Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 18. syyskuuta 2017

MaanantainaKyllä viikot menevät niin nopeasti. Eilen kävin katsomassa kanttarellejä, en löytänyt, en siitäkään paikasta, jossa ennen on ollut. Siispä kuvailin syksyn värejä ja kuvia. Kello oli 7 illalla, ja aurinko oli jo alenemassa.


Punertuneet horsmatSeuraava aurinkoinen kuva on jo aiemmin otettu.Eilen oli sunnuntai ja olimme seurakunnan ehtoolliskokouksessa. Siellä oli puhuja, joka on ollut vaimonsa kanssa Intiassa lähetystyössä. Kahvin jälkeen näimme vielä lopuksi kuvia Intian poikakodilta, jossa hekin ovat olleet työskentelemässä. Ja syy miksi lastenkoti oli poikakoti, oli niinkin yksinkertainen, että sen perustaja oli ollut sen perustaessaan poikamies, niin ei voinut ottaa tyttöjä sinne.


Tänään tein ensimmäisen satsin omenasosetta, puuhellalla. Viime viikolla keitin puuhellalla ensimmäisen kerran kesän jälkeen inkiväärijuomaa sekä raparperijuomaa viimeisistä raparpereistä. Viikonloppuna toin myös ilmeisesti viimeiset "sadot" ulkoa: kurkku, pieniä vihreitä paprikoita, kaksi pikkuista kesäkurpitsaa ja valkosipulit.


Miehellä on ollut flunssan poikanen, mutta aikoo lähteä kyllä Miesten iltaan illalla. Sitä vietetään kauniilla huvilalla järven rannalla, makkaraa paistaen ja saunoen, tietysti myös sanaa ja rukousta. Enköhän minäkin kotona keksi jotakin mukavaa tekemistä. Afrikankukkia olen nyt virkannut :)


Siunausta viikkoonne <3

8 kommenttia:

 1. Tuntuu olevan flunssaa vähän joka puolelle nyt. Meilläkin tänään yksi oli poissa koulusta ja viime viikolla toinen. Minä kokeilin viikonloppuna pihlajanmarjoista tehdä hilloa. Sitä on pari pientä purkkia on jääkaapissa. Vähän erikoistahan se on maultaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on keskiviikko ja mies edelleen flunssaisen oloinen ja itselläkin vähän kurkku kipeä...

   Poista
 2. Teillä näyttää pakkanen puraisseen väreistä päätellen! Ihanaa satoa, mukavaa että sitä vielä on.
  Toivottavasti mies paranee pian, mukavaa käsityöiltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehellä flunssainen olo jatkuu, ei taida kuumetta kyllä olla, itselläkin vähän kurkku kipeä.

   Poista
 3. Hienoja syksyn värejä. Se on surullista, kun ilta hämärtyy ja pimenee jo niin aikaisin. Mutta toisaalta pitäisi poltella kynttilöitä ja nauttia myös sisällä olosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi vielä riittää kuitenkin illastakin valoa :)Ainakin täällä päin.

   Poista
 4. Kauniita ruskan värejä. Meillä on melko vähän vielä ruskaa.
  Meidän isäntä oli viime viikolla miestenillassa, sanomista, uintia ja raamatun lukua ja siitä keskustelua. Välillä tietenkin syömistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehellä taisi vaan pahentua flunssainen olo siellä miesten illassa, hän ei vaan oikein osaa paikallaan olla, kun on kova käymään eri paikoissa :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)