Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Pyhäkoulujuttuja ym.
Heippa taas!


Niin sitä selvittiin siitäkin viikosta :)
Tänään heräsin jo seitsemältä, vaik oli vapaa päivä. Tosin loikolin ja vähän verryttelin jäseniäni samalla, kun tuntui et kaikki paikat oli "lukossa", ja nousin ylös vasta puol 8. Mieskin oli vielä kotona, tosin lähti vähän myöhemmin harkkoihin.


Ulkona sataa vettä ja onneksi mies oli ulkoiluttanut koirat ja en itse ole päästänyt vanhempaa koiraakaan ulos yksinään, kun siellä on niin märkää ja kuraista (siellä missä on sulaa).

Pika (hyvin pika = pika imurointi ja peittojen ja pikkumattojen ravistus) siivous ja nyt on ikkunat auki ja lintuset laulaa ulkona...tosin alkaa tulla jo viileää...


Jauhelihaa olis jääkaapissa, pitäis siitä jotain syötävää tehdä. Aika vähille jäi muuten tällä viikolla kokkaus...hmmm...mitähän sitä tuli syötyä päivälliseksi.
Sopivasti alkoi miltei heti Sydämen asialla, kun pääsin kotiin, niin nappastiin vaan nälkäsinä jotain mukaan olkkariin ja mentiin katsoo ensin uutiset ja sit Sydämen asialla.Ja sit kahvit päälle.

Yhtenä päivänä mies oli ostanut "kumipitsat" ja torstaina tein kuumia voileipiä, yhtenä päivänä syötiin entistä riisipuuroa ja yhtenä varmaan vaan voileipää ja muromysliä jälkkäriksi.Eilenhän jäinkin suoraan kaupunkiin ja menin käymään nuorimmalla tyttärellä. Poikkesin matkan varrella olevaan kauppaan (joka ei siis ollut mikään ruokakauppa) ja ajattelin siellä olevan jotain syötävää...olihan siellä suolasta ja makeaa eli ostin naposteltavia suolakaloja ja erittäin makeaa toffeesuklaata . Hyvä minä :( Ravitseva päivällinen...No, on niitä vieläkin jäljellä, herkuttelen jossain välissä.


Tyttäreltä jatkoin kohta seurakuntaan, jossa oli ensin pyhäkoulun tavaravaraston siivousta ja kuppi mustaa kahvia, sitten itse pyhäkoulu vuoro. Aiheena oli Daniel leijonien luolassa ja luin tarinan Lasten raamatusta ja esitin samalla näytelmän aiheesta joskus tekemilläni tikku-nukeilla.Tässä kuningas ja kaksi satraappia eli Babylonian viisaat miehet.Nuket on tehty grillitikkujen ympärille. Päänä on mini oasis-sienet.

Leijonanana, jota mulla ei ollut, oli karvainen vaaleanruskea koira-käsinukke, josta näkyi vaan vähän vaaleanruskeaa karvaa luolasta (joka muuten oli, näin sivumennen sanoen) tehty korista, vihreästä huovan palasta ja muovisesta koristeristikosta.Daniel on jo luolassa...

Tässä kuninkaan valtaistuin...

ja tässä kuningas itse.
Illalla oli vielä srk:ssa kahvi ja voileipä ja pulla.Ja kotona vielä muutama suolakala :) Onneksi en nykyisin kovin paljoa pysty syömään suolaista enkä makeaa kerralla.


Tuon alkutekstin kirjoitin aamupäivällä, kunnes kone taas kerran sammui itsestään :(

Nyt on jo iltapäivä. Tein ruuaksi makarooni-vihannes-jauhelihapataa, hyvää oli. Äsken join kahvit ja kohta lähden koirapoikien kanssa ulos, ei taida enää pahemmin sataakkaan.

Hyvää lauantain jatkoa teille!3 kommenttia:

 1. Kyllä sitä väliin pitää sinunkin herkutella oikein kunnolla.
  Niinhän se monasti on että kun on kiireinen niin ateriat korvataan mutta ei kai se maata kaada.
  Terveisiä omasta teatterista josta juuri tultiin, huomisaamuna ollaan jo kaukana, kirjoitan kun palan sinullekiin kuulumisia ja toivon että ovat parempia kuin viime vuonna tähän aikaan.
  Hyvää viikonloppua ja seuraavaa viikkoa jolloin en ole kommentoimassa hyvää blogiasi kenenkään harmina !
  Minttuliini

  VastaaPoista
 2. Minttuliini: et sinä ole kenenkään harmina :)Hyvää matkaa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Sinun pyhäkoulussa on varmasti tosi mukavaa, tuli niin hyvä mieli, kun kerroitkin siitä! Ihanat rekvisiitatkin, noita katselee mielikseen :)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)