Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Lattiaremonttia
Pistän tänne itsellenikin muistiin lattiaremontin etenemistä. Niinkuin muistatte kirjahyllyn tyhjentämisellä aloitin ja siitä sitten jatkettiin, niin että tässä vaiheessa oli vain painavimmat huonekalut sisällä odottamassa Remontti-Reiskojen kanto-apua. Kevyet oltiin jo itse kannettu pikkuhuoneeseen, ylä-aulaan ja pihalle. Onneksi oli aurinkoinen sää, ei sateesta pelkoa.
Pikkuhuone oli miltei ovelle asti täynnä tavaraa, tässä vaiheessa pääsi vielä pikku-huoneen vessaan, kunnes mies nosti tv:n tuon étummaisen kaapin päälle, sen jälkeen käytettiin vain kellari-kerroksen vessaa.
Seuraavat kuvat kuvasin, kun loputkin huonekalut oli kannettu pois. Paitsi tässä ekassa kuvassa näkyy vielä olevan tuo mun askartelu-kaappi,joka on kyllä tyhjennetty ja kohta joutui myös pihalle evakkoon.Tästä on osittain hajotettu ja kuljetettu pois se talon mukana tullut ja tässä paikalla lähes kuusi vuotta (minkä olemme tässä asuneet) nököttänyt 70-luvun kirjahylly. Aiemminhan sitä ei voinut ottaa pois, koska sen alle eivät edelliset omistajat olleet laittaneet samaa harmaata lattiamattoa, mitä muussa huoneessa oli , vaan siellä oli ilmeisesti jotain vielä vanhempaa lattian päällystettä. Ja seinän alaosakin (joka oli kirjahyllyn alaosan takana) näkyy olevan erivärinen...
Tässä alimmassa kuvassa näkyy tuon entisen lattianpäällysteen pahimmat reiät... Kyllä totisesti on tarpeen uusi lattia, tähän asti reikiä on joutunut vain matoilla peittelemään. Tuo kirjahylly seinäkin olisi nyt tarkoitus joko maalata tai tapetoida.

Tässä vaiheessa on maalattu tuo entinen violetti seinä yhdellä maali kerroksella...


....ja tässä pari kerrosta lisää, että sain tummat/kirkkaat värit peittoon ja kaikenlaiset muut jäljet piiloon. Pääasiassa itse maalasin. Ei siitä täydellinen tullut, mutta maali loppui, joten en tiedä teenkö sille enää mitään, kun purkillinen maalia jo meni. Sitäpaitsi tuolle seinälle tulee nytkin kirjahyllyt, niin haitanneeko mitään...kaikkihan täällä on muutenkin vähän heikunkeikun :) Maalarinteipit pitää vielä poistaa, kunhan maali on kuivaa.Puolet lattiastakin on jo uusittu...Tästä jatketaan ensiviikolla. (Jossain välissä myös näytän mitä entisen kirjahyllyn ala-osasta kehitin :) Ei mennyt roskiin). Huomenna kaupunkiin käymään. Hyvää alkavaa viikkoa teille!
10 kommenttia:

 1. Siellähän remppa etenee vauhdilla. Hyvä, kun on niin kuivaa, voi tosiaan kantaa huoletta kalusteet vaikka ulos.
  Mukavaa loppuremonttia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila, onneksi ei nyt enempää remonttia tule,kun vaan saadaan lattia valmiiksi :)

   Poista
 2. Siellä onkin hommat jo hyvällä mallilla. Minäkin ostin kolme vuotta sitten seinämaalit, mutta kun en ole vieläkään viitsinyt aloittaa huoneen tyhjennystä. Taitaa jäädä minulta seinä maalaamatta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhjennyksessä on kieltämättä oma vaivansa :)

   Poista
 3. Toivotan hyvää remonttia ja sanoisin että kannattaisi leikata tuosta raparperista nuo valkoiset kukoistukset pois niin se kasvattaa itse raparperia eikä kukoituksia ja se säilyy pitempään hyvänä. Näin minulle on opetettu. Tästäkin asiasta jotku ovat eri mieltä. Kaunis juhannusruusu. Lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisesta raparperi-puskasta leikkasinkin heti kukat pois ja tänään leikkasin tuosta toisestakin. Siitä aiemmin leikkaamastani raparperista laitoin jo eka satsin pakkaseen, tästä toisesta meinaan keittää raparperi-hilloa.

   Poista
 4. Remppahommat ovat raskaita, mutta lopputulos kyllä palkitsee. Ja kerrankin tulee siivottua kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kiva kun saa vähän erinäköistä :)

   Poista
 5. Kivaa kun saa uutta:) Kova homma sitä vain edeltää, kun pitää huone tyhjentää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mutta onneks vaan yksi huone :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)