Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 16. syyskuuta 2017

Kirjailtua





Itse en osaa kirjailla, mutta ihailen kirjailtuja liinoja. Niitä oli jo lapsuus-kodissani. Esimerkikisi tämä, joka on minulla. Muistelen, että se oli usein äidin Tikka-ompelukonepöydän päällä.

















Tässä kirjailu lähempää.


















Silitin tänään pyykkejä, ja siellä oli tuo yllä oleva liina sekä toinenkin kirjailtu liina silitettävänä, niin tuli mieleen esitellä noita kauniita kirjailuja teillekin. tuossa seuraavana on se toinen kirjaltu kapea kaitaliina. Tuosta en ole varma olenko saanut sen tätini paketissa joskus vai onko se kierrätyksestä.


















Tämä vaaleanpunainen kaitaliina on kyllä tullut edesmenneen tätini paketissa joskus.


















Kaksi seuraavaa ovat kierrätyksestä. Tämä joululiina, jonka ostin kierrätyksestä sinä syksynä kun tähän taloon muutettiin...




















...ja tämä toinen, joka oli alunperin pyöreä tyyny. Minä otin siitä tuon etupuolen liinaksi :) Muistaakseni se takapuoli tyynyssä olikin vähän kärsinyt.



















Ja lähempää...


















Tuo on nyt käytössä pikku kaapin pällä, niin näkyikin siinä olevan vähän tahraa. Samoin on tämä seuraava nyt olkkarin pöydällä, josta kuvasin sitä vain reunasta, kun olkkarin pieni pöytä on aina täynnä tavaraa...



















Olisihan se kiva osata kirjailla, mutta opettelu olisi pitänyt tehdä nuorena kun oli hyvät silmät, nyt ei enää kärsivällisyys riittäisikään :)










Mutta eikö olekin kauniita nuo vanhan ajan kirjailut.

14 kommenttia:

  1. Niin kauniita kirjailuja!😍 Taitava saa olla kuka noin ihania loihtii!! Mukavaa viikonloppua sinne♥

    VastaaPoista
  2. Todella kauniita.
    Tuli mieleen kun minä kirjailin pöytäliinaa nuorena tyttönä kun kävin konttorikurssia Hesassa ja radiossa soi laulu, " Kaikista kauneimmat langat...-- Miten se nyt jatkuikaan,

    VastaaPoista
  3. Kylläpä on upeita, kärsivälliset kädet, ja taitavat, ovat nuo tehneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, taitavuutta ja kärsivällisyyttä on noissa tarvittu!

      Poista
  4. Näin se olikin. Kaikista kauneimmat kankaat, puvuksi ommella saan.... Haaveilin silloin kirjaillessa prinsistä ja minulla on vieläkin se pöytäliina jäljellä.
    https://youtu.be/vUAv5uU8UgM

    VastaaPoista
  5. Eipä tuo tullutkaan, mutta jos kiinnostaa niin Youtu;besta löytyy tällä. Helena Siltala - Pikku Midinetti 1984

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan tuon laulun jostain lapsuudesta/nuoruudesta :)

      Poista
  6. On ne vaan kauniita, harvemmin enää näkee missään. Harva kai tuommoisia enää osaa tehdäkkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan vanhahtavia ja kauniita ne ovatkin, taitavien käsien kärsivälliseeti ompelemia.

      Poista
  7. Kauniita ovat mulla niitä on useita kymmeniä toinen toistaan kauniimpia kun äitini intohimo oli niitä ommella kun ei enään muuta jaksanyt teki täyttäen kuviot ja ovat siten paljon kauniimpia.
    Kyllä mä osaan noita tehdä mutta mulla vaan ei ole aikaa kaapissa on kyllä valmis kuvio kun vaa alkaa ommella, äitini oli taitava ja tykkäsi käsitöistä.
    Nuo ovat jo arvossa arvaamattomassa vaikka ei nykyajan naiset osaa arvostaa enään käsintehtyä sillä kaikki on niin helppo ostaa made in taiwan nimellä kaupasta ja ne ei edes pesua tahdo kestää.

    VastaaPoista
  8. On varmaan ollut äidilläsi kiva harrastus! Mä en ainakaan muista oman äitini kirjailleen, vaikka paljon muita erilaisia käsitöitä teki. Siksi ei varmaankaan minunkaan tullut sitä aloitettua nuorena, vaikka muuita käsitöitä olen tehnytkin.

    VastaaPoista
  9. Tykkään kovasti näistä. Itsellänikin on tallessa kirjottuja liinoja, mutta harmittaa, ettei niille ole kunnollisia paikkoja laittaa esille.

    VastaaPoista
  10. Nuo kirjailut on tosiaan kauniita :)

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)