Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Keittiö kuvia
Ei meidän keittiössä ole mitään muutoksia tapahtunut, mutta laitanpa muutaman kuvan sieltä, jos joku uudempi lukija ei ole nähnyt. Pikkuinen keittiö täynnä tavaraa, sitä se on. Erikoinen limen vihreä väri seinissä oli valmiina meidän muuttaessamme, oikeestaan ihan kiva, tuo väriä elämään :)
Tuossa ekassa kuvassa katsotaan olohuoneesta kohti keittiötä...

sitten astumme sisään sinne...

Keittiön oven ja komeroiden ovien välissä on kapea seinä kaistale.Siinä on kirppari- ja kierrätys-ostoksia enimmäkseen, keltainen lasilintu on ystävältä.
Komeroiden ovien toisella puolella on kattilankansi telineet, harvinaisen tyhjät, lienee osa tiskissä :)
Ikkuna seinällä on talon pyyheliina naulakko, se oli niin kovin seinässä kiinni, etten saanut sitä irti, kun meinasin laittaa siihen toisen hyllyn. Menettelee noinkin. Sen ylähyllyllä on Viri-kaakaopurkkeja, suurin osa äitini säästämiä, joku taitaa olla kierrätyksestä. Niiden yläpuolella on itse värkkäämäni taulut.


Verholaudan päällys on myös käytetty säilytys-ja esillepano tilana.
Tämä kaunis lintutaulu on myös siellä ja on ostettu kirppikseltä

Ikkunasta näkyy etupihalle ja sen edessä on pikkuinen pöytä ja neljä vanhaa puutuolia.Seuraavalla seinällä on tiskipöytä tiskikoneineen sekä vanha puuhella (talvisin lisälämpönä), sen yläpuolelle on ripustettu kattiloita ym kattoon pistämääni tankoon...lisätilaa tuokin.

Viimeisellä seinällä on sitten sähköhella ja oviaukko olohuoneeseen sekä taas kaistale seinätilaa. Ylhäällä katonrajassa on hylly osalle ruoka-aineista ym. Tuo punainen kello on tyttären entinen, purkit on enimmäkseen kirppiksiltä kerätty.
Keittiössä ei siis ole muita huonekaluja kuin ruokapöytä tuoleineen, pyyheliina naulakon alla pikkuinen lipasto ja eteiseen johtavan oven vieressä laskutilana pieni hyllykkö koreineen, joka näkyi ihan ensimmäisessä kuvassa.

Keittiö on niin pieni, ettei siellä paljonkaan vietetä aikaa, muuten kun ruuanvalmistus ja ruoka-ajat. Olohuone on meiän suurin ajanviettohuone.

Kolme aika rankkaa ja vastuullista päivää olin töissä ja on kivaa kun on vapaata ja saa levätä ja rentoutua.

Kaikenlaista on tullut puuhattua varsinkin alkuviikon vapaapäivinä, tänään en jaksanut edes siivota.Ulkona laitoimme tänään ruokaa, grillin päällä muurikkapannulla paistoin lohkoperunoita, sipulilohkoja ja makkaraa, lisäkkeeksi vihannessalaattia ja punajuurisalaattia.

Saatiin myös vihdoin viimein vietyä elektroniikka-romut jäteasemalle.Johan sitä on talvesta asti odotettukin :).
Alkuviikosta kasasin pienen "kasvihuoneen" vintissä olleista kahdesta lasilevystä ja talon muutamasta vanhasta ikkunasta. Kylvin sinne lehtisalaattia, retiisiä, tilliä, persiljaa...olikohan muuta. Peruna/porkkana maan reunaan istutin vielä hernettä ihan kaupan siemenistä, itse aiemmin vanhoista herneistä yrittämäni idätys ei onnistunut.

Hyvää lauantaita ja viikonloppua kaikille :)


6 kommenttia:

 1. Viihtyisä keittiö! Minulla taas keittiö on olkkaria suurempi, joten keittiössä mahtuu olemaan enemmän - varasänky ja iso ruokapöytä, joka toimii työpöytänä.
  Nuo Viri-purkit ovat niin nostalgiset, tuli ihan lapsuus mieleen! Meillä ei kai ole noita sitten säästetty, tai on jossain myöhemmässä vaiheessa pois heitetty tai myyty kirpparilla.

  VastaaPoista
 2. Oi miten hurmaava pikkukeittö ja aivan uskomattoman ihania purkkeja ja tauluja..kaikkea kaunista..Toisaalta meidänkin keittö on pieni väillä törmätään mieheni kanssa siellä yhteen, kun tää on kapea käytävämallinen, molemmin puolin kaapistot, siis jos mie avaan jääkaapin niin toisen on väistettävä mokoma avautuu vielä väärinpäin..
  Tehdään usein mieheni kanssa ruokaa ja jos on asiaa taas roskikselle on jälleen toisen väistettävä..välillä ärsyttävää mutta toimiihan tuo..ja sopu sijaa antaa :)
  Joskus haaveilen sellaisesta isosta keittöstä jonne saisi vaikka puusohvan..ja ruokailupaikan..sellaisesta mitä on yleensä vahoissa maalaistaloissa ja se haaveilu on kyllä kivaa..ajatuksissa sitä on kivaa ajatella sisustavansa sellaista..etenkin illalla kun käy nukkumaan tulee uni hyvin silmään :)

  VastaaPoista
 3. Sinulla on mukavan kodikas, suorastaan hurmaava keittiö. Leppoisaa sunnuntaipäivää!

  VastaaPoista
 4. Sinulla on niin kodikasta ja kaunista keittiössä! Minulla kauniit purnukat jäisivät varmaan pikkuhiljaa pölyn peittoon, valitettavasti. Nytkin on jonkinlainen kaaos keittiön työtiloilla, ei näytä kivalta. Mutta onneksi on juhlat tulossa ja siksikin pakko järjestellä pöydät tyhjiksi.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)