Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Pihahommia ja 80-lukuaMies odottelee ensimmäistä saunavierasta, muut tulevat vasta vähän myöhemmin. Minä kävin vähän "siivoamassa" kukkapenkkejä, "tyhmä" ruusu varsinkin yrittää heittää alkujaan pitkin kukkapenkkiä. Rikkaruohoja ei ehkä niin paljoa ole, kun on niin kuivaa ollut. Tosin kiskoin kyllä pois vuohenputkea, että maa-artisokat tuli esiin sieltä välistä. Ja laitoin niiden sivuun keppejä pystyyn, ettei kukaan aja niitä ruohonleikkurilla tai peruuta autoa niiden päälle :)
Muutama (!) pisara tuli vettä, just kun olin levittänyt tuolien pehmusteet paikoilleen...mielellään olisin raivannut ne pois, jos olisi vettä saatu...vaan ei, siihen se taas tyssäs.


Meinattiin aamupäivällä käydä yhdellä kesä-kirppiksellä täällä lähempänä, mutta mies sanoi, että ei kai meiän tartte sinne lähteä, että harmittaa vaan jos ois jotain kivaa, eikä olis rahaa ostaa... emme siis menneet. Mielelläni olisin kyllä mennyt, kun muuten olen seurakuntaa lukuunottamatta ollut jo ainakin pari viikkoa vaan täällä maalla ja kotona. Ainahan sitä joku kolikko on, että voi jotain pientä piristävää ostaa, ja on kiva kirppiksellä kierrellä vaikkei mitään ostaisikaan. Itsehän ostankin korkeintaan muutaman euron maksavia pikku-löytöjä. Mieskin oli muuten näytelmissä ollessan käynyt kerrankin kirppisostoksilla, oli ostanut itselleen kaksi lyhythihaista kauluspaitaa, yhteensä 1,50 e, ei paha :) Se alkaa oppia :D

Laitoin Värikäs Koti-facebookryhmään kuvan tästä kankaasta, 80-luvulta, oli lapsilla ensin muistaakseni lastenhuoneen ikkunaverhona, sitten lakanana ja lopuksi tein siitä tyynyliinoja. Vielä on ainakin pala jäljellä. Kivan värikästä! Monilla oli tullut muistoja mieleen tuosta. Silloiselta työkaveriltani olin saanut lapsille noita lakanoita.


Samalta ajalta, ja samalta henkilöltä tämäkin. Nämä ainakin olivat ensin verhoina, saattaa olla ettei nuo edelliset olleetkaan...Samaa 80-lukua tämäkin äitini vanhimmalle pojalle antama sängynpeitto, josta on vielä tämä ruskea reunaosa jäljellä. Siinä sänkypeitossa oli beessi keskiosa ja ruskea reunusosa ja jokapuolella oli näitä eläinhahmoja.


No niin , eka saunavieras tuli ja miehet istuu kahvilla, joten lopetan.6 kommenttia:

 1. Miten -80 luvun kankaat näyttävät palllljon kauniimmilta kuin tämän lasten kankaat?,vaikka nättejä kankaita kyllä on olemassa... ?
  tuosta ruskea kuvioisesta (eläin hahmot) sais ihaniakuvia kun raskis leikata koiran ym ja silittää kakspuoleisella liimakankaalla,kassiin vaikka t-paitaan.
  en minäkään isolla summalla osta kun kirppiksellä käyn ,kierrätys keskuksessa oli hinnoteltu aika kalliiksi(yksityinen)kun ostin punatulkku kipon ja verhot,
  ei vaan jaksa sataa kunnolla:( luonto huutaaaaaa :vettäääää!
  mukavaa sauna reissua! ja oleilua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne on nyt luvattu sadekuuroja (ehkä ukkostakin), mutta ei ainakaan vielä näy mitään sadetta...

   Poista
 2. Tuli nostalginen olo kun katseli näitä sinun kuvia kankaista. Mukavaa kesäkuuta. Piipahtelen välillä kivassa blogissasi🌻

  VastaaPoista
 3. Tuo ensimmäinen kangas varsinkin on tosi kaunista!

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)