Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 8. helmikuuta 2019

Kevät yllätystä




Olen pitkään seurannut ikkunalla muhivaa yllätystä. Tiedättekös mikä kukka aikoo ponnistaa itsestään kukan?













Vanha orkidea on kasvattanut toisen varren ja aikoo silminnähtävästi kukkia :) Kiva :)















Entäs tiedättekö voiko tuo vanha varsi vielä uudestaan kukkia, vai pitääkö se leikata pois?












Tuossa nuo molemmat varret. Vanhakin on ihan vihreä ja elävän näköinen.






Itse en ole niinkään eläväinen, aamut (ja päivät ja illat) on väsyneitä, eli suurin osa päivästä :( En tiedä mistä se johtuu, vaikka syön B-vitamiinia. Aina välillä huokaisen miehen ollessa kotona, että "väsyttää", niin hän tokaisee, että niinhän sua aina! Olen miettinyt joskus, että onko tässä talon sisäilmassa jotain sellaista, joka aiheuttaisi sitä, kun huomasin, että siellä koiratalolla olin ikäänkuin pirteämpi. Mies taas on niin paljon muualla, että hän ei ole yleensä väsynyt. En tiedä, ehkä mä vain kuvittelen. Tai olen piilomasentunut. Pitäisi taas ruveta siivoamaankin, tuntuu että jatkuvasti on perjantai ja siivouspäivä. En tykkää. Nyt alan ymmärtää paremmin masentunutta tyttöänikin, miksi hän ei jaksa siivota, kun itseäkään ei nykyisin ollenkaan huvittaisi ruveta siivoamaan. Vaan onneksi olen vielä saanut itseni pakotetuksi siihen.




Mutta kevättä kohti mennään, ehkä tää on vain aikaista kevät-väsymystä :)

10 kommenttia:

  1. Anna itsellesi aikaa. Kohta koittaa kevät ja Luojan luoma luonto antaa kantavaa voimaa sinullekin. Ei aina tarvitse ollakaan tehokas.

    VastaaPoista
  2. Älä missään tapauksessa mene leikkaamaan vanhaa, mutta vihreää kukkavanaa pois. Sekin voi kukkia vielä jonain päivänä! Sisäilma, jos siinä on jotain ongelmaa voi aiheuttaa ihmisille monia vaivoja. Kaikki eivät ole niin herkkiä kun toiset, lisäksi ihmiset reagoivat samaan tilaan eri tavalla. Mikä paikka kenelläkin herkin on. Toiset saavat erilaisia tulehduksia (virtsatie, poskiontelo), toisilla oireilee keuhkot, toinen saa ihottumia, silmät ja korvat kutisee, flunssat pitkittyy, niveloireita, päänsärkyä ja paljon muuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ei sitä tiedä mistä tuo väsymys johtuu, sitä tuntuu olevan muillakin liikeellä :)

      Poista
  3. Minä olen kyllä aina kans väsynyt, vaikka käyn monta kertaa ransun kaa lenkillä, ja olen myös hiihtänyt aina kun voi, ostin nyt b vitamiinia myös, ja syön hedelmiä paljon, niin ehkä se vain on ns. kevät väsymystä. Kevään tullen kyllä alkaa virkistyä, olen samaa mieltä että ei kannata katkoa kukkaa, keväällä ne virkoaa ja alkavat kasvamaan uudestaan.

    VastaaPoista
  4. Hieno kukka sieltä on tulossa, ei kannata katkoa kukkavanaa. Pitäis käydä hankkimassa orkidea, kun tykkäisin niin kovasti siitäkin, ei vaan saa aikaiseksi. Väsymykaeenhän on monia syitä, mitä nyt tulee mieleen, että nukutko hyvin, mites lie hemoglobiini, käytätkö D vitamiinia. Talvella kun ei ole aurinkoakaan kannattaa syödä D vitamiinia. Varsinkin jos ei syö usein järvikalaa.
    Kannattaa olla ulkona usein, jos vaan mahdollista.
    Siivoamiseen ei aina ole houkutusta :) ehkä vois vähä kerrassaan siivota, jos ois helpompi. Mutta voi kyllä välillä vetää peiton korville ja vain levätä.
    En saa itekkään aikaiseksi paljoakaan, vaikka ei aina niin väsytäkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi Emilie, vastaus sinulle oli jäänyt pois tästä välistä... D-vitamiini olisi varmaan hyvä kanssa...pitäisikin ostaa...en ole yhtään muistanut sitä...

      Poista
  5. Orkidea voi tehdä uudet nuput vanhaankin varteen. Älä siis leikkaa vihreää vanaa pois.
    Talvi saattaa jo sinällään väsyttää, varsinkin, kun aurinkoa ei ole päiviin näkynyt. Toivottavasti olosi helpottuu päivien pidentyessä ja valostuessa.
    Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between! Samoin sinulle! Ja kiitos kaikille kukka-vinkistä :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)