Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 2. joulukuuta 2010

Väsymyksen vallassa

Torstai on taas ja sen huomaa, kun on koko illan väsyttänyt oikein olan takaa. Eikä huominen perjantaikaan piristä, kun on vielä lauantaikin töitä :(

No mutta, kyllä se siitä. Löysimpähän muutaman kivan vaatteen töistä eli kaksi hametta ja mekon/tunikan jota aion käyttää tunikana. Ilo se on uudistaa vaatevarastoakin.

Eilinen ilta oli aikamoista seikkailua. Meidän piti tytön kanssa leipoa juustosarvia koululle. Saatiin ne pellille (tai kahdelle oikeastaan) ja jätettiin kohoamaan.
Sillä aikaa menin koneelle, niin yht´äkkiä valot alkoivat himmetä ja kohta menivät sähköt kokonaan!
Luulimme ensin, että se oli sähkökatkos, mutta kun se aina vaan kesti aloimme tutkia asiaa ja huomasimme, että naapureilla oli kyllä valot.
Mieskään ei ollut kotona, joten tytön kanssa asiaa ihmettelimme. Katsoin sulakkeetkin otsalampun kanssa kylmässä ja pimeässä eteiskomerossa. Ne näyttivät olevan kunnossa.
Ei sitten muuta kuin sytyttelimme lisää kynttilöitä ja led-tuikun (sekin oli siis tarpeen) ja odottelimme tylsistyneinä isäntää, kun oli liian pimeätä tehdä oikein mitään.


Aikanaan mies tuli ystävien muutosta ja rupesi parin naapurin miehen kanssa tutkimaan asioita, eivät hekään ymmärtäneet, missä vika on.
Sitten vaan nukkumaan, aikomuksena aamulla soittaa sähköyhtiöön.

Aamulla nousin puoli tuntia tavallista myöhemmin, kun ei voinut kahviakaan keittää.
Mies lähti viemään mua bussille ja menimme samalla huoltoasemalle puurolle (vain 20 senttiä) ja kahville.Soittelimme myös sähköyhtiöön.

Kun olin jo töissä, mies soitti, että asentajat olivat käyneet ja sähköt taas toimivat. Nolottaa kertoa, että vika oli niin yksinkertainen, kuin että pääsulake oli palanut, mutta kun se oli eripaikassa kuin muut sulakkeet, emme tienneet siitä mitään. Eli nykyajan uus´avuttomia oltiin!

Mutta kyllä sen taas huomasi, miten avuton sitä ihminen on ilman sähköä, vaikka meilläkin on onneksi puulämmitys toiminnassa. Kun kaikki toimii sähköllä nykyisin.

Juustosarvet olivat yön jääkaapissa ja koulun jälkeen tyttö oli paistanut ne ja hyviä olivat! Saatiin ne itse syödä, kun ei saatu niitä koululle.

Jo töissä olin väsynyt ja kun lueskelin toisten blogeja kotona, ihmettelin, kun kaikki olivat niin pirteitä ja aikaansaavia ja musta tuntui, että hyvä kun jaksan pysytellä hereillä illan.

Vieraskin kävi heti töistä tulon jälkeen. Eräs ystävä, joka sattui olemaan lähistöllä ja tuli katsomaan meiän taloa.

Toinen ystävä tulee mahdollisesti käymään viikonloppuna.

Niin se on joulukuu lähtenyt alkuun ja roskisyhtiön ilmaiskalenteristakin tuli jouluinen kuva.

Nyt lähden hammaspesulle ja nukkumaan, kello soi taas 5.30. huomen aamulla.
Loppuun vielä joulukorttiaskartelun satoa. Heippa!


2 kommenttia:

  1. Oi, miten kauniita kortteja...Eipä taida useimmat olla kovin pirteitä ja aikaansaavia työpäivän ja pitkän työmatkan jälkeen. Tämä pimeyskin väsyttää,,,Hyvä, että sähkövika löytyi, eikä ollut tuon pahemmasta kyse :)

    VastaaPoista
  2. Kauniita kortteja, kaunista joulutunnelmaa ylä kuvassa ♥
    Nams juustosarvia!
    Sähköviat on nykyaikana ärsyttäviä, jos meinaa varsinkin jotain tehdä, onneksi vika oli korjattavissa heti :D

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)