ps. Tasan klo 16 tuli soitto sieltä neurologilta, mangneettikuvassa ei ollut mitään erikoista, mutta kolestroli oli kohonnut, siihen pitäis aloittaa lääkitys.
Onko teillä kellään kokemusta kolestroli lääkityksestä, onko teille tullut siitä mitään sivuvaikutuksia? Muuten kaikki tuntui olevan OK. Ehkä tuo lääkitys on hyväkin, kun isänihän kuoli melko nuorena (taisi olla 68 v) sydänkohtaukseen.


12 kommenttia:

 1. Kevättä kohti menhän. Äidilläni on kolesterolilääkitys eikä hänellä ole ollu mithän sivuvaikutuksia.
  Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
 2. Meillä on isännällä kolesteroliääkitys ja ankara kasvisruokavalio on ainoa joka auttaa ja lisää liikuntaa vaan. Pois herkut ja rasvat, näin lääkäri neuvoo. Kevättä odotellaan mutta ei sen aika vielä oikein ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johan se maaliskuu alkaa...talitintit rupeaa laulamaan titityytä, siitä se kevät lähtee alkuun:)

   Poista
 3. Kiva kuulla, ettei siellä kuvissa mitään hälyttävää ollut! Ja kolesterolilääkityksen kanssa pärjää kyllä - itselläni ei vielä ole, mutta todennäköisesti tulevaisuudessa on - kulkee nimittäin geeneissä. Ja ruokavaliolla sekä liikunnalla voi myös vaikuttaa jonkin verran - tosin ei loputtomasti. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikuntaa pitäisi kyllä lisätä...ei vaan tule muuta tehtyä kuin käveltyä...sitä voisi kyllä lisätä..

   Poista
 4. Täällä kysytään puhelinnumero kyllä joka kerta kun käy lääkärissä, vaan olihan tuo sullakin oikea numero siellä :)
  Mitenkä korkealla oli kolesteroli, ja mitä oli lukemat HDL :ssä, Ldl;ssä ja Triglyssä? Jos trigly ei ole koholla ja Hdl olisi hyvä, nin en ite ainakaan aloita kolesterolilääkettä. Olen joskus kokeillut ja mulle ei sopinut, tuli huimaus, vatsakivut ja lihaskivut. Sitten alkoi tulla yöllä painajaisia ja lopetin. Ne vaivat loppui siihen. Sivuvaikutuksethan ovat yksilöllisiä, mulla kun on kilpirauhaslääkitys, niin luulen että statiinit jotenkin sotkee sitäkin.
  Tää asia pitää miettiä ite ja kysyä lääkäriltä, kuinka suuri riski on sairastua sydänsairauksiin ja miten paljon se pienenee jos aloittaa kolesterolilääkityksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli kolestroli jotain päälle 5, hyvä kolestroli oli kyllä myös aika korkea...muuta en tiedä. Saa nähdä tuleeko sieltä mitään paperiversiota postissa...ei noista puheluista kaikki jää mieleen.

   Poista
 5. Olipa iloinen asia, ettei kuvauksissa löytynyt mitään. Olen käyttänyt kolestrolilääkitystä muutaman vuoden, eikä minulla ole ollut mitään ongelmia sen kanssa. Olen II-tyypin diabeetikko, joten sydänsairauksien suhteen kuulun riskiryhmään. Muuten en ehkä statiineja söisi. Kaikki arvoni ovat erinomaiset. Ne tarkistetaan kahdesti vuodessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla myös on perinnöllinen riski II-tyypin diabetekseen, mutta ei onneksi sitä vielä ole tullut :)

   Poista
 6. Olipa ihanaa kun kuvaustulokset olivat ok:) On se ollut hirveä järkytys saada silloin aikanaan semmoinen viesti:(

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)