Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 7. heinäkuuta 2017

Vilkasta elämääNyt oli pari päivää "hässäkkää", niin tänään on ollut ihan kiva olla yksin kotona ja sain jopa pestyä osan ikkunoista ja isot peilit :)

Keskiviikkona mies toi mukanaan puolitutun (kerran tavattu aiemmin) naisen, joka asioiden käänteestä johtuen oli ilman yösijaa. Olin alussa vähän "kipsissä" , kun se tuli niin yllättäen, mutta ymmärsin kyllä tilanteen. Niimpä juotiin iltateet voileipien kanssa ja laitoin pedin pikku-huoneeseen joka on meidän "vierashuone" askarteluhuone-toimensa lisäksi. Aamulla läksimme sitten kaikki kolme kaupunkiin. Sain pankkiasian hoidettua ja nainen sai ostettua bussiliput kotiin iltapäiväksi (toiseen kaupunkiin).
Meidäthän oli pyydetty ystäville kahville, vieras meni sillä aikaa kirjastoon, kun ei arvannut häntä pyytää sinne ystäville mukaan. Ja hyvä olikin, koska ystävällä oli henkilökohtaista asiaa.
Sen jälkeen oli vuorossa "soppakirkko", hartauksineen, ruokineen ja kahveineen, jonne vieraamme tuli myös mukaan. Siellä oli myös leivänjakelu. Tilaisuuden jälkeen
veimme vielä loput leivät toiseen leivän jakeluun. Tultiin kotiin ja ruvettiin kaivamaan kuoppia,(itselle ei toiselle :) tai siis mies kaivoi... koska toiset ystävät olivat tulossa tuomaan meille pensaan taimia ja kukkia. Siinä välissä mies heitti vielä vieraan muutaman kilometrin päähän pikavuoro-pysäkille.


Kuvat eivät liity aiheeseen....


Sillä aikaa tulivat ystävät taimi-lasteineen ja ruvettiin niitä istuttamaan ja ystävä-mies kaivoi kuoppia valmiiksi. Kävivät vielä miehen kanssa hakemassa heiltä lisää pensaan taimia (kun ne on heille ylimääräisiä), ja niin meillä on nyt pensasaidan alku, jos vaan lähtee kasvamaan :)

Enimmäiset mansikat syöty pihatien poskesta :)
Ne muutamat kukat piti vielää istuttaa ja tietysti kastella reilusti kaikki istutetut. Itse asiassa sadevesisaavi tyhjeni kokonaan, ja piti hakea vanhasta kaivosta lisää kasteluvettä. Loppuvaiheessa minä menin keittämään kahvit, ja joimme piha-kahvit kera raparperipiirakan, jäätelön ja pullan.
Tänään soitti poika, että on kai viikon päästä tulossa meille, silloin tarvitaan taas "vierashuonetta". On se hyvä, että meillä on tuo pikku-huone, ei tarvitse vieraita olkkariin majoittaa ja saavat olla omassa rauhassa sermin ja verhon takana.Tänään on vaihteeksi taas kunnon kesäpäivä ja pyykit pyörimässä koneessa, saa ulos kuivumaan :) Illalla sitten taas seurakuntaan :)Hyvää viikonlopun alkua!


4 kommenttia:

 1. Olette ystävällisiä, kun tarjoatte yösijan apua tarvitsevalle! Ihanat kukat kuvassa, mahtava väri.

  VastaaPoista
 2. Kiva kun sait antaa yöpaikan vieraalle. Vierashuone on mukava olla, eipä tartte aina olkkariin raijata patjaa.
  Mukavia apureita sinulla ja sait lisää kasteltavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on , joo, saanut kastella niitä taimia, että lähtevät kasvamaan, kun on ollut aurinkoista... ei siis ole sadevesi-saaviinkaan tullut mitään...

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)