Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 16. joulukuuta 2017

Joulukuun tunnelmia..





Nyt on koe-käytetty ystävän keväällä antamat nastakengät, hyvin pysyi pystyssä. (Kiitos Minttuliini!) Elmon kanssa käytiin pieni lenkki tekemässä.Päivä on ollut pilvinen, silti viimeiset värit näkyivät länsi-taivaalla, ennen auringonlaskua. Pitihän niitä kuvata :)





























Harmitti, että kun olin lähtenyt ulos niin myöhään, mutta mietin, että onneksi en ole lapissa, siellähän sitä aurinkoa ei näy pitkiin aikoihin. Jos hyvin sattuu, niin huomenna voi täällä taas auringon kajoa nähdä. Kovin äkkiä tuo tämän päiväinen kajo alkoi häipyä.


















Muuten on mennyt aika "juhliessa" ja joulun alus tunnelmissa. Ensin oli torstaina päivällä soppakirkon joulujuhla. Lausuin siellä joulurunoni. Vein vetäjille joulusuklaata ja saimme itsekin paketin.




Torstai-iltana oli Kylätalon Ilosanoman joulujuhla. Hyvä tilaisuus, 31 henkeä oli ja kaksi taisi olla ihan ensimäistä kertaa. Laulusiskot (missä minäkin olen) lauloi hengellisiä lauluja ja yhteislauluina lauloimme joululauluja. Sielläkin lausuin joulurunoni. Me saimme isäntäparina seurakunnalta kauniin, nuppuisan amarylliksen ja rahalahjan. Ja pari lahjaa saimme muutenkin toisilta. Lopuksi runsas kahvipöytä ja iloinen seurustelu sai viihtyisän puheenporinan sorisemaan.




Eilen sitten olimme seurakunnan pää-paikan joulujuhlissa. Sali oli ihan täynnä ihmisiä. Näimme pyhäkoululaisten ja varkkien (varhaisnuorten) yhteisen jouluevankeliumi-esityksen. Siinä oli nukketeatteria ja tavallista näytelmää hyvin sekoitettuna. Myös pyhis-opeja oli mukana esityksessä. Kuulimme vanhimman seurakunnan jäsenen muistelut sotajoulusta. (Suomi 100 v-kunniaksi). Ja tietysti lauloimme ja kuulimme lyhyen saarnan. Ja seurakunnan vastuunkantajat saivat lahjansa. Lopuksi saimme riisipuurot ja kahvit.









Kotona olen pakannut ensimmäiset joululahjat ja koristellut kuusen. Jo eilen. Ensimmäisen kerran ikinä näin aikaisin.



















Valoja kokeilin kuvan verran, muuten pidämme valot vasta jouluna...mies ei tykkää liian aikaisesta "joulusta" ...


















Kissamaisen rentoa joulun odotusta!















8 kommenttia:

  1. Nastakengät ovat ehdottomat, ainakin meillä. Tie on heti liukas kun lumi tulee/menee. Mä tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, pikkutie tulee talvisin liukkaaksi, kun säät vaihtelevat.

      Poista
  2. Kiitos kiittämisestä ja hyvä kun ovat ok, itse en ilman niitä liikkuis enään ulkona liukkaalla.
    Kissat ovat kuvassa ihania.
    Tuliko korttini perille ?
    Mukavaa joulunalus teille sinne .
    Meillä onkutsu mennä maanantaina syömään Eilan 70 vuotis päiville mutta lahjaa tai kukkia ei viedä kun ei ole tänä vuonna varaa ostella mitään lahjoja kelleen.

    VastaaPoista
  3. Oi, sulla on jo joulukuusikin! Meillä jos lapset tuon tietäsi niin vaadittaisiin varmaan meillekin. Ovat jo kyselleet useamman kerran, koska joulukoristelaatikot varastosta haen... Meillä olisi seurakunnassa huomenna joulujuhla, mutta ei nyt olla menossa, eikä olla käyty muissakaan joulunajan tilaisuuksissa. Koulun itsenäisyysjuhla oli ainut juhla missä lähiaikoina on oltu. Teille on varmaan nuo käydyt juhlat tuoneet kivasti juhlan tuntua kotiinkin asti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä olen koristellut kuusen vasta aatonaattona, mutta nyt olen netissä nähnyt niin paljon jo ihmisillä kuusia sisällä, että ajattelin et samahan se on laittaa jo nyt, niin sittenpähän on valmiina :)Ja nää päivät menee niin äkkiä...

      Poista
  4. Ihania kuvia ja kiva että on tuollaiset nastakengät,varmasti hyvät! Tuo kuusi on sitten kaunis♥ Hyvää kolmatta adventtia♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nää kelit on menneet niin liukkiksi talvella, että on tosi hyvä kun sain nuo nastakengät, ennen kuin käy köpelösti. Hyvää adventtipyhää!

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)