Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 9. elokuuta 2017

70-luvulta tähän päivään... vanhassa vara parempi
Poimin eilen ison muovi-kulhollisen punaherukoita ja ajattelin tänään tehdä niistä mehua, vaan ei se niin käynytkään, koska mulla ei ollut tarpeeksi sokeria.
Punnitsin marjat (alustavasti summittaisesti kulhoineen), mutta ne painoivat yli neljä kiloa, joten sokeria oli talossa aivan liian vähän ja mieskin oli omissa menoissaan... eli päätin siirtää mehustamisen myöhemmäksi...sitä ennen voisi vaikka kerätä loputkin herukat samaan.Uskollinen palvelijani, kierrtyskeskuksesta aikoinaan ostamani vaaka
Olin jo kerinnyt ottaa toisen uskollisen palvelijani, kouluaikaisen kotitalouskirjani 70-luvulta esiin. Mikähän siinä on, että jos tarvitsee jotain tietoa, mitä ei muista, niin tulee otettua vanhimmat tietolähteet esille :) Kotitaloutta nuorille (olenhan minä 60-vuotta nuori :)

Siinä väitetään, että höyrymehun teko on hauskaa..no jaa, kai siitä voi olla montaa mieltä...

Yritin katsoa miltä vuodelta kirja on, mutta etusivut on kadonneet johonkin ajan saatossa. Mutta 70-luvun alkupuolella alkoi kotitalous aineena mulle,kun menin kansalaiskouluun (eli nykyiselle yläasteelle).Samalla katsoin vanhaa ruokaohje kansiotani, jossa on ohjeita 70-luvulta lähtien, vaikka eniten taitaa olla 80-luvulta.


Etukannen sisäpuolella on hauska tarra, joita sai purukumin mukana 70-luvulla.Kansiossa on alkuperäisestä koulu-kansiosta (kun se oli niin huonossa kunnossa) siirrettyjä, koulun kotitaloustunnilla kirjoitettuja ohjeita, sekä kaupoista saatuja ruoka-ohje lehtisiä. Vanhimmat niistä myös 70-luvulta. Niinkuin luultavasti nämäkin.

Ja paljon lehtisiä 80-luvulta. Tänä vuonna syntyi toinen lapseni :)Kurkistin myös toiseen kansiooni, joka alunperin on ollut minulla albumina, 70-luvulta tämäkin. Ruoka-ohjeita siinäkin.
Ja loppuun vanha ruokaohje-vihkoni, jota aloin kirjoittaa vuonna -77, kun menin naimisiin. Suosikki-ohjeet katson vieläkin sieltä, jos en muista ulkoa. Sen se on näköinenkin, että on kaikenlaisessa leivonnassa ja ruuanlaitossa ollut mukana, osa sivuista on jo rikkikin...


"Joka vanhoja muistaa, sitä tikulla silmään" sanoo joku vanha sanaparsi... mutta vanhoja kivoja asioita saa kai sentään muistella. Oletteko muuten katsoneet "Lomamatka 70-luvulle"-ohjelmaa joka tulee nyt uusintana tv:stä?


Eilen soitti miehelle eräs ystävä, he olivat muuttaneet takaisin tuonne naapurikuntaan, kun välillä asuivat ihan itäisessä Etelä-Suomessa. Niinpä meidät on tänään kutsuttu heille kahville, kiva :) Mukavaa päivän jatkoa! Minä menen vähän syömään ja sitten jos poimisi vähän lisää herukoita. Heippa!

Ps. Jos ihmettelette mitä nuo rastit tuolla vihkossa tarkoittaa, niin ne on merkkejä siitä, että ne ohjeet on kopiotu jo uuteen vihkoon :)

6 kommenttia:

 1. Ihania muistoja! Kyllä tuollaisia on kiva muistella. Lomamatka-ohjelmasta en ollut kuullutkaan, täytyy katsoa! Vaikka itse olin ihan lapsi vasta 70-luvulla, niin kyllä sieltä muistaa.. niin kuin tuo purkkatarra, voi ei miten hauska! Ihan tuttu ja ihan täysin unohdettu kunnes sen tässä näin. Kyllä noista jutuista ilahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vanhoja on kiva muistella välillä :)

   Poista
 2. Joo, meilläkin on tallella köksän kirjat, miehen ja omani! Lisäksi kansiollinen noita kauppojen ohjeita vuosikymmenien takaa! Ei ollut silloin nettiä, josta nyt haetaan apuja vähän joka asiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen vasta nyt viime vuosina ruvennut enemmän nettiä käyttämään esim. ruokaohjeiden haussakin :)

   Poista
 3. Hauskoja muistoja♥ Yhtenä päivänä katsottiin tuota lomamatka ohjelmaa ja kyllähän siinä on nostalginen ohjelma..piti oikein omalta äidiltä kysyä että onko silloin 70-luvulla tosiaan pukeuduttu niinkuin ohjelmassa:)) Ihanan värikästä ja ne housujen lahkeet...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kyllähän silloin tosiaan oli paljon värikästäsekä sisustuksessa, että vaatteissa, siksi kai pidän vieläkin väreistä...en kuitenkaan niin oranssista, ruskeasta ja sinapinkeltaisesta, joita myös oli esim. sisustuksessa. Joo...ja niitä leveä punttisia housuja tosiaan oli :D

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)