Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 7. toukokuuta 2018

UlkohommiaEilen mies (!) sai mut houkuteltua ostamaan kukkia, orvokkeja. No ei nuo olleet pahan hintaisia, 4 euroa yhteensä. Mä kun olen kovin yrittänyt pihistellä, enkä ole raaskinut ostaa juuri mitään, joka ei ole välttämätöntä. Istutin ne kaikki isoon ruukkuun, kauniitahan ne on :)


Eilenkin oli hieno sää, innostuin orvokkien jälkeen vielä perkaamaan kukkapenkkiä ja parantelemaan sen reunusta.Siellä on jotain vanhojen kukkien alkuja, mutta kyllä sinne jotain uuttakin mahtuisi...Tämä kuva on toisesta kukkapenkistä, siellä kukkivat mininarsissit ja täpläimikät.Hipsukin viihtyi eilenkin ulkona, niinkuin tänäänkin. Tänään tosin enimmäkseen makasi ulkotuolin alla varjossa, kun oli nin lämmintä :) Mittari näyttää 24 astetta varjossa!

Olin hihattomalla topilla ulkona tänään raivaamassa mun "kasvihuone" (lue kasvikaappi) ja vihanneslaatikko-nurkkaustani autotallin seinustalla. Se oli syksyllä jäänyt ihan kaaokseen ja lisäksi mies oli kaverinsa kanssa vähän korjannut ikkunoista viriteltyä kasvikaappia nyt keväällä, niin siitä oli tullut lisää sotkua, mutta sain suurimman osan raivattua. Piti kyllä välillä käydä laittamassa lyhythihainen paita, ettei vaan pala olkapäät. Kiva oli ulkona touhuta, kun sää suosi :)En ole kyllä mitään taimia kasvattanut tänä vuonna, kun ne viimeksikin kasvoivat niin huonosti...ajattelin jos olisi vaikka rahaa ostaa valmiita taimia muutaman sinne kasvikaappiin, vaan ei ole halpiskaupan puutarhamyymäläkään vielä auki.
Eipä tässä muuta, kiva kun on ollut vatsa kunnossa ja pirteä olo :D Eilen oltiin seurakunnassa, ja siellä oli ehtoollinen, niin huokaisin Herran puoleen, että otan tämän ehtoollisen terveydekseni :) Kivaa päivää teillekin <3

6 kommenttia:

 1. Orvokit on kauniita ja kukkivat koko kesän kun muistaa lannoittaa ja leikata kuolleet kukat pois. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvosta Tanja, kaupassa sanottiin että poimia kuivat siemenkodat pois... kenties se on sama asia, minä en ole mikään kukka virtuoosi :)

   Poista
 2. Olet erittäin ahkera ihminen ja huolellinen töissäsi. Orvokki on ihana kukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huolellinen ehkä, mutta en mitenkään erityisen aikaansaapa...moneen muuhun verraten :) Toivottavasti orvokkini kukkivat hyvin.

   Poista
 3. Orvokit ovat kauniita,kukkivat koko kesän,
  Tuo kukkapenkkien perkuumieleistä puuhaa,kivet penkkien reunalla kertoo...huolellisesta,puutarhurista;)
  Minunkin kukan kasvatus tänä vuonna hiljaista,eilen Halpiksesta ostin 50% alennuksesta kaksi isoa hortensiaa,ei oo ikikuuna päivän mulla ollu tommosia kukkia.Onko Sesse sinulle tuttu kukka ?tuo hortensia?
  Meitäkin kevät aurinko hellii:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä sain kaksi hortensiaa viime keväänä 60-synttäreillä, toinen kesti hyvin kesän, mutta toinen ei... tosin mullekin aika vieraita kukkia ne ovat...

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)