Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 4. tammikuuta 2019

Eilistä ja väsymystä


Joko olette purkaneet joulun pois? Minä en, vaikka kyllä pitäisi ja alunperin ajattelinkin tänään raivata joulun pois ja siivota...hmm...en tiedä jaksanko, kun niin huonosti nukuin. Elmo halusi yöllä ulos ja unenpöpperössä päästin sen vaan ovesta, mutta kuinka ollakkaan taas meni aikaa ennenkuin se tuli takaisin. Minä istuin sohvalla peittoon kääriytyneenä ja palelin hirvittävästi. Vaikka lämpökin on päällä. Olin jättänyt ulko-oven selälleen, että Elmo pääsee kuistille, (väliovet tietysti kiinni) ja kallistuin itse sohvalle makuuasentoon, taisin torkahtaa ja sitten Elmo vinkuikin kuistilla ja tuuli oli puhaltanut oven kiinni. Siitä se sitten tulikin sisälle.
Ja minä pääsin ylös omaan sänkyyn peiton alle. Mieskin valvoi jonkin verran yöllä,ja laittoi alhaalla käydessään oman takkinsa peitokseni :) Aamulla oli kuulemma nukkunut puolikahdeksaan, hän joka yleensä kuudelta nousee. No, se oli taas tällainen yö vaihteeksi.














(Hyasintti on reppana, kun kaksi poikasta on vaan jäljellä, kun kaatunut kukinto piti laittaa pulloon.)









Aamulla vielä huomasin, että jompikumpi koirista oli pissannut pikkumatolle. No, onneksi sen saa koneeseen. Yöllä Hipsu naukui ylhäällä ja menin päästämään sen ulos, ulko-ovella se kääntyi takaisin, se oli siinä vaiheessa kun olin juuri pääsemässä nukkumaan... "et kyllä enää tule ylös naukumaan" ajattelin ja työnsin sen vaan ulos. Sen verran oli hermot kireällä. Nyt kissat on molemmat ulkona ja pakkanenkin on laskenut nollaan.





Minullahan piti olla se pään mangneettikuvaus tänään, vaan pari päivää sitten soitettiin, että heillä on kone rikki, soittavat sitten uuden ajan. No niin, nyt Hipsukin tuli sisään ja meni ylös. Ulkona on sumuinen, harmaa päivä, yöllä on satanut vähän lunta lisää.
Eilen olimme ensin kaupungissa, kävimme katsomassa autoja, kun mies haaveilee sen vaihtamisesta, kun entinen meinaa hajota käsiin. Kirjastosta lainasin postikortti-kirjoja, kun kortteja itsekin kerään.
















Ja taskukalenterikin tuli ostettua, samanlainen kuin ennenkin, halpa ja hyvä. Monena vuonna ollaan jo ostettu miehen kanssa tuollaiset kalenterit, eri väriset kummallekin ja vaihdetaan väriä. Tällä kertaa minulla on turkoosi, viime vuonna oli punainen. Myyjä yritti myydä mulle sen seuraksi "pyyhittävää mustekynää", se on kai joku uutuus, mutta en langennut siihen :)


















Väsyttää vielä ja pää on kuin Haminan kaupunki.Täytyy varmaan juoda lisää kahvi-kaakaota. Tällaisia ostin eilen kaupasta. Oletteko maistaneet? Vaikka onhan tuota suklaata tullut muutenkin syötyä jouluna... yhden suklaalevyn lahjoitin eteenkin päin. Eilen kaupungissa tuli vaan niin nälkä ennen soppakirkoa, että piti jotain saada suuhun :) Soppakirkossa saimmekin sitten hyvää jauhelihakeittoa ja kahvit.














Illalla oli Kylätalon Ilosanoman ilta, olikin hyvin väkeä, 18 henkeä laskin. Mukavaa päivää sinne teille!






11 kommenttia:

  1. Eilen illalla tuli teemalta ohjelma vuodelta 80,jolloin niilo-ylivainoan johdolla marssittiin keskiolut pois kaupoista,marssitttiin tuomiokirkolta eduskuntatalon eteen, yllätyin, sillä olin silloin itsekkin marssimassa siinä porukassa, enpä muistanut että se kuvataan,vetoomuksen luki johannes virolainen, jonka jälkeen paperi meini roskiin, 40 vuotta myöhemmin tähän päivään, mihin ollaankaan tultu.
    Kuulostaa kivalta nuo kylätalo illat ja soppa tarjoilut.
    Hyvää loppiais viikonloppua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vastaan tuohon piken! hyvään kommenttiim!
      pittääpä kattua teemalta?
      niin ei yhtään hyvää asiaa ole keskiolut ,viinat ym tähän maailmaan tuonut,tuhoa,surua lapsille ja perheille;(
      Niintaitaa nuo KAIKKIEN KANSALAIS -ADRESSIEN KÄYDÄ...ROSKIIN JA SILPPURIIN:((

      Poista
    2. Kappas, tuohan oli mielenkiintoinen muistelus. Mekin silloin aikanaan äidin kanssa käytiin Yli-Vainiota kuuntelemassa kun niihin kokouksiin oli linja-autokyytejä. Hänen puhekasettejaankin meillä kuunneltiin.

      Poista
  2. Lähetin sinulle sähköpostin.

    VastaaPoista
  3. ...pikkuhiljaa alkaa tontut hiipii komeroon...:)
    meillä on ollu koiran kanssa kole yötä valvottanu,myrskyt ,ja uuenvuojen rakit.
    voimille ottaa,pätkänukkuminen.
    no onpa huono tuuria tuon mangneettikuvien kanssa:(
    minä otin isännän ammattiliiton kalenterin,mulla kun ei paljon noita tapaamisia ole mitä kalenteriin kirjoittaa....
    Voitin Sarin kotona,aivan uskomattoman ihanan kalenterin ,viimessä tarinassa olikin tammikuun kuva;)
    teillä ihana tuo"soppakirkko",minusta kuulostaa niin lämpimältä ja läheiseltä tapaamisilta:)),
    Älä hättäile Sesse!
    kyllä asiat järjestyy..."elä vain tässä ja nyt",et usko miten ihanalta tuntuu...:)en murehdi huomista ,enkä haikaile eilistä.Kantapään kautta tämäkin piti oppia!!
    Hyvää ja Siunattua loppiaista!
    Halauksin Liisa!

    VastaaPoista
  4. Meillä nököttää kuusi edelleen tuossa vaatekaapin edessä. Ja muutkin joulukoristeet vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin meilläkin, ehkä ensi viikolla lähtevät :)

      Poista
  5. mistä ostit nuo raksut?,olivatko hyviä?ruissydän??ihan uus tuttavuus?nam,tahtoo maistaa:))

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)