Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 19. tammikuuta 2013

Kaikki paikalleen, toiveuntako?

Selasin tuossa kirjaa Kaikki paikalleen...jonka olen joskus jostain tarjouksesta saanut.
Meillä on keittiössä pieni hyllykkö, jossa on kolme tasoa. Ylimmäisellä hyllytasolla on ns. tärkeämmät tavarat pienemmässä korissa. Kahdella alemmalla tasolla on isommat sekalaisen tavaran korit, joihin työnnän tavaraa joka on kertynyt keittiön pöydälle tai sen hyllykön päälle tai muualle keittiöön tai olohuoneeseen, paitsi että mulla on olohuoneessa lisäksi oma kori mihin laitan osan sieltä löytyneistä tavaroista.
Tänään rupesin pitkästä aikaa tutkimaan mitä kaikkea niissä koreissa on, tässä esimerkkejä:

-iso muovirasiallinen irto tulitikkuja, käyttämättömiä
-käyttämätön adapteri laatikossa
-ranneheijastin
-palanut lamppu
-suksivoide
-coca-cola jojo
-kaapin vedin
-2 metallitankoa muovipäillä
-saippuarasian alaosa
-matkahammasharja
-aurinkolasit
-iso vieteri
-8 mangneettia
-pieni käyttämätön ilmapallo
-2 liidunpätkää
-kumirenkaita, pussinsulkijoita, hakaneuloja
-lego
-vauvan tutti
-2 yhden kukan vesiputkiloa
-ripsivärin harja
-muoviset pienet hiiri ja orava
-nastoja
-ketjun osa
-2 lompakkoa
-vanhan ovikellon osa ja jotain muita osia?
-arpakuutio ja pelinoppia
-tähtisadetikkuja
-joulunauhaa
-rautalankaa
-2 heijastinta
-vanha kynttilälampetti j.n.e
Ja tietysti pölyä...

Hoh-hoijaa ja tässä oli vain osa niiden sisällöstä.

Eikä siellä loppujen lopuksi kuitenkaan ollut paljoa turhia tavaroita...no se on tietysti suhteellista. Pistin jotain kierrätyspussiin, jotain jopa roskiin ja osan vein nille kuuluville paikoille...kuten nastat, kumirenkaat ja hakaneulat.Heijastimista huonomman näköisen heitin roskiin ja paremman kiinnitin sellaiseen takkiini, jossa ei ollut heijastinta laitettu.
Ruuvit ja epämääräiset osat vein työkalulaatikkoon. Ja jotain "turhaa" pikkusälää vein askartelutavaroiden sekalaispurkkiin, jos vois käyttää niitä askartelussa tai nukkiksessa.


Ja tämän tein jo ennen kuin olin katsonut tuota kirjaa.

Tää päivä on kyllä mennyt ihan harakoille, kun en ole vielä aloittanutkaan varsinaista siivousta. Viikkosiivous kun on vielä tekemättä :( Saas nähdä jaksanko aloittaakkaan.


Aamulla mies lähti taas harkkoihin ja mä nousin vasta vähän myöhemmin. Vaikka mies oli uunin lämmöstä päätellen pitänyt vähän tulta sekä kakluunissa että puuhellassa, lämpöä oli vain 12 astetta keittiössa ja 14 astetta olohuoneessa, kun sen toinen patteri on pois pelistä.(Naapurin putkimies on luvannut tulla vilkaisemaan sitä joskus).Joten melkein ensimmäiseksi laitoin uusia puita kakluuniin, siellä olikin vielä hiillosta,niin kun laitoin sinne sytykettä myös niin ne lähtivät palamaan.

Ulkona oli -31 astetta, eteisessä -15 ja kuistilla -25 astetta, että aika vilposta!


Vähän aikaa sitten laitoin vielä puuhellan tulen ja samalla lämmitin sillä itselleni ruokaa ja kuumaa vettä (join murukahvia), joten nyt on jo keittiössä 15,4 astetta ja olohuoneessa melkein 17 astetta. Kyllä se siitä vielä nousee...ulkonakaan ei ole enää kuin noin -23. Mulla on yllä ulkohousut, pitkä villatakki, ranteenlämmittimet ja kahdet villasukat, joten ei tässä mitään hätää ole...ei ole kylmä.


Pakko kai tässä ois ruveta siivoamaan, nythän ne matotkin raikastuis ulkona ja illalla pääsee saunaan pesemään hiet (hiki siinä kuitenkin tulee) pois.


Joten eikun hommiin, jostainhan se on aina alotettava! Mukavaa, raikasta siivouspäivää lauantai-siivoojille ja saunapäivää niille jotka saavat siitä nauttia.
Kaikille muille vaan hyvää lauantaita ja viikonloppua!

3 kommenttia:

  1. Ihanaa, joltakin muultakin löytyy noita jemmoja. Vähän oli noiden sun korijesi tulos samanlainen kuin minun eteisenlaatikoiden;) - ja keittiön jemmakoreihin en ole uskaltanut vielä koskeakaan...

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa tutulta nuo lämpötilat huushollissasi näillä pakkasilla.Ihana kun talossa on toimivia tulisijoja ja keittiön puuhella on ihan ehdoton! Tärkeiden tavaroiden korit minullakin aina pursuavat ja kuitenkaan niistä tärkeistä tavaroista käytetään vain muutamaa päivittäin. Mutta jos heität jotain pois, niin jo seuraavana päivänä tarvitset sitä!

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)