Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 18. elokuuta 2018

Lauantain ruokapuheita



Tänään aamusta satoi, hetken aikaa kovastikin, kun lähdettiin kauppaan.
Kotona rupesin sitten ruuanlaittoon. Oltiin saatu Kylätalon ruuanjakelusta perunoita ja isoja herkkusieniä. Kaupasta olin ostanut päiväyslappu-broileria (valmiiksi maustettuja pikku siipiä ja koipia) ja sinihomejuustoa.













Lohkoin perunat, laitoin kulhoon sulatettua margariinia, kun ei ollut öljyä, lisäsin perunakuorrute-mausteen loput kulhoon, sekä perunalohkot ja pyörittelin ne jokapuolelta mausteisiksi. Sitten vaan uunipellille vierekkäin ja toiseen päähän peltiä broileripalat. Ja eikun uuniin. Sillä aikaa huuhtelin herkkusienet, poistin jalat, asettelin sienet lakki alaspäin uunivuokaan.
Silppusin sienten jalat pieneksi silpuksi, sekoitin kulhossa sienisilpun ja homejuustoa tahnaksi, jolla täytin sienten lakit, ja sekin uuniin. Ensimmäinen kerta muuten, kun tein kokonaisista herkkusienistä ruokaa!
Mä en muutenkaan ole koskaan ollut mikään ruokaexpertti ja olen aina jotenkin jännittänyt ruoka vieraita, mutta nykyisin joskus jopa tykkään ruuanlaitosta, ja jopa saatan tarjota sitä yllätysvieraillekin. Niin kävi tänäänkin.






Ruokaa näytti tulevan sen verran paljon, että ehdotin miehelle, että pyydetään naapurin yksin elävä mies meille syömään. Niin hän tulikin ja meillä oli samalla oikein kiva rupattelu tuokio. Meillä on tosi mukava naapuri.














Tässä elokuun kalenterikuvassa on minusta niin kauniit värit!





Nyt on tiskikone pyörinyt ja pyykkikone pyörimässä. Ja illalla sauna. Leppoisaa lauantaita!














5 kommenttia:

  1. Herkullisen ruuan valmistit.
    ja kyllä naapurin yksinäistä miestä on onnistanut ,kun on saanut noin ihanat naapurit kuin olette miehesi kanssa,teillä on lähimmäisen rakkaus sydämmen asia!Sillä taivaan-isä pitääkin teistä "erityis-huolta"
    Leppoisaa lauantaita!!

    jk.nyt olen blogissani saanut asetukset kohdilleen,ja blogiluettolon myös!!! TERVETULOA!!,vaatimattomaan -blogiini,Sesse!(ja olen nyt sinunkin blogin lukija:)

    VastaaPoista
  2. Ruoanlaitto on joskus ihan terapeuttista puuhaa, ja syöminen ystävien seurassa. Meillä on keittiömestarina nykyään herra Kukkaro, kakkosdiabeetikko kun on, ja syödä pitää monta kertaa päivässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei mies juurikaan laita ruokaa, mutta syö kyllä mielellään mun laittamaa ruokaa :D

      Poista
  3. Yhdessä syöminen on hieno asia, jonka tärkeyden moni unohtaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, enimmäkseen mekin syödään vaan kahdestaan tai mä syön yksin, jos mies on muualla, esim. Vivamossa. Silloin saatan syödä kolmenakin päivänä peräkkäin samaa ruokaa...

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)