Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 5. kesäkuuta 2018

Pallollisia vaate-muisteluja
Metsäntytöllä oli blogissaan kauniista sinivalkoisesta pallollisesta kankaasta vaatetta ja kerroin hänelle, että äidilläni oli sinivalkoinen pallollinen leninki 60-70-luvulla. Hän sanoi, että olisi kiva nähdä se vaikka vain mustavalkoisessa kuvassa. Ja mustavalkoisiahan ne taisivat enimmäkseen ollakin 60-luvulla.Etsin kuvan ja tässä tätini ottama kuva perheestämme noin 1967. Äiti, isäpuoli, siskopuoli äidin sylissä ja minä edessä.
Kuva meni vinoon kun otin sen kuvasta, mutta opinpahan samalla käyttämään kuvan muokkaus työkalua, josta en ole aiemmin käyttänyt kuin kuvanparannusta. Niinpä sain siitä rajattua reunat pois, hyvä minä :)Tuo äidin leninki oli minusta kaunis, silloin lapsena, sinivalkoisena, ja näin aikuisena katsoen kaunis malliltaankin. Kuva on otettu pihan reunassa olevan ison puun alla. Siinä puussa usein kiipeilin. Puun toiselta sivulta meni pikkutie mäkeä alas maantielle.
Itselläni on hyvin muistamani vaatteet: ruskeat sortsit ja ruskea-valkoraidallinen froteepaita.Ihan onnellisen näköinen perhe :)
Äidillä oli myös nuorempana ollut pallollinen leninki. Väristä en tiedä mitään, mutta kaunis leninki ja hyvä kuva äitini nuoruus-ajoilta :)
Muistaakseni äiti sanoi, että tuo kuva oli hänen parhaan ystävänsä ottama.Pallollisista mekko-muistoista vielä sen verran, että itsellänikin oli vaaleansininen pallollinen mekko teini-ikäisenä. (Olinkohan joku 13 silloin).Äiti sen oli ostanut, olikohan siinä valkoiset vai harmaat pallot...ainakin siinä oli kellohelma ja pieni kaulus. Siitä ei vain ole kuvaa.


- - -


Taas on tullut piviä taivaalle, niinkuin eilenkin, josta tämä kuva. Vaan ei silloinkaan sateeksi asti tullut. Vaikka noin harmaalta näytti, niin kohta pilvet olivat taas hajaantuneet.


Muuten on kova, viileä tuuli ollut eilisestä lähtien ja mittarikin näyttää nyt "vain" 14 astetta. Eilen oli niin kova tuuli, että Elmoakin vähän pelotti ulkona ja olikin tavallisuudesta poiketen aika paljon sisällä eilen. Mutta meidän "suojaisessa nurkkauksessa" ulkona join eilen kahvit kera raparperipiirakan, siinä oli lämmin kun aurinko paistoi eikä tuuli käynyt juuri lainkaan :)

8 kommenttia:

 1. Ihanat mekot äidilläsi, kaunis nainen ja nuo mekot ovat jotenkin niin ihania, pitäisi isekin käyttää enemmän. Vaikka tällä tuulella helmat olisivat kyllä missä sattuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo mekot on tosiaan kauniita! Tuulisesta säästä minulla on muisto 70-80 luvun vaihteesta: Olin saanut tädiltäni kauniin pohkeisiin asti ulottuvan leveän ja ohuen puolihameen, pilkullisen, työnsin lapsen rattaita rautatiesillalla kun tuuli yritti väkisin nostaa hameeni ylös...tunsin hetken aikaa itseni Marilyniksi, kun yritin pitää hametta kurissa :D

   Poista
 2. Nämä oli kivat muistelut ja kuvat, kiitos Sesse:) Onnellisen näköinen on perhe tosiaan:) Tykkään tuosta mekon mallista, varsinkin ylimmästä, mutta toinenkin on kiva. Ja nuo pallokankaathan on nytkin niin kovin suosittuja. Froteesta minullakin oli joskus jotain vaatetta. Muistan ainakin yhden vihreän pitkähihaisen froteepuseron. Olin jo nuori silloin. Pusero oli sammaleenvihreä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mielelläni ottaisin tuollaisen ylimmäisen mekon, siinä on jotain sellaista 50-luvun mallia :)

   Poista
 3. Nuorempana mullakin oli puna/valkopallonen mekko.
  Nuo ovat tulleet taasen muotiin.
  Ihania noi vanhat kuvat.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)