Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Kynttilöitä






Tänä aamuna oli sininen hämärä,kaunista!
















Nyt vähän vaille 10 aurinko paistaa puiden latvoihin.








Eilen sain päähäni kokeilla kynttilöiden valamista, kun vanhoja kynttilän jämiä oli kerääntynyt, ja joku rikkinäinen kynttilä siihen lisäksi. En ole oikeastaan kynttilöitä koskaan tehnyt, paitsi kerran kun tein sytykeruusuja, niin valoin lopusta steaariinista pikkuiseen posliinikippoon kynttilän. Mutta nyt olin aiemmin saanut vanhalta ystävältä sydänlankaa, niin päätin koettaa. Muotit olivat ongelma, mutta muistin, että mulla oli jäljellä myös saatuja pahvisia muffinsimuotteja muutama, niin kokeillaan niitä... Tiedän että maitotölkkeihin voi tehdä, mutta ne oli kaikki käytetty sytykkeenä :) Ja sitäpaitsi mulla ei kuitenkaan kauheasti ollut niitä jämiä. Valkoisia jämiä oli eniten, niin sulatin ne vesihauteessa metallisessa cappucino-purkissa.
Tässä kynttilöitä jämettymässä. Yksi on tehty vessapaperirullaan ja yksi siihen pieneen posliinikippoon.

















Ja tässä valmiita. Ei mitään mallikappaleita, mutta enpä ole sellainen itsekään...tulee tekijänsä näköisiä :)
















Tämmöisiä matalia kynttilöitä joita voi polttaa tarjottimella.
















Muut ovat valkoisia, paitsi yksi vihreä ja yksi sininen. Punaiset jämät vielä jäi. Niistä olinkin ajatellut tehdä sytykeruusuja, mutta tallella oli vaan sellaisia huonon mallisia munakennoja ja tosiaan oli turhan pitkään mennyt aikaa noissa kynttilöissäkin ja puhtikin loppui.
Se vessapaperi rullaan tekemäni kynttilä olikin alaosastaan huono, niin katkaisin sen, niin siitäkin tuli tarjotin kynttilä.
















Loppuun jouluisen värikäs kuva kaapin päältä. Nuo jouluiset "ruukut" on minusta niin kauniita, ja kun ei nyt joulukukkia ainakaan vielä ole, niin pesin mullan jämät pois ja laitoin niihin tuikkuja ja korujani :)
















Mukavaa päivää!
















13 kommenttia:

  1. Kynttilöiden teko on mukavaa :D, olen tehnyt pieniin ananasmurskapurkkeihin myös ulkotulia kyntttilöiden jämistä - jämät tulee niin hyvin hyötykäyttöön.

    Mukavaa päivää Sinullekin, Lucian päivää!

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo ylin kuva sinisestä hämärästä! Sää olet sitten tehnyt sen, mitä mää olen vasta suunnitellut. Niistähän tuli ihan hyvät:) Siinä on oma urakkansa, en ole saanut aikaiseksi aloittaa. Silloin joskus tein isoon sipsipurkkiin, enkä tajunnu, että se vie kovasti aikaa, se kovettuminen. Ja keskelle tuli kuivuessa iso monttu. Jos joskus taas teen, teen paljon pienempiä. Joskus tein säilykepurkkeihinkin, tonnikala ja tomaattipyrepurkkeihin. Nuorimies kyllä vähän mietti, että mitä niitten sisäpinta on, että onko niitä viisasta polttaa sisällä ainakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, en tiedä, ulkokynttilöiksi ainakin voisi ..kts. edellinen kommentti :)

      Poista
    2. No niin, siinähän olikin just niitä säilykepurkkeihin tehtynä ulkokäyttöön:) Mua vain jäi omat tekemiseni sillä lailla harmittamaan, koska olin vartavasten ottanut talteen sellaisia nättejä purkkeja sillä ajatuksella, että sisällä niitä olisin polttanut. Ulkona ei mun tule juurikaan mitään tulia polteltua, paitsi ehkä joskus uutenavuotena.

      Poista
  3. Tämän aamun hämäryydessä ei voinut kuvitellakaan, miten kaunis ja aurinkoinen päivä taivaanrannasta sitten nousi.
    Kerran olen tehnyt kynttilöitä. Se on kivaa hommaa ja jämät pääsevät hyötykäyttöön.

    VastaaPoista
  4. Voi, minustakin olisi ihanaa tehdä kynttilöitä, kun vain joku opettaisi :) Kerran kauan sitten jopa hain töitä yhdestä kynttiläpajasta, kun siellä oli paikka auki, mutta en tietenkään päässyt... Tuo kuva sinisestä hämärästä on tosi kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Netistä löytyy kyllä "kynttilän valaminen" otsikolla ohjeita :)

      Poista
  5. Hieno tuo sininen hetki! Ihania kynttilöitä, noita onkin kiva poltella:) Mukavia joulupuuhasteluja♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään tuli ensimmäiset joulu-ostokset tehtyä.

      Poista
  6. Kaunis sininen hetki! Ja ihanat kynttilät, kyllähän nuo jämät kannattaa aina hyötykäyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla lähti just eilen vääntyneitä yms.kynttilöitä: Roskalava-ryhmästä haettiin,kun ajattelin etten jaksa niistä ruveta tekemän uusia, niin annan eteenpäin. Niin tänään kun kaivoin muovikuusta vintistä, niin löysin kasan kynttilän loppuja :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)