Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 27. maaliskuuta 2018

Aamun tapahtumiaTänä aamuna olin vielä yläkerrassa sängyssä, kun mies huusi alhaalta. "Tuutko pukkaamaan"...olinkin kuullut ulkoa auton käynnistelyä ja siihen olin varmaan herännytkin. (Mun sisäinen kelloni ei ole vielä siirtynyt kesä-aikaan, herään noin tuntia myöhemmin kuin ennen, eli ikäänkuin talvi-aikaan).
No, eihän siinä muu auttanut kun vetää yöpaidan ja pitkien kalsareiden päälle pitkä villatakki ja jalkaan mokkasaappaat. Kuistilta nappasin vielä miehen lämpövuoriset työhanskat. Auto oli mennyt vähän huonoon paikkaan, eikä pyörät meinanneet lähteä kuopasta pois, kun oli jäistä. Työsin kyllä sekä etu- että takapuolelta ja mies oli laittanut hiekkaa sinne, vaan ei silti... No, sitten ystävällinen lähinaapurimme oli ikkunasta nähnyt tilanteen ja tuli auttamaan. Laittoi lisää hiekkaa ja kun yhdessä työnsimme, niin jopas lähti! Ja niin saatiin isäntä näytelmiin :)Pakkas-asteitakin oli kuulemma ollut -15 aamulla. En kyllä tuntenut kylmää siinä autoa työntäessä, mutta kun tulin sisälle, niin myöhemmin kumartuessa niksahti selkä jotenkin. Pelästyin, että siinäkö päiväni meni pilalle, onneksi ei kuitenkaan pahemmin, vahvan särkylääkkeen otin, etten jännittäisi selkää enemmän kivun vuoksi. Kyllä se kipu tuntuu, mutta ei liian paljoa. Liekö sitten tuo kylmässä työntäminen vaikuttanut, tiedä häntä.


Eilen oli ihana sää, vaikka vähän oli kyllä vielä viimaa. Käytiin Elmon kanssa metsälenkillä ja poimin samalla koivun- ja pajunoksia maljakkoon. Pihaan tultua kävin kurkistamassa talon/kuistin kulmauksessa olevaa aluetta, jossa keväällä on yleensä ensimmäiseksi lämmin. Ihan seinän vieressä oli jo sulaa ja aurinko paistoi, eikä siihen käynyt tuuli. Ihanan lämmin! Kävinkin eteisestä hakemassa jakkaran, ja istuin siinä jonkun aikaa nauttien kevätauringosta :) Usko kevään tuloon palasi! Aika aurinkoista se on tuleviksi päiviksi lupaillutkin sää-ennusteessa, kiva :) Yöt vaan on kylmiä. Pelästyin aamulla, että eteiseen yöksi unohtununeet narsissit on paleltuneet...saattaa olla, että muutama varsi onkin, mutta ei kuitenkaan koko kukat.


Yleensä tiistaina ei tule postia, mutta liekö pääsiäisen takia tänään kuitekin tullut, näin ikkunasta postiauton käyvän, niin tiesin mennä laatikolle. Ja tuli uusi Unelmien talo-ja koti lehtikin, en ole sitä vielä sen enempää katsonut. Että tämmöistä tältä aamulta... mukavaa päivää teillekin!

5 kommenttia:

 1. Äkilliset liikkeet kylmässä ovat hallaa yönlämpimille lihaksille. Totesin sen itse kun hain Jymyä karkureissulta tässä taannoin. Silloin napsahti paljaasta pohkeesta joku pikkulihas tai jänne poikki. Vieläkin kävellessä kiristää. Yritähän toipua! Kellahda soffalle lukemaan uutta lehteä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkä onneksi äkkiä toipui kun särkylääke auttoi. Olin jo yläkerrassa vaihtamassa vähän huonekaluja :D Sitä ennen kyllä kerkisin lehdenkin katsoa :)

   Poista
 2. Voih..toivottavasti ei nyt ottanut itseensä tuo selkä, joskus harmillisen pienetkin liikkeet pääsevät vaivaamaan:( Kiva kun tulee jotain mukavaa luettavaa! Mukavaa pääsiäisviikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kipu meni äkkiä ohi, yläkertaa olen jo järjestellyt :) Tuo lehti onkin mun lempilehti <3

   Poista
 3. Auto kuopassa. En tiedä, oliko teillä samasta syystä auto kuopassa, kuin se meillä on. Meillä kun se pitää olla aivan talon lähellä lämmityksessä lyhyen johdon vuoksi, on siihen kohtaan muodostunut kuoppa kun lumia on tullut ympärille kolaamisesta huolimatta. Nyt siinä saa jo heijata muutaman kerran edestakaisin, että siitä pääsee peruuttamaan pois.
  Ja eilen ihmettelin myös laatikosta löytynyttä postia. Kurkistin sinne vähän niinkuin vanhingossa, kun olin tyttöä taksilta odottelemassa, enkä ajatellut ettei tiistaina siellä mitään pitäisi olla. Nytpä oli. Lapsille oli tullut heidän tädiltään siirtotarrakirja, jossa oli kertomuksia Jeesuksesta.
  Toivottavasti sun selkä ei vihoittele. Ja pääsiäisen aika menee kaikin puolin hyvin muutoinkin:)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)