Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 7. marraskuuta 2017

Lukemista ja valoja





Tänään siis olimme kaupungissa. Ja tietty tuli taas kirppikselläkin poikettua pikaisesti. "Saaliina" kirja ja kaksi vanhaa joululehteä. Yhteishinta tuli olemaan 1,60 e... ei ollenkaan paha :)


















Torey Haudenin kirjoja olen lukenut ennenkin. Ovatko teille tuttuja?
Kirjan takana lukee esim, näin: "Neljä kaltoin kohdeltua ongelmalasta, neljä koskettavaa selviytymistarinaa...
Yhteistä kaikille neljälle oli se, että heidät sijoitettiin erityisopettaja Torey Haydenin luokalle. He saivat rakastavan ja ymmärtävän opettajan, joka ei koskaan lakannut välittämästä ja joka yhdisti rakkaudetta kasvaneet lapset kuin yhdeksi perheeksi".





Lapsilla oli kovat taustat: Pieni poika toisteli kaikuna muiden ihmisten puheita ja sääennustuksia, 7-vuotias tyttö oli saanut vanhempiensa pahoinpitelemänä aivovamman, kymmenvuotias poika oli nähnyt perheessä murhan, ja kaksitoistavuotias tyttö oli raskaana ja erotettu koulusta.






Joululehtiä oli jo kiva katsella ja niissä oli paljon kaikenlaisia ideoita.









Valoketjun ostin lisää kaupasta, kun jotkut vanhat eivät enää pala. Ajattelimme huomenna laittaa kaamosvaloksi lyhtyyn tai "lyhtykaappiin" valoketjun etupihalle, jos saisimme vedettyä keittiön ikkunasta siihen johdon. Meillä ei ulkona ole pistorasiaa.










Kotonakin tulee joskus jo valoja/tuikkuja poltettua.
















Varmaan teilläkin, pimeän keskellä...








10 kommenttia:

  1. Kivoja ostoksia! Noita kynttilöitä on niin mukava poltella, ihanaa tunnelmaa luovat:) Mukavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
  2. Muistakaa se tärkeä seikka että sähköä ei saa johtaa sisältä ulos. Vakuutus ei korvaa jos jotakin sattuu. Edes autoa ei saa lämmittää sisältä vedettävällä johdolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta..ei ole tullut tuota ajatelleeksikaan..

      Poista
  3. Juu, joululehtiä olisi kiva lueskella, vaikka olisi vanhojakin.
    Nyt on paristolla toimivia led-kynttilöitä monenlaisia. Mulla on palanut koko viime talven ja nytkin on monta kynttilää palamassa. Lyhdyissä on sellasia hautakynttilän näköisiä, hyvin ovat kestäneet. Yhdet keskikokoiset paristot riittivät koko talveksi.

    VastaaPoista
  4. Ihana tuo kynttiläkuva! Kyllä joulua jo vähän odottaa, se on mukavaa aikaa. Olen varmaan joskus kauan sitten lukenut jonkun Haydenin kirjan. Tosi rankkoja elämänkohtaloita noilla lapsilla, joista tuossa kirjassa kerrotaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, mutta kiva lukea miten heidän elämänsä kuitenkin jotenkin paranee..

      Poista
  5. Torey Haydenin koko tuotanto on tullut luettua. Olin joskus jopa jäsen hänen omalla fanifoorumillaan, jossa sai keskustella hänen kanssaan. Mutta lopulta minulle tuli ähky niihin kirjojen karuihin lapsikohtaloihin... Toki loppu on yleensä aina toiveikas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liika on aina liikaa! Mä en ole pitkään aikaan lukenut Haydenin kirjoja, niin nyt kiinnosti kun tuli eteen. Toki kirjastostakin olisi varmaan saanut :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)