Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 18. toukokuuta 2018

Tilkkuja elämästä
Pari päivää sitten pesin aiemmin pikkuhuoneen laverisohvalla olleen tilkku-sängynpeiton, jonka äitini on aikoinaan tehnyt. Tänään rupesin sitä taittelemaan vinttiin vietäväksi, niin huomasin, että pesun jälkeenkin siinä oli mustia karvatupsuja (Elmo!) ja aloin harjata sitä, niin silmäni ja mieleni juuttuivat muistoihin...

Tilkuissa oli elettyä elämää.
Muistin, että tuota keltakuvioista kangasta minulla oli joskus mekko/yöpaita...en ole ihan varma kumpi, tai saattoi olla että oli kesämekko, jota myöhemmin pidin yöpaitana...


Tästä punervasta kukkakankaasta äidillä oli itsetehdyt lierihattu ja kesämekko.

Nuo oli molemmat 70-luvulta.Seuraava kangas oli jostain 70-80-luvun vaihteesta.
Tästä sinisestä kankaasta oli kai äidillä tai siskolla mekko, kun se näyttää tutulta...olin kyllä itse jo silloin "omassa elämässä".


Peiton vuorikankaana oli äidille antamani aika jämäkkää kangasta olevat ruudulliset verhot. Nekin 70-luvulta. Olivat ex-miehen entisestä asunnosta, kun muutimme yhteen. Ne olivat yhteisen asunnon ikkunassa. Aika pimeäksi tekivät huoneen, joka oli tietysti nukkuessa hyvä (kun asunto oli yksiö) , muuten en niin kauheasti tykännyt niistä...jossain vaiheessa annoinkin ne sitten äidille, mutta aika pitkään ne olivat meillä.

Tällaisia muisteluita tänään. Eilinen ilta meni kylätalolla ihan hyvin. Yhdeksän henkeä oli tällä kertaa koolla. Kyllä illalla ukkosti, ja Elmo oli kovasti peloissaan, mutta onneksi ukkonen loppui, ennenkuin jouduin lähtemään. Silloin vain satoi. Illalla katsoin vielä Suomi-lätkän, mutta Suomi hävisi :(

Aamulla sitten nukuinkin pitkään, mutta jotenkin on ollut vähän huimaava olo tänä aamuna, johtuneeko siitä kun niska on vähän kipeä, vai onko verenpaine vaan alhaalla... No, toivotaan, että se menee ohitse. Nyt täytyy mennä syömään. Heippa!

10 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis tilkkupeitto ja miten ihania muistoja siihen liittyykään! Tuollaiset esineet, joihin liittyy tarina/tarinoita, on niitä ihanimpia :) Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistoissa, muistoissa ihana on elää...sanotaan laulussakin :)

   Poista
 2. Tilkkupeitot on kivoja ja vielä hauskempia, kun niissä on juuri tuollaisia muistoja herättäviä tilkkuja:) Minäkin olen yhden tilkkupeiton tehnyt, tai itseasiassa kaksikin. Jälkimmäinen oli päiväpeiton uudelleenpäällystys ja ensimmäinen täkille uudet päälliset. Siihen ainakin tuli tuli joku tilkku lapsen toppatakistakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen joskus nuorempana tehnyt pari ihan vuoretonta sängynpeittoa yhden hengen sänkyyn, tosin enimmäkseen töistä (vaatetehtaasta) saaduista tilkuista. Ja vuorelliset tilkkupeitot tein meidän vanhoihin nojatuoleihin myöhemmin:)

   Poista
 3. Hyvä, että pystyit olemaan ukkosen aikana vielä kotona.
  Hauskaa, kun muistat kankaat hyvin, kun katsot peittoa! Sinulla on hyvä muisti ja kivasti kirjoitat noita muistoja elämän varrelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila...en nyt tuon muistin hyvyydestä tiedä, mutta nuorena sattuneet tapahtumat on vaan jääneet mieleen :)

   Poista
 4. Ihana tilkkutäkki;)
  just,näin käy mullekkin .alan siivoomaan kaappia,ja löydän jotain....ja aikakulta siirtyykin menneisiin ,niin ihana muistella,:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaista se on...mulla varsinkin käy usein niin kuin vanhassa sanonnassa: "Kyllä niitä töitä paljon tekis, vaan ajatukset ne ajan vie..." Mukavaa lauantaita ja viikonloppua!

   Poista
 5. Suloinen tilkkupeitto joka tuo niin kivoja muistoja mieleen♥ Ikävä oli että Suomi hävisi, vaan hienosti nuori joukkue pelasi! Toivottavasti huimailu jo helpottanut! Ihanaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 6. Kaunis tilkkupeitto. On hienoa muistella mikä, milloin ja kenellä vaate on ollut josta tilkut on. Kotoani tuomia räsymattoja väliin esittelen lapsilleni, mikä vaate mikin raita oli.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)