Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 20. heinäkuuta 2017

Tarjottimia, ja niiden muistoja...

Montako tarjotinta ihmisellä saa olla, ilman että kerää niitä :D ? ?


Mulla niitä on kymmenisen kappaletta...pikkuisessa yläkaapissa.
Peltitarjottimia:
Hanhi-tarjotin on kierrätyskeskuksesta ostettu, silloin kun olin siellä töissä eli noin 6-7 vuotta sitten. Asuttiin isommassa (kerrostalo)asunnossa ja tarjottimetkin mahtuivat olemaan seinällä telineessä koristeena ja samalla käytössä.


Sama juttu tämän kissa/koira tarjottimen kanssa, sieltä tämäkin.


Tämä tarjotin tuli talon mukana, kun tähän muutettiin. Tämä on ainoa, joka nyt on ollut esillä, puuhellan päällä koristeena.


Pikkuinen peltitarjotin on kirppikseltä tai kierrätyksestä, sydän kuvionsa takia. Sain joskus 70-80-luvulla punaisen sydänkuvioisen tarjottimen äidiltä, harmi, etten ole sitä säästänyt...

Puutarjottimet:VihreäKirpputorilta, jossa olin silloin töissä. Tämä oli minusta silloin ihana.

Ruskea:

Edesmenneen Tiimarin halpis-myyntiä, ostin tämän silloiselle mökille, kun tuo toinen puu-tarjotin oli kotona.

Muoviset:
Valkoinen kukkatarjotin

Erään ystävän kanssa oltiin kirppiksellä ja ystävän kannustuksesta ostin tämän, vaikka oli minusta kallis. (Olisko ollut 4 e siihen aikaan). Vaan kaunis oli!
Ikean lintutarjotin (made in Turkey) on paikkakunnan nettikirppikseltä. Silloisella työmatkalla (eskari-sijaisuuteen) kävin sen hakemassa.Tuliainen Espanjasta (made in China) tytöltä. Lintuja tässäkin.

Tarjottimia siis riittää, mutta yleensä käytän enimmäkseen tätä, luultavasti Ikean, kori-tarjotinta, kun vien ruokia ulos... siinä on kunnon reunat. Tuo on tyttären entinen.Ja jos tarvitaan toista lisäksi, niin sitten jompaa kumpaa puutarjotinta, koska niissäkin on jonkinlaiset korkeammat reunat. Sisällä saatan käyttää noita lintutarjottimia.Enpä kuitenkaan ainakaan vielä ole raaskinut noista muistakaan luopua :)
Mikäs tarjotin oli sinun makuusi?10 kommenttia:

 1. Kyllä ihminen tarjottimia tarvitsee ;-) Niitähän tarvitaan aina, kun viedään astioita ja tarjoiluja ulos, ja - kröhöm - käytän niitä myös taimikasvatusten alla, kun pikku purkkien alle tarvitaan joptakin. Naapurini soimaa, kun mm. marimekon tarjotin on alennettu taimien alustaksi, minusta se on hyvin tärkeässä virassa silloin.
  Nuo ovat ihania, monet tosi nostalgisia. Rivi kissanpentuja on kyllä suloisin!

  VastaaPoista
 2. Kysyit montako tarjotinta pitää olla? Sanon kuin entinen...yheksän! Oma lempitarjottimeni on kylän koulun vintiltä löytynyt kukkapiirroksin koristeltu kahvallinen puutarjotin (koulutyö vuosisadan alkupuolelta?)Lapsena laskettiin mäkeä peltitarjottimella...Tampereella

  VastaaPoista
 3. Kissatarjotin on kiva ja noi puiset.
  On mullakin muutama. Niitä saa olla niin paljon kuin kaappeihin/esille mahtuu. Mulla on keittiössä seinällä sellaisissa kannattimissa muutama.

  VastaaPoista
 4. Kivoja tarjottimia kaikki. Mulla on vain pari yksiväristä. Toinen on sininen (mahdollisesti Ikeasta?) ja toinen on Marimekon keltainen tarjotin.

  VastaaPoista
 5. Kauniita tarjottia on kaikki. Erikoisesti tuo valkoinenen kukkatarjotin.

  VastaaPoista
 6. Tarjottimet nyt vaan ovat niin ihania! Lintutarjotin on ehdottomasti kaunein :)

  VastaaPoista
 7. Kauniita olivat kaikki!! minusta nuo eläintarjottimet oli ehkä kauneimmat kun olivat niin suloisia♥ Leppoisaa perjantaita!!

  VastaaPoista
 8. Ihania tarjottimia! Minulta löytyy myös tuo muovinen kukkatarjotin, mutta suosikkini on silti tuo peltinen kissatarjotin :)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)