Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

"Retrolaukku"
Sain aiemmin yksiltä ystäviltä vanhoja verhokappoja, liinoja yms. heidän sukulaisen jäämistöä. Tätä retrotyyppistä verhoa oli kaksi kappaa. Mulla on niin paljon verhoja ja kappoja, niin päätin ainakin toisesta tehdä jotain muuta. Kangas on aika tukevaa puuvillaa (?), joten ajattelin sen sopivan laukuksi, kun lisäksi ompelin sen putkeen ja käänsin, niin siitä tuli aika jämäkkä ja samanlainen ulko ja sisäpuolelta.Vaikka päässä olisin jonkinlainen suunnitelma, niin kumma kyllä toteutus aina vähän tökkii, ja vähän ylimääräistä pähkäilyä joutuu aina tekemään.
Tässä silitys-vaihetta, oli nimittäin aika ryppyistä tuo kangas.
Puolipyöreät sisätaskut tein laukkuun. Olin nimittäin leikannut muutaman ympyrän aiemmin tuosta verhosta.


Välillä jo katsoin mallia tästä muutama vuosi sitten tekemästäni farkku-laukusta.

Tuossa laukussa on tuo rintamerkki, jonka pojaltani aikoinaan sain, ja josta tavallaan tuli tämän bloginkin nimi :)

Mutta tällainen uudesta laukusta tuli. Vähän pienempi kuin suunnittelin, kun jouduin jotain korjauksia tekemään. Laukun kiinnitys läpässä isolla nepparilla.

Kokeilin laittaa sinne pullean (ei tosin rahasta) lompakkoni, kalenterini ja digikameran, hyvin sopi. Digikamera sopi toiseen sisätaskuun ja toiseen sopisi vaikka kännykkä.


Muuten olen ollut väsynyt ja kun tuon laukun sain valmiiksi lämmitin itselleni ruokaa ja menin sohvalle pötköttämään. Olisin voinut vaikka nukahtaa Rasmus vatsani päällä, mutta keittiö-radion joku ajastustoiminta laittoi radion päälle kesken parhaan väsymyksen, niin nousin kohta ylös ja keitin kahvia.
Vaan vieläkin väsyttää...
- - -

Tuon kirjoitin jo aiemmin. Äsken käytiin ystävillä kahvilla, ja kohta mennään saunaan...sitten onkin kohta nukkumaanmeno aika...niin se menee tääkin päivä iltaan :)
6 kommenttia:

 1. Ihana laukku, todella söpö tuo kangas ja kivat pyöreät taskut.
  Voi kuinka ikävä radio, kun tuolleen kiusaa päikkäreille juuri nukahtavaa ihmistä ja kissaa.
  Mukavaa saunailtaa ja hyvää yötä sinne!

  VastaaPoista
 2. Ihania laukkuja olet tehnyt,Tämä kylmyys ja auringon piilossa oleminen(nyt pilven raosta paistaa,vettä onneksi saatu saavitolokulla)se väsyttää.ja mua hullunlailla palelee,pipokin piti laittaa päähän....
  mukavaa iltaa niin ahkeralle Sesselle!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli ja on kurkku kipeä myös...väsymyksen lisäksi...Mutta mukavaa iltaa myös sinulle !

   Poista
 3. Laukkuun sopikin hyvin tuo kangas:) Olen huomannut saman, että yleensä se päänupissa ollut suunnitelma jotenkin muuttuu tehdessä. Joutuu pähkäilemään, kuten sanoit.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)