Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 8. elokuuta 2018

Viikon puolivälin mietteitä

Juhannusruusu uusinta kierroksella.

Mitähän se Sesse tässä aikoo?
Ei menny niinkun Strömsöössä tämäkään. Meidän uuni ei paista kunnolla. Ohjeen paistoajat ei pidä paikkaansa. Täytyisi laittaa vanha puu-uunin lämpömittari taas sähköuuniin ja katsoa mikä sen todellinen lämpötila on...
Olin törmännyt ruokaohje-vihkoa katsellessani ohjeeseen "mökkiläisen pikapulla" ja päätin kokeilla sitä. Vaan hyvin likilaskuinen ja puoliraaka pullan tekele siitä tuli :( No, kyllä se kahvin kanssa menee, osa on jo syöty.Tuollaisen kaura/margariini-kuorrutteen olin siihen laittanut.


Asiasta toiseen. Olen lukenut Eira Pättikankaan pohjalais-kirjoja, niin että kohta alan puhuakkin pohojalaasta...
Kuten varmaan ootte huomannutkin tykkään lukea vanhan ajan elämästä, ja siitähän noissa kirjoissakin on kyse. Nyt on menossa tuo Jäljet veräjällä. Se vaan kun sängyssä lukee, niin vaikka oli olevinaan väsynyt ja haukotteli kun yläkerran makkariin lähti, niin sitten kun tunti-puolitoista myöhemmin lopettaa lukemisen, niin kirjan tapahtumat ja kaikki muut ajatukset vaan pyörii päässä, ja minä pyörin sängyssä... Eilen illallakin meinasi tulla ihan ahdistus, kun ajattelin asioita ja elämää. Ei saisi antaa pelolle ja ahdistukselle valtaa. Onneksi hengelliset laulut soivat usein päässä, ne lohduttavat ja rauhoittavat.
Yleensä kun mies tulee myöhemmin nukkumaan, niin silloin tai sen jälkeen kohta lopetan lukemisen ja yritän nukkua.

Eilen tuli tehtyä puutarhatöitäkin,kun ei ollut niin kuuma. Nyt on pitkän pensasaidan alun alustat kitketty ja pensaat kasteltu, siinä saavat kasvaa pituutta. Ja toissapäivänä ensimmäistä kertaa ajoin sitä päältä ajettavaa ruohonleikkuria, kun mies opetti sen käyttöä. En kyllä tiedä muistaisinko tältä istumalta sen käytön, mikä vipu pitää olla missäkin asennossa, mutta eiköhän tuohon saa lisäopetusta jos on tarpeen... :)
Mukavaa viikon puoliväliä!


6 kommenttia:

 1. Mukavaa, että tuli viileämpää! Tai välillä ainakin, nyt taas taitaa lämmetä :-D
  Hyvä kirja on mahtava asia, mutta saattaa mullakin viedä yöunet. Sitä on jotenkin yötä kohden niin herkässä tilassa varmaan, että silloin asiat jäävät helposti päähän vaivaamaan, vaikka päivällä ne eivät jäisi. Viime viikkoina olen lukenut ihan kivaa matkakertomusta, se on kevyt ja viihdyttävä, edes eilinen tarina teltassa nukkumisesta rannalla, kun myrsky nousi, ei vienyt yöunia - oikeastaan päin vastoin: olin niin kiitollinen kuivasta ja mukavasta sängystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukeminen on kivaa :)Joo, lämmintä on ainakin hetkeksi taas lupaillut :)

   Poista
 2. Olen samaa mieltä et peöoöle ei saisi antaa valtaa mutta niim käy useimmiten mullekkin.

  VastaaPoista
 3. Pääset mukaan arvontaan, kunhan mainitset blogini nimen. :)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)