Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 27. elokuuta 2017

Yksi ruusu on kasvanut laaksossa... ja keräily-maniaa




Kävin poimimassa pihalta kukkia. Yksi vaaleanpunainen ruusu tosiaan oli hyvässä kunnossa, sen poimin kimppuun johon tuli malvikkeja, ruusuangervoa ja punapellavaa sen ruusun lisäksi.















Keittiön pöydältä kimppu sai paikkansa :)
















Myöhemmin katselin keräilykorteistani lintukortteja, syystä, että opettelen niistä muistamaan lintujen nimet ja ulkonäön. Niistä on helpompi opetella kuin lintukirjasta, kun ne on isompia kuvia :) Eli kerään vain erilaisia, ei enempääkuin yksi lajistaan. Tosin joskus tulee useampia, niin silloin valitsen parhaan kuvan sarjaan.
























Mulla on muutenkin keräilijä-luonne, ei tarvitse kuin muutama sattumalta tulla jotain juttua (jos se on kiva), niin siitähän alkaa sitten usein kokoelma...
Esimerkkinä nämä vanhat pannun-aluset, joku taisi olla äidin entinen ja joku oma vanha, niin sitten kun kirppiksellä näki saman tapaisia, niin pitihän ne ostaa. Onneksi eivät ole kalliita (niinkuin ei kortitkaan)...ja "tuottavat iloa", jos Konmaria siteerataan :)














Sopivat hyvin tähän kirppis-koriin ja ovat käytössä jos tarvitaan. Nykyisin harvemmin, kun ruokaakin haetaan lautaselle aina hellan päältä.














Kuinka moni teistä keräilee jotakin? Minähän kerään vaikka mitä noiden lisäksi: Kortteja eri aiheita, pieniä keraamisia koristenalleja,kauniita pulloja, ja mitähän vielä... Mitäs te keräätte, jos keräätte?


16 kommenttia:

  1. Keräilen ikonipostikortteja ja kortteja, joissa on ortodoksinen kirkko tai muu ortodoksiaihe. Näitä on mapeissani n. 550 kpl. Sain paljon kortteja ihan tuntemattomilta ihmisiltä lahjaksi (kiitos!), kun srk:n lehti teki aikoinaan pienen jutun harrastuksestani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on sulla paljon kortteja! Keräily on hauskaa :)

      Poista
  2. Voi miten kaunis kimppu😍 tuota on mukava ihastella!Olipas kivoja nuo lintukortit ja noista on tosiaan helppo opetella lajeja. Minä en oikeastaan keräile muuta kuin askartelutarvikkeita,kaikkia purkkeja,jäätelötikkuja,paperirullia ja mitä ihmeellisimpiä tavaroita...jos niitä sattuu tarvitsemaan:) Leppoisaa sunnuntaita sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Askartelutavaroita mullakin riittää ja talteen pistän kun jostain varsinkin ilmaiseksi tulee :)

      Poista
    2. ...niin ja ompelutarvikkeita :)

      Poista
  3. Olen siitä(kin) vähän outo, että en ole koskaan ollut keräilijä. Kertyyhän sitä rihkamaa jos jonkinlaista laatikoihin, mutta maltillisesti. Minä kerään muistoja!Tässä iässä niitä on, siksi niitä silloin tällöin jaan muillekin. Loppukesän kukat ovat maljakoissakin kuniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistot on hyvä keräilykohde :) Niiden parissa itselläkin on aina kiva viivähtää...ja päiväkirjojakin elämän varrelta olis iso pino, jos joskus haluaa tarkemmin niihin muistoihin palata...

      Poista
  4. Mitäkö keräilen? Vaikka mitä.
    Kaikki uudet postimerkit olen tilannut jatkuvana tilauksena.

    Kerään myös euron kolikkoja kaikista niitä julkaisseista maista. Yksi saja riittää, en edes yritä sarja/vuosi.

    Kahden euron erikoiskolikoita kaikista euromaista ja koko euron olo ajalta. En osta niitä rahaliikkeistä, vaan ne vaihdan tai saan.

    Sähkö- ja puhelinpylväissä käytettäviä posliinisia ja lasisia eristimiä.

    Peltisiä, vanhoja kahvi-, keksi- ja makeispurkkeja. Samoin Ira:n purkkeja.

    Kirkkaita lasimaljakoita, jotka ovat "poimutettuja" reunoiltaan. Eri kokoisia, mallisia ja kuvioisiakin.

    Ja kirjoja.

    Lapset varmaan kiittävät aikanaan äidin romuja selvitellessään.

    Ilona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano...tuosta lapsi-asiasta :) Mutta toivottavasti tässä on vielä elämää edessä. niin voi itse iloita keräilyistään.

      Poista
  5. Korttien kerääminen on siinä mielessä hyvä, etteivät vie pahemmin tilaa.
    Minä olen vaihtelevasti kerännyt milloin mitäkin, mutta en koskaan mitään kovin systemaattisesti ja pitkäkestoisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota olen itsekin ajatellut, että onneksi eivät vie paljoa tilaa, minullakin on osa ihan laatikossa ja kaksi kansiollista kansiossa. :)

      Poista
  6. Minä kerään niin monenlaisia asioita, ettei pysty lukua pitämään =) Puisten norsujen ja kamelien keräilyn kuitenkin lopetin juuri enkä yhtään uutta aio ostaa enää kirppareilta. Konmari joutaa minusta pysymään meiltä pois.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei tuo Konmari-juttu mullekaan oikein sovi :) Paitsi, että vaatteet sain koreihin kivasti, niin vaatekaappi pysyy siistämpänä!

      Poista
  7. Kyllä kauniin kimpun saitkin pihalta! Sopii niin kivasti vielä tuohon siniseen maljakkoon. Hyvä lintukorttisatsi sulla onkin ja nuo pannunaluset on minusta kauniita. Mullakin on keräilijäluonne ja kaikenlaista kertyy ihan vaivihkaa, vaikka varsinaisesti en voi nyt oikein mitään keräillä tilanpuutteen vuoksi. Joskus keräilin postimerkkejä, vanhoja sekä ulkomaisia rahoja, lapsena tulitikkumerkkejä, no kirjojahan on tullut haalittua myös. Joskus tuumin, että olisi kiva keräillä kermakkoja ja sokerikkoja, joita jokusia onkin, mutta tilaahan nekin vie.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postimerkit- ja kortit nyt taitavat olla niitä vähiten tilaa vieviä yleensä. Minäkin keräsin postimerkkejä nuorena, nyt en kerää, paitsi olen kerännyt niitä askartelua varten :) Mun molemmat pojat keräävät postimerkkejä.

      Poista
  8. Aivan huikean ihana kimppu :)

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)