Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 31. maaliskuuta 2018

Lukuhimoa

Mies toi aiemmin kotiin kirppiksen tyhjennyksestä kirjasarjaa "Viimeisten päivien vaellus", viisi ensimmäistä osaa. En pitkään aikaan ole lukenut mitään yhtä mukaansa tempaavaa. En ymmärrä, miksi ei ole ennen tullut mieleen lukea niitä, vaikka kirjastossa olen nähnytkin.
Mies oli silloin sitä mieltä, että siitä puuttuu vain yksi kirja. No, tänään ajattelin katsoa netistä (ja varata) kirjastosta sen puuttuvan kirjan, kun kaikki omat viisi kirjaa olen jo lukenut. Ja iloinen yllätys....kirjoja on vaikka kuinka monta lisää...joten himolukeminen jatkuu :) Varasin nyt aluksi kolme seuraavaa kirjaa.


Lukemisen lisäksi olen keitellyt miehelle inkiväärijuomaa,vähän siivonnut ja ulkoillut. Tänään(kin) oli ihanan aurinkoinen sää. Olin taas metsälenkillä. Kun on ollut niin kaunis sää Elmokin on viihtynyt pihalla yksinään ja makaillut pihassa tai rappusilla keväästä nauttien. Se kilpailee mun kanssa oveluudesta ja kun tulen itse ulos, niin se ei anna ottaa itseään kiinni remmiin, jos on valmiiksi ulkona. Se on sen ärsyttävä piirre joka mua ottaa päähän. (Se oli sellainen jo meille tullessaan). Siksipä lähdenkin sen kanssa vain tuohon lähimetsään kävelemään, että se voi olla vapaana.
Metsässä oli jo siellä täällä aika isoja pälvipaikkoja. (Toisin kuin meidän pihassa...)
Lämmintäkin oli ja istuin hetken aikaa sulan kannon päässä nauttimassa auringosta. Ei tosin liian kauaa, koska eilen istuin siellä pihan lämpimässä nurkkauksessa lenkin jälkeen, niin koko illan kuumotti poskia...Jääputouksiakin käytiin katsomassa, näyttävät jotenkin valahtaneilta...

Laitoin saunan lämpiämään, ei millään meinannut tuli ruveta palamaan kunnolla...mikä lie ollut... Tosi harvoin on noin vaikeaa saada tulta syttymään. Mies on kohta tulossa kotiin, näytelmä-keikat takana päin. Pojan piti tulla käymään, mutta tuleekin ilmeisesti ensi viikonloppuna.

Hyvää jatkoa pääsiäiseen!

6 kommenttia:

 1. Kivoja tuollaiset yllätykset, lukeminen on kyllä mukava harrastus! Ihana Elmo♥ Voi kun olisikin noin vähän lunta:) Ihanaa pääsiäisen jatkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään (ma) on lumipyry...mutta uskon vanhan kansan sanontaan: "uusi lumi on vanhan lumen surma :)

   Poista
 2. Tykkäsin siitä kirjasarjasta, kun vuosia sitten sitä luin. Kirjastosta minäkin niitä lainasin, omia ei ole siitä sarjasta yhtään. Eilen vähän haaveilin löytäväni Joensuusta edes jonkun lisäosan Bodien Thoenen kronikoihin, joita minulla on useampia. Yksi kokonaan (jonka isäntä joskus parikymmentä vuotta sitten minulle osti ja josta innostus Thoenen kirjoihin lähti). Muita on sitten haalittu kirppareilta. Joistakin puuttuu yksi osa, joistakin enemmän. Vaan eipä eilenkään Fidalta mitään lisää löytynyt. Näytti siltä, että siellä oli ylipäänsä kirjat käyneet hyvin paljon vähemmäksi. Niinkuin kai kaikille kirppareilla. Tuleekohan kirjoille vielä joskus enemmän arvoa kuin nyt, alennustilassaan, kun käyvät harvinaisemmiksi. Siihen tosin taitaa mennä aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole noita mainitsemisia kirjoja lukenut...ehkä se on joskus niitkin kurkistettava :)

   Poista
 3. Teillä siellä näyttää jo paljon keväisemmältä kuin täällä. Täällä on vielä täysi talvi ja paksusti lunta, päivisin vain vesipisarat tippuvat räystäistä.

  Siunattua pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään (ma) on lumipyry, mutta tuo kostea lumi sulattaa vaan entisiä lumia... Tuolla metsässä tosiaan oli pälvi paikkoja,mutta kotipiha on enimmäkseen luminen. Samoin siunattua pääsiäisen loppua!

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)