Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 22. helmikuuta 2019

Koiria ja ihmisiä








Ollaan taas tuttavilla koiravahtina. Täällä paistettiin nakkeja grillikodassa ja juotiin pillimehua. Illaksi mennään seurakuntaan. Minä tulen sitten yöksi tänne. Mies menee kotiin yöksi. Hänellä alkaa taas huomenna näytelmäharkat eli on koko päivän siellä, naapuri käyttää Elmon ulkona päivällä.




Sellaista sovittelemista tämä on välillä menojen kanssa. Kotona kerkesin aamupäivällä taas ommella.Läppärin ja kirjallisuutta otin mukaan tänne. Vatsa on taas ollut vähän huonompana muutaman päivän, vaikka olen yrittänyt Fod Map-dieettiä pitää.
Eilenkin kaupasta ostin gluteenitonta leipää, gluteenitonta näkkäriä, suklaariisikakkuja, tavallisia riisikakkuja, kauramaitoa...eli nyt on taas varastot täydennetty. Harmi vaan, että nuo gluteenittomat tuotteet on tavallisia kalliimpia...ja leipää ja pullaa saadaan aina soppakirkolta, minä vaan en voi niitä mielellään syödä.












Tosin olen miettinyt onko tuo vatsavaiva edes ruuasta johtuvaa, kun välillä tuntuu, että vaikka söisi gluteenitonta, niin vatsa vaivaa kuitenkin...en tiedä, huokaus! Vai johtuuko se vaan hermoista...vatsahermoista... Ensi viikon työkkäri-tapaaminen kun alkaa jo vaivata mieltä. Onneksi mulla on, ainakin pitäisi olla, ensiviikolla myös terapia, johon vihdoin pääsen keskustelemaan. Kun kaikki vanhat asiatkin vaivaavat mieltä, vanhat sekä tulevat. (Sen piti olla jo tällä viikolla, mutta siirtyi).





Täällä koiratalolla on ollut vilkasta, ensin tuli eräs mies joka tekee puuhommia tänne...ei tiennyt että isäntäväki oli lomalla. Samantien tuli postiljooni tuomaan isäntäväelle pakettia, jonka minä sitten kuittasin saaduksi. Viimeiseksi tuli vielä isäntäväen poika hakemaan toista autoa... huomattavasti vilkkaampaa kuin meillä kotona :)












Eipä tässä muuta. Otin digikameran tänne mukaan, mutta en muistanut ottaa kuvansiirto-johtoa... eli en saa kuvia tänne.Jotain vanhaa kuvaa laitan tänne.Eli pitsiliinoja :)








6 kommenttia:

  1. Kivoja liinoja! On ne niin nostalgisia. Aikamoista vauhtia teillä on elämässä!
    En tiedä tätä vatsavaivaa aina mistä se johtuu mullakin. Onko tämä joku ikäkriisi!Oon pitänyt täälläkin dieettiä, en ole syönyt ruisleipää, oon syöny kauraa enemmän. Koettanut sitä ja tätä, vähentää rasvaa. Jäytää vaan vatsaa vähemmän ja joskus enemmän. Eiköhän tuo stressi lie eniten syynä. Työkkärin vaatimia hakemuksia tein täälläkin, ahistaa todella.
    Ens viikolla on mullakin lääkäriaika, saa nähä saako mitään kommenttia sieltä. Saako keliakiatestiä tms

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mullakaan ollut keliakia testiä, mutta tuota Food Map-ruokavaliota suositeltiin ja että se on ärtyneen suolen oireyhtymää... tiedä häntä sitten...

      Poista
  2. Minulla vatsavaivat ovat kausittaisia. "Hoidan" itseni kuntoon syömällä lähinnä kasviksia, juureksia, lihaa ja kalaa viikon. Maitotuotteet ja viljat pois siis viikoksi täysin. Sen jälkeen maitoa voi nauttia 1 dl (yleensä syön jäätelönä) ja leipää 2 viipaletta päivässä huoletta viikkoja joskus kuukausia, kunnes taas jostain syystä se vatsavaiva tulee. Riisiä ja pastaakin voi syödä jonkin verran vatsataudissa ja normaalisti niin paljon kun huvittaa. Juustoa voin syödä aina kuinka paljon vaan ja se on hyvä asia. Onneksi en oikeastaan hirveästi tykkää leivästä, se on aamupalaruokaa ja kahdella siivulla nälkä lähtee. Ruuan kanssa en koskaan syö leipää. Kaura ja ohra sopivat parhaiten. Minulla on varmasti se ärtyneen suolen syndrooma. Välillä on ummetusta, välillä hirveä vesiripuli vatsan vääntöineen. Se vaihe kun on päällä, ei voi lähteä minnekkään jos ei ole vessa lähellä. Kotona syön mausteista ja valkosipulista ruokaa, mutta en voi syödä ravintolassa, valkosipulin keskusta täytyy ottaa pois ja eihän niin tehdä muualla...voi katsoa kellosta n. 30 min kun vatsa alkaa oireilla...Olen huomannut, että päivässä ei kannata syödä kahta vehnäpitoista ruokaa, sekin pistää mahan sekaisin...esim. pizzaa ja pullaa. Ruokajuomana on tuoremehu, jossa puolet vettä, makukivennäisvesi, sokeriton limu, viini tai olut. Kahvi ei sovi ollenkaan, onneksi en siitäkään tykkää. Joskus töissä/kylässä tms. on kohteliasta ottaa, niin siinä on kyllä vaaransa, että maha on kipeänä. Kahvi ja kermainen täytekakku...aika varma tapa saada maha kipeäksi! Varmaan 15 vuotta ollut tämä vaiva, en hirveästi anna sen vaikuttaa. Ei siihen mahakipuun kuitenkaan kuole...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla pasta tuntuisi vaikuttavan haitallisesti, niin olen sen nyt jättänyt lähes kokonaan pois. Muuten yritän noudatta Food Map-ruokavaliota...enemmän tai vähemmän onnistuneesti.Maidon olen vaihtanut kauramaitoon enimmäkseen.

      Poista
  3. On teillä vipinää, hyvä kun muistat missä pitää nukkua :) :)
    Kauniita liinoja. Sitä välillä unohtaa ottaa kaikki mukaan,
    tietenkin se tärkein on kotona...ainakin minulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt muistan, että nukun koiratalolla vielä toisen yön :) Pitsiliinoja on joskus tullut ostettua kirppikseltä ja jotain saanut. Kuvissa ei ole kaikki.

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)