Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 8. elokuuta 2010

Huh hellettä!

On taas niin tavattoman kuuma, lääh! Hiki virtaa naamaa pitkin, eikä tietoakaan että ois tänään käynyt suihkussa,vaikka vielä on tukka hiukan kostea.
Asteita on noin 28 sekä sisällä, että parvekkeella.

Perjantai-iltana läksimme mökille ja siellä oli kyllä silloin sopivan viileä nukkua.

Lauantaina oli sitten jo aamusta kuumempi, leikkupuimurin pörinä tervehti meitä viljapellolta. Onneksi ihan meidän tontin puolelta vilja oli jo leikattu, niin ei se pörinä ja pöly ollut ihan vieressä.

Käytiin kaupassa aamulla ja vieraat tulivat aamupäivällä. Meiän mökkitontti on siitä ärsyttävä, että siellä on paljon pieniä keltaisia muurahaisia, jotka purevat kipeästi. Mun lapsuudessani niitä sanottiin kusiaisiksi. Ystävien pieni koira oli helisemässä niitten kanssa. Ne purivat sitä ja se söi niitä kostoksi ja sitten oksensi. Laitoin koiralle viltin ruohikolle, että se olisi maannut sen päällä :)

Kauppareissulla olin ottanut kaupasta paikkakunnan ilmaislehden ja huomannut, että reilun parinkymmenen kilometrin päässä oli myytävänä edullinen pikku mökki, jossa oli kunnan vesi ja viemäri, sekä ilmalämpöpumppu asennettu. Kiinnostuin siitä ja soitin sinne. Välittäjä oli jossain muissa päivystyshommissa ja olisi vasta seuraavana päivänä kerinnyt tulla esittelemään sitä, mutta sanoi, että jos haluatte ajella, niin käykää katsomassa sitä.
No, lähdettiin ystävien kanssa sitä katsomaan. Juuri samaan aikaan alkoi yllättäen kova ukkoskuuro, salamoi koko ajan ja vettä satoi niin, että hyvä kun näki minne ajoi. Olimme joutuneet Busse -raukan jättämään mökille, kun pikkukoira oli autossa ja ne ei kauheen hyvin tulleet toimeen keskenään. Ajattelin, että mitenhän se siellä pelkää yksinään ukkosta.


Sade loppui ennenkuin pääsimme perille ja kävimme katsomassa sitä pikku taloa. Siellä oli omistaja, virolainen mies paikalla ja esitteli meille talon ja tontin. Hyvin pikkuinen makuusoppi, pieni keittiö ja vähän isompi olohuone. Vesi oli vedetty eteiseen, missä oli pönttö ja lavuaari sermillä eristettynä. Eli keittiöön asti ei vettä oltu vielä vedetty. Saunan avain oli hukassa, eli sitä ei nähty ollenkaan. Piha oli toiselta puolelta ihan kiva, mutta toisella puolella oli juuri rakennettu iso naapuritalo ihan lähellä. Ystävä, joka on allerginen, sanoi heti kun tultiin talosta ulos, että siellä on hometta. No. olinkin jo itsekin tullut siihen tulokseen, ettei se ollut kiva paikka.


Ajettiin mökille ja Busse oli tosi iloinen, että tultiin takaisin. Muuten päivä meni ihan tavallisesti, grillattiin makkaraa, syötiin ulkona (se oli ennen sitä sadetta) ja oltiin "päivänokosilla", me kamarissa ja vieraat saunakammarissa.Tässä pari kuvaa saunakamarista.


Illalla toiset kävivät saunassa ja vieraat lähtivät. Me kerättiin kimpsut ja kampsut ja lähdettiin joskus 9n jälkeen kotiinpäin. Otin lähtiessä kuvan auringonlaskusta.
Hei vaan mökki, seuraavaan kertaan!

8 kommenttia:

 1. Ihana päivä takuulla teillä, jos ei kuumuutta oteta lukuun! Pienet nokoset mekin otettiin, jaksoi auringonlaskua ihailla.
  Suloinen koira ja miten kivoja tavaroita taas.
  Mulla vähän saman tyylinen hellehattu, naulassa sekin roikkuu.
  Kaunis auringon lasku.
  Minullakin aina haikeus lähteä pois mökiltä, kun sunnuntai tulee!
  Ihanat kuvat ja ehkä meillä on nyt viikoksi taas voimaa arjen askareisiin.
  Hyvää leppoisaa sunnuntai iltaa Sesse :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Seijastiina! Arjen askareisiin tästä täytyy lähteä eli työnhakuun :)

  VastaaPoista
 3. Ukkkoskuurot ovatkin olleet rankkoja tänä kesänä minne ne ovat osuneet, meillä vain vähän tuuli ja kumahteli ja meni menojaan.
  Ihana kuva auringonlaskusta.
  Mummonmökit ovat ihania, kyllä se tulee vielä vastaan sullekin se oikea mökki.

  VastaaPoista
 4. Lennu: saattaahan se olla tuo entinenkin mökki se oikea, tulevaisuutta ajatellen, jos siinä joskus asutaan olis kiva vaan jos tulis vesi sisään. Pyykkihuollonkin takia. Ja ehkä jos olis ainakin yks huone enemmän :)

  VastaaPoista
 5. Kiva mökkireissu teillä...sateesta ja ukkosesta huolimatta. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 6. Samoin sinulle Maelka, mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Mukavasti kerroit mökkireissun.Toivotaan että se oikea mökki osuu kohdalle.Yleensä asiat tuppaa järjestymään parhainpäin.

  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 8. Kiitos JaanaElina kannustuksesta :)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)