Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 17. huhtikuuta 2018

Ompelu ja sen oheistuotteet :)
Kuten kaikki varmaan jo tietää olen kiinnostunut varsinkin kierrätysompelusta, ja täällä blogissakin esitellyt paljon kaikenlaista esim. farkuista tehtyä ja muutakin saaduista ja muuten kierrätetyistä kankaista valmistunutta. Niihin en mene tällä kerralla, vaan esittelen ompelukirjani, joista haen välillä inspiraatiota. Mutta ensiksi kirjatelineeni, jonka laitoin viikonloppuna seinälle makuuhuoneeseen, joka on ompeluhuoneeni. Tuon telineen sain mukaani kerran, kun haimme Roskalava-ryhmästä vanhan pyörän. Se on ollut vaan vintissä komeron ovessa roikkumassa, vihdoin pääsi käyttöön. Aika tavaran kaupitsee, sanoo vanha sanontakin :)
Kirjatkin liittyvät enimmäkseen kierrätysompeluun.Oodi tyynyliinalle (vanhasta uutta)Sinivalkoista (iloisia ideoita kotiin)Ompelun iloa (loihdi uutta kierrätyskankaista)
Viipaloitu villatakki ja muita tuunauksiaOlipa kerran housunpuntti (vanhojen vaatteiden uusi elämä)
Anna romun kiertää (50 ohjetta luovalle sisustajalle)


Nuo kirjat ovat enimmäkseen alennusmyynneistä (tai kirppikseltä) ostettuja, mutta tuo "Anna Romun kiertää" on tytöltä lahjaksi saatu. Siinä on nimestään huolimatta myös ompelu-ideoita.Saatuja ovat myös nämä kolme tilkkukirjaa. Tilkku-kuvioituja tyynynpäällisiä olen muutaman harjoitellut, kun en aiemmin ole juurikaan tilkkutöitä tehnyt.
Ompelun oheistuotteita ovat myös kierrätetyt tuotteet, joita olen tehnyt ompelupisteeseeni, kuten nämä farkunpunteista tehdut säilyttimet. Niissä on peltipurkit sisällä, joten ne pysyvät kuosissa.Myös ilmoitustaulu, jonka piti olla ompelu-ideoille (nyt siinä on kortteja ja ystävän ottama kaunis valokuva), on kierrätetty ja tuunattu.(vanhasta rautalevystä, tapetista ja ilmaiseksi saaduista kalastusmitaleista, vain niiden alusmangneetit on ostettu.
Myös hyllyn alla olevat laatikot ovat tuunatut kaupan ilmaislaatikoista, tapetinjämistä ja ilmaiseksi saaduista vetimistä.Tämmöisiä mietteitä tänään ompelun tiimoilta. Kierrätys kunniaan :) Ja inspiroivaa päivää!
14 kommenttia:

 1. Ihanaa kierrätystä. Farkkupurkit on aivan ihanat! Ja lehtiteline on varmana just hyvä noin, että on ompelukirjat saatavilla. Sun kierrätysprojekteista on aina hauskaa lukea, ihanaa, että kierrätät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kivaa kierrättää! Ja noita ompelun ideakirjoja voi katsella silloin, kun haluaisi jotain tehdä, mutta pää on täysin tyhjä :)

   Poista
 2. Kierrätys on loisto juttu. Mielenkiintoinen kirja valikoima. Kauniit puntti pussit. Samaten ilmoitustaulu on hyvä keksintö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätys on kivaa ja taloudellisestikin kannattavaa :)

   Poista
 3. Tuolleen olisikin ompelukirjat hyvä olla esillä. Siitä olisi helppo napata katseltavaksi, jos ideapula iskee. Itselläni kirjat on tylsästi pinossa ja se pinokin vielä lattialla tällä hetkellä. Muutenkin sulla on niin kivasti ompelutarvikkeet järjestyksessä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä välillä on pää niin tyhjä, että isea-kirjoja kaipaa, kun saattaa samaan aikaan kuitenkin olla hinku tehdä jotain ommellen. Mulla on niin paljon kaikkea ompeluun liittyvää, että pakko yrittää pitää järjestyksessä, että löytää tarvitsemanssa...kyllä slti monesti miettii, että "missähän sekin nyt on..." :)

   Poista
 4. Samoja käsityökirjoja olen minäkin usein hipelöinyt, nyt on hyllyssäni vain muutama käsityökirja. Pyrin nykyään pois tavaroista,aiemmin tuunasin minäkin vaikka mitä. Hyvän telineen olet löytänyt kirjoillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole päässyt vielä siihen vaiheeseen, että saisin paljoakaan tavaraa vähennettyä, näköjään päin vastoin :)

   Poista
 5. Kylläpä sinulla kaikki järjestyksessä,nätisti.
  Nuo farkkujutut tosi ihania,minulla oli säkillinen farkkuja/hameita vein Finlaysonin myymälään tekevät pyyhkeitä eli kierrättävät...ja sain jokaisesta hameesta-farkuista 10€ alennus setelin.itselläni ei ollut käyttöä niille laitoin nekin kierrätykseen ,yhdelle pitkäaikaiselle blogikaverille (nyt blogi tauko) ja hän taas naapureilleen/ystävilleen:)
  Iloa tosi monelle:)
  minulla oli tarkoitus kuvata "iso kierätys-brojekti"kameran muistikortti täyttyi.ja muisti korttin osto odottaa uutta tilipäivää/eläkepäivää:)
  Kirjoja sinulla tosi paljon,mutta niin nätissä telineessä.

  Meidän suvussa kierrätys jo 4 polvessa:)

  niin kaupan ilmaislaatikoista saa maalattuna tai päällystettynä tosi komeita säilytys paikkoja,ompelu tarvikkeille,
  isolle kirkolle kun tuli Lidli aikoinaan nappasin yhden jos toisenki appelsiinimehujen kuljetus laatikon (nykyään siinä ätlö-muovissä:(minulla mausteita ym keittiön kaapissa,harmittelen suuresti kun laatikot loppuivat.

  kierrätys on parasta!! (ennen se oli köyhien pakko asetelma vanhasta takista tehtiin tytölle takki ,housut paikattiin,,,,:) minulla niin ihanat yhet housut että niissä on paikka paikan päällä;))

  kierrätys-keskiviikkoa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kierrätys on kivaa ja taloudellinenkin pakko :)

   Poista
 6. Vaikka mitä ihania kirjoja löytyy sinulta :)

  VastaaPoista
 7. Todellakin kierrätys kunniaan!

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)