Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 19. toukokuuta 2018

Hukkaan meni yrityksetKaikki on niin reippaita ja ahkeria...minä en. En edes siivonnut. Tää päivä on menny ihan harakoille... rupesin ompelemaan puolilta päivin, mutta ei siitä(kään) oikein mitään tullut.

Eilen olin katsonut tästä kirjasta:

...muutamaa ohjetta, ja olin piirtänyt valmiiksi parit pikku kaavat. Mulla ei ole mitään varsinaista kaavapaperia, vaan käytän joko leivinpaperia tai tätä vanhaa konekirjoitus-lehtiötä, siinä on sen verran ohut paperi, että näkyy läpi.


Kauluksen,linnun ja perhosen kaavat piirsin.Kolmen linnun tarpeet leikkasin kesäisistä kukkakankaista, kaksi tuli melkein valmiiksi, mutta ei niistä oikein hyviä tullut...eivät kelpaa lähetyspöytään, vaikka ensin sinne ajattelin.


Kauluksen tein itselleni ruskeasta pellavan palasta, jonka olen joskus entisestä työpaikasta saanut. Ajattelin, että kun mulla on ruskea trikoopusero, ja kaksikin ruskeaa hametta, että voisi niiden kanssa käydä.

Tällainen siitä tuli....
...mutta muistin väärin, että ainoassa ruskeassa puserossani olisi ollut pyöreä kaula-aukko...vaan siinä olikin v-aukko...jotein ei tuo kaulus kuitenkaan käynyt siihen, höh :( Ei menny niinku Srömsöössä...vaikka en minä sitä kyllä katsokaan. Harmitti hukkaan mennyt aika.

Sitten olikin jo niin kiukkuinen olo, "hermo pinnassa" niinkun huutokauppa-keisari sanoo, että oli lähdettävä Elmon kanssa kävelylle. Tuulettumaan.


Mansikat kukkivat jo pihatien pientareella.
Ja rapullekin oli tullut kukkia :DEttä semmoista! Mutta huomenna pääsen katsomaan näytelmää Vivamoon, eräs tuttava tulee hakemaan mut mukaansa :) Mies onkin yön nyt siellä.16 kommenttia:

 1. Strömsö on mun lempiohjelma ��tänään näin kuulin haarapääskysen elu kaikki on aivan päälaellaan nyt.��

  VastaaPoista
 2. Olet hyvin viitseliäs kun ryhdyt laatimaan kaavoja ja ompelemaan! Itselleni ompeleminen on vieras laji, vaikka joskus tein lapsille vaatteita. Hyvin ymmärrettävää että pinna kiristyy. Kiva kun postaat näitä juttuja! Näitä on mukava lukea.

  VastaaPoista
 3. Kaunis kaulus, kyllä sille varmaan joskus käyttöä tulee.
  Teloin itse kantapääni tiistaina ja nyt on välillä ne "hermot pinnassa", kun liikkuminen on vaivalloisen hidasta kyynärsauvojen kanssa ja tuntuu ettei mitään saa tehtyä.
  Hauskaa näytelmän katselu hetkeä ja kaunista kevättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä vielä tuleekin, jos vaikka kirppikseltä löytäisi sopivan puseron asu-kokonaisuuteen :)
   Näytelmää katsomaan on kiva mennä!

   Poista
 4. Olet ollut kuitenkin ahkera! joskus hommat ei suju ja silloin viisautta vaikka lähteä juurikin koiran kanssa kävelylle tai alkaa lukea kirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus vaan on, ettei oikein mikään suju. Luonto sitten rauhoittaa :)

   Poista
 5. Kyllä sille kaulukselle tulee varmasti käyttä.
  Heleää Helluntaita.

  VastaaPoista
 6. Sinusta tulee kylläkin sellainen olo, että olet ahkera ja reipas! Minä en useinkaan siivoa tai järjestele, kuten sinä. En myöskään ole ottanut ompelukonetta esiin ainakaan puoleen vuoteen, vaikka hyviä suunnitelmia ja ihan korjaustarvettakin olisi ja kertyy lisää vain. Päivän tärkein ohjelma oli mennä ystävän luokse katsomaan kuninkaallisia häitä ja sinnekin onnistuin menemään myöhässä :-D Töitä pitäisi tehdä, mutta en ole saanut mitään varsinaisesti valmiiksi, vaikka olisi hieman tulipalokiire jo... Varmaan kaikista muista saa aina sellaisen kuvan, että ovat ahkeria, kun itse vaan laiskottelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin varmaan saakin... "Laiska töitänsä luettelee" sanoi äiti, jolla oli nuo sanonnat hallussa :)

   Poista
 7. No minä en ainakaan ollut ahkera eilen. Tiedän sen olotilan, kun haluaisi jotain kovasti tehdä, mutta mikään ei suju. Joko ei tiedä mitä tekisi tai jos jotain alkaa, siitä ei tule mitään... Mutta tuo kaulus on kyllä kiva. Kenties voit käyttää sitä jonkun muun puseron kanssa. Mukavaa ja aurinkoista sunnuntaita:) Minullakin muuten on aina kaavapaperina leivinpaperi, tai nykyään voipaperi. Joskus olen haaveillut ostavani ihan oikeaa kaavapaperia, mutta taitaa jäädäkin haaveen asteelle. Minullakin on tallessa yksi konekirjoituslehtiö, ettei vain olisi samanlainen kansi siinä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenties se vielä löytää tarkoituksensa :)Oltiin ystävän kanssa Vivamossa katsomassa näytelmää, aika lämmin oli siellä :)

   Poista
 8. Ei sitä millään aina jaksa ja silloin pitääkin ottaa ihan vaan rennosti:) Tuo kaulus on kyllä kaunis♥ Äkkiä nuo mansikat alkavat kukkimaan, meilläkin muutama mansikan kukka oli jo pihalla. Huomisesta tuleekin sitten mukava päivä! Hyvää helluntaita♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät ole päivät samanlaisia, toisinaan on ahkerampi, toisinaan taas ei :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)