Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Luettua



Viimeksi olen lukenut kirjan Apteekki. Kirja on ihan uusi Leila Tuuren kirja vuodelta 2018. Sen on julkaissut SUNKIRJA. Kirja on aika paksu, siinä on 381 sivua. Se kertoo naisen asemasta 1900-luvun alkupuolella.













Kirjan tapahtumat alkavat ennen kansalaissotaa ja kertovat seuraavista vuosista.






Kirjan takana lukee:



"Helpompi oli Suomen itsenäistyä kuin Synnöve Ruusvirran löytää oma tiensä. Perheen miehen vastustivat hänen lukioon ja yliopistoon hakeutumistaan, eivätkä hänen haaveensa saaneet tukea äidiltäkään. Ei ollut puhettakaan, että Synnöve olisi voinut jäädä työskentelemään isänsä apteekkiin, naimisiin hänen oli mentävä, kuten tapa oli. Sisällissota kuitenkin muutti olosuhteita monellakin tavoin niin, että Synnöve uskalsi lopulta uhmata isänsä tahtoa."





Kuinka ollakkaan olen sattunut lainaamaan kirjastosta viimeisen vuoden aikana useampiakin kansalaissodan ajasta kertovia kirjoja.
Ja muutenkin tykkään lukea enemmän vanhoista ajoista kuin nykyisistä. Jos sinäkin tykkäät, niin voin suositella :)

3 kommenttia:

  1. ...Lukeminen kannattaa aina:)
    Hyvää alkavaa viikkoa!!

    VastaaPoista
  2. Kiinnostava kirja kyllä! Iän myötä minuakin on alkanut historia kiinnostaa. Ja tänä vuonnahan tuli sata vuotta kansalaissodasta, joten se on ajankohtainen aihe. Minunkin pitäisi lukea siitä enemmän - aika vähän olen toistaiseksi lukenut siitä sodasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle on juuri tuontapaisia kirjoja sattunut kirjastosta käteen :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)