Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Viileän vilakkaa




Ulkona -5 astetta. Kylmuus alkaa hiipiä joka paikkaan. Kuistilla oli -2 astetta. Sisällä olkkarissa on nyt 17 astetta, kun pönttöuuni on ollut "päällä",ylhäällä makkarissa oli 11 astetta. Laitoin yläkerran pönttikseen tulet, mies oli aamulla laittanut alas, minä vaan lisäsin puita. Menin yläkertaan ompelemaan, oli pakko saada vähän lisää lämpöä...jo se kerkisi pari astetta nousta lämpö sillä aikaa. Meillä ei vielä ole öljylämpö ollut päällä, muuta kuin veden lämmityksessä. Tää syksy on se "kylmin" aika, kun ei vielä ole lämpö päällä ja on myös öljyn tilauksen aika...ensikuussa. Kyllähän sitä vielä on, vähällä öljyllä ollaan pärjätty hyvin. Mies käyttää öljyä kyllä säästeliäästi. Ja tykkää nukkua viileässä. Minäkin olen tottunut nukkumaan viileässä kahden peiton alla, eilen illalla kyllä piti laittaa vähäksi aikaa lämpöpuhallin päälle, kun luin sängyssä ja mun aina kylmiä jalkoja lämmittämään sähkötyyny :)







Olin vienyt ylös eilen lainaamani käsityökirjat ja otin niistä esiin farkkukirjan ja farkku-jämä korini.














Ei tuo nyt kuitenkaan ompeluinspis oikein lähtenyt käyntiin...tein vain yhden farkkysydämen ihan omaan käyttöön.





Mies on taas ollut "leipäkeikalla" Vantaalla. Mulla on vasta illalla menoa, kun on Laulusiskojen harkat. Kynsikkäät on hyvä apu koneella ollessa, lämmittävät.














Kohta pistän puuhellaan tulen ja alan tekemään pyttipannua eilisistä keitetyistä perunoista. Puuhella kyllä lämmittää äkkiä keittiön. Siis tuli palamaan.







8 kommenttia:

  1. Kyllä tuntuu viileältä, kun ei ole vielä tottunut enkä kovin aktiivisesti lämmitä, toistaiseksi joku uuneista vain kerran päivässä päälle. Täälläkin on alle 18 astetta tällä hetkellä, onneksi aurinko paistaa sisään ja silloin sisälämpökin äkkiä kohoaa ihan itsestään. 11 astetta on kyllä hirmuisen vähän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Illalla olikin ylhäällä joku 16 astetta ja tuntui ihan lämpimältä, siellä muutenkin jotenkin riittää pienempi lämpö kun siellä ei tunnu mistään veto.

      Poista
  2. Mikä liekin, kun kylmä on vielä kylmempi näin alkutalvesta. Siltä ainakin tuntuu. Sitten kun on pitkään yli -20 pakkasta niin tuntuu alle -10 pakkaset ihan miedoilta. Kai sitä jotenkin sopeutuu kylmyyteen.
    Ei kyllä ole inspistä nyt oikein minkään käsityön tekemiseen, en tiedä miksi. Ei neulominen ainakaan huvita. Vaikka kuinka katselis pursuavaa lankakoria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ystävän kanssa eilen juteltiin,kun laulu harkkoihin mentiin, että miten molemmat oltiin paleltu sisällä ja ulkona...kyllä se tottumista vaatii tämä talvi :)

      Poista
  3. Kivat nuo kynsikkäät:) Meillä oli aamulla pakkasta vähän päälle -10 astetta. Just tänään puhuttiin isännän kanssa, että tähän aikaan vuodesta on monesti viluinen, kevätpuolella samoissa asteissa tarkenee paremmin kun on jo tottunut niihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kynsikkäät: vanhoista sormikkaista vaan katkaistu parsitut sormenpäät :) En ole edes mitenkän huolitellut katko-paikkoja, eivät kuitenkaan ole kovin paljoa lähteneet purkautumaan. Kukat koristeeksi tein jo silloin sormikas-aikana :)

      Poista
  4. Kauniit kynsikkäät:)
    Puuhellasta saa ihanan kodikkaan lämmön,minä laita rätinäpuita ,tein jouluksi,ja vienpojalle ja miniälle sytykhiirien kanssa lahjaksi:)
    Olen korjailllut toisen anopin housunvetoketjut,hyvät tuli,omat römpsyhousut,paikkasin:)sain innostuksen ja huomenna taian ommella muutamaan vetoketjun takkiin,ja isännän talvihousuihin vetoketjut,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puuhella on kyllä hyvä olemassa talvella, kesällä sitä ei juuri tulekaan käytettyä, kun se kuumentaa keittiön... Se on jännä kun innostuu jostain ompelutouhusta, niin sitten tulee tehtyä enemmänkin :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)