Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 19. helmikuuta 2019

Olipa hyvä tuuri




Tänään oltiin Evästä päivään-ruokailussa ja siellä oli yhteisvastuu-arpajaiset. Ostin yhden (1 e) arvan ja harvinaista kyllä voitin yhden palkinnon! Nämä villasukat :)











Kävipä tuuri!






Ennen ruokailua oltiin käyty kaupassa,soppiksella kahvilla ja sitten minä kävin kirjastossa. Kiinnostavan tuntuisia kirjoja taas löysin. Elämäntarinoita. Siinäkin oli tuuria :)













Wendy Holdenin kirja kertoo kolmen naisen (odottavan äidin) selviytymistarinan Auschwitzin keskitysleirillä.

Raija-Liisa Mäkelän kirja "Minä, muilutetun tytär.Puoli vuosisataa Neuvostoliitossa" kertoo kirjoittajan kokemuksista Sortavalassa, Petroskoissa ja pakollisessa evakossa Etelä-Venäjän aroilla.

Marissa Jaakolan kirja kertoo kuinka hänet kaapattiin työmatkan aikana Tunisiaan, jossa hän oli vailla passia, rahaa ja terveydenhuoltoa kuukausia. Tämäkin on selviytymistarina.





Tosin, ennenkuin voin näihin kirjoihin paneutua, pitää lukea loppuun vielä vähän kesken oleva Ira Vihreälehdon kirja: "Kunnes rauha heidät erotti. Neuvostosotavankien ja suomalaisten suhteet jatkosodan aikana."




Olen näköjään nyt jumittunut lukemaan tuollaista vähän "raskaampaa" kirjallisuutta...tosin noissa uusissa on kyllä toivon näkymä.




Kohta alkaa taas muutaman päivän koirien hoito sessiokin. Siellähän sitä on sitten aikaa lukea.

10 kommenttia:

  1. Joskus "sielu vaatii" ja janoaa lukea selviytymistarinoita. Minua odottaa kirjastossa tuttavan omakustannekirja, kävimme samassa kirjoittajapiirissä aiemmin.

    VastaaPoista
  2. Onnea arpavoiton johdosta. Hyvän voiton saitkin. Minäkin olen lukenut tuon kirjan äidiksi keskitysleirillä. Tosi koskettava kirja. Monessa kohtaa kyynellet tuli.

    VastaaPoista
  3. Sait kauniit sukat! Onnea :)
    Mielenkiintoiselta vaikuttavia kirjoja. Tykkäisin itekin noista varmaan, mut väliin pitäis ottaa jotain kevyempää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen aloitin jo tuon "Minä, muilutetun tytär", hyvältä ja mielenkiintoiselta kirjalta tuntuu :)

      Poista
  4. Voi kyllä lukisin nuo kirjat, löytyisiköhän meidän kirjastosta, saman tyyppisiä kirjoja olen joskus lukenut. kauniit villasukat myös sait.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämäntarinat on mielenkiintoisia. Jos ei löydy teidän kirjastosta, niin nykyisin pystyy hyvin lainaamaan kaukolainana muustakin kirjastosta :) Sukkia aina tarvitaan :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)