Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 17. kesäkuuta 2016

Luettua ja koettua
Olen lukenut kirjastosta löytämääni Eliisa Selkomaan kirjaa Lupaus. Suosittelen, jos vähänkin hengelliset asiat kiinnostaa. Mahtava kirja!


Kirja kertoo Raamatun tapahtumista, varsinkin Elisabethin (Johannes Kastajan äidin) sekä Marian (Jeesuksen äidin) Jumalalta saamasta lupauksesta, lapsen odotus-ajasta, Johanneksen ja Jeesuksen syntymästä ja lapsuus-ja nuoruus-ajasta sekä heidän hengellisestä toiminnastaan ja viimein siitä kun äidit joutuivat menettämään aikuiset poikansa raa´alla tavalla. Myös kirjassa kerrotaan mm.opetuslasten tunteista Jeesuksen kuoleman jälkeen ja myös ylösnousemuksen jälkeen.


Minun sydäntäni elähdytti ihana Elisabethin rukous, joka oli suoraan Raamatun tekstiä, vaikka tietysti myös kirjailijan omaa osuutta. Luin tuon rukouksen kirjasta eilen Kylätalon hengellisessä tilaisuudessa ja luulen, että se vaikutti moneen muuhunkin samalla tavalla, elähdyttävästi. (No ehkä moneen oli aika mahtavasti sanottu, sillä ei meitä eilen ollut kuin kuusi henkeä siellä :)
Tuossa rukouksen lopussa sanotaan mm. näin: " Tulkoon päivä, jolloin valo valtaa alaa ja pimeys joutuu väistymään. Tulkoon Herrani, se päivä, tulkoon se pian.Tulkoon Herrani se päivä pian, julistan sitä tulevaksi sinun ihmeellisessä, pysyvässä, suloisessa nimessäsi Iankaikkinen, Pyhä, Kaikkivaltias Herrani. Suloinen olet sinä, joka olet ollut, joka olet ja tulet olemaan. Olkoon nimesi ylistetty elämässäni, kodissani, kaupungissani, maakunnassani, maailman ääriin saakka. Ole ylistetty ja palvottu sinä, joka olet kaiken palvonnan ja ylistyksen arvoinen."


Luin eilen kirjan loppuun sängyssäni ja kun luin Juudaksen mietteistä Jeesuksen kuoleman jälkeen, kun Paha henki riehui hänen ympärillään ja muistutti kuinka hän oli kavaltanut Messiaansa ja miten hän oli ollut petollinen seuratessaan Jeesusta....se oli raskasta, sillä minäkin löysin sisältäni Juudaksen, omahyväisen ja itsekkään...itkuun ja rukoukseen sain kirjan lopettaa...mutta se oli puhdistavaa. Mutta kirjassa on onnellinen loppu, niinkuin Raamatustakin tiedämme. Kirja loppuu Marian sanoihin . "Minun poikani elää!"
On vaikuttavaa miten kirjailija on osannut eläytyä vanhan Elisabethin ja nuoren Marian tunteisin. Ja myös opetuslasten tunteisiin. Kirja on Aikamedian kustantama.
Suosittelen lukemaan!

Sain Kylätalolla ystävältä lainaksi kirjan "Ystäväni Seija, Kutsumuksena Afganistan". Kertoo Seija Järvenpäästä, joka sai surmansa Afganistanissa 2014, ollessaan siellä avustustyöntekijänä.Tämä kirja on Kustannus Oy Uusi tien kustantama.Mutta luen ehkä tässä välissä kuitenkin vähän kevyempää kirjallisuutta, koska olin kerinnyt varata kirjastosta Enni Mustosen Syrjästäkatsojan tarinoita-sarjan ensimmisen kirjan Paimentyttö. Ja se olisi tarkoitus hakea tänään. Tosin tänään mennään seurakuntaan ja sunnuntaina on erään tuttavan 50 v synttärit, johon meidät on kutsuttu Karkkilaan...ja sisustuskin on kesken kotona, joten kyllä tässä taas touhua riittää. Mukavaa viikonlopun alkua!

4 kommenttia:

 1. Ensin mainitsemassasi kirjassa se rukouksen kohta, jota lainasit ja alkaa Tulkoon päivä jolloin valo valtaa alaa ja pimeys joutuu väistymään ja siitä eteenpäin, sitä tuleekin lukea! Oikein teit kun luit sen tilaisuudessanne! Sitä tulee yhä uudestaan julistaa tässä maailmassa! Kaikki pahuuden henkivallat kuulkoon sen yhä uudestaan. Itse aion julistaa sitä vaikka yksin kotona ollessani! Olen saanut vahvan käsityksen että näin on hyvä tehdä ja sillä on vaikutusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin pitäisikin varmasti tehdä ! :)

   Poista
 2. Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Pidän kovasti romaaneista, jotka on kertovat Raamatun tapahtumista ja ihmisistä. Vaikka viime aikoina olen lukenut tosi vähän siihen verraten mitä joskus, niin on mulla nyt kuitenkin kesken kirja Aabrahamin laulu, joka on hyvä ja luettu jo useasti ennenkin:) Hyvää loppuviikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli tässä välillä aika , että tuli vähemmän luettua, nyt on taas tullut innostus siihen :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)