Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Muistoja mielessäin



Eilen luin taas kirjaa lapsuuskylästäni Ahmoonkylästä. Sen on kirjoittanut Matti Kota, joka on myös asunut Ahmoolla. Tilasin sen jokunen vuosi sitten itselleni, kun huomasin, että se oli myynnissä netissä.



















Siellä on paljon tietoa ja muistoja kotikylästäni. Mutta niitä olen käsitellyt tarkemmin aiemmassa Ahmoo-postauksessani, niinpä keskityn tällä kertaa Karkkilaan, joka oli siis "kotikaupunkini", neljän kilometrin päässä kotikylästäni. Se oli meille "maalaisille" se The City :) Vaikka olikin silloin vielä kauppala.



















Siellä kävimme ystäväni kanssa torilla, ostoksilla, kahvilassa, elokuvissa... Siellä kävin myös ylä-asteeni eli silloisen kansalaiskoulun, luokat 7-9. Sekä muutaman vuoden töissä. Kuljin kävellen, pyörällä tai linja-autolla. Tämä museojuna oli linja-auto asemaa vastapäätä. (Kuva netistä).




















Junan edessä oli penkit ja siellä joskus istuttiin ystävän kanssa jätskillä ja juttelemassa :)













Karkkilan kirkko, joka oli rippikirkkoni.
















Karkkilan läpi menee joki ja siinä on koski. Siellä joen/kosken rannassa on kaunista ja siellä menee kaunis kävelytie. Olemme käyneet joskus siellä jälkeenkin päin. Tämä kuva postikortista.




















Tässä kuva Karkkilasta 60-luvulta. (kuva netistä) Me muutimme juuri 60-luvulla Ahmoolle, joka silloin kuului Ul.Pyhäjärveen. Myöhemmin Pyhäjärven kunta ja Karkkilan kauppala yhdistyivät.


















Näin muistoissa tänään :)

6 kommenttia:

  1. Kotiseutumuistelut ovat tärkeitä, hyvä kun olet niitä kirjannut blogiisi. Meillä kerää kyläyhdistys lehteen kyläläisten muistoja. Omakin kirjoitukseni on tulossa lehteen ja pyysivät jopa lisää jo lakkautetun entisen työpaikkani alueesta.Eilen pengoin valokuviani ja niitä annan julkaistavaksi.

    VastaaPoista
  2. Tuo muistelu on sitten mukavaa! Kiva on lukea tuollaista kotiseutu kirjaa.. Mukavaa viikkoa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Muistoissa, muistoissa ihana on elää..." sanotaan laulussakin :) Samoin sinne hyvää loppuviikkoa!

      Poista
  3. Vanhojen tuttujen paikkojen muistelu on mukavaa. Se saattaa alkaa mielessä pyöriä pitkäänkin kun siihen rupeaa:) On kiva kun on tuollainen kirja olemassa omasta kotikylästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelu on mukavaa..jos kohta kaihoisaakn välillä. Tuo on kyllä hyvä olemassa tuo "kotikylän" oma kirja !

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)