Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 12. kesäkuuta 2017

Sadepäivän keitokset...



Taas saa luonto vettä. Koska on vähän viileämpi päivä, niin päätimme miehen kanssa tehdä kaksi satsia (n.5-6 l) inkiväärijuomaa puuhellalla. Koska sitä pitää keittää puolitoista tuntia, ei viitsi ruveta sähköhellalla keittelemään.






Inkivääri-juoman pitäisi olla hyvä nivelille...vaan ei se juurikaan ole tuohon kipeään olkapäähäni auttanut. Miehellä on kuulemma kyllä nivelvaivoihin auttanut.
Tässä ohje, jos joku haluaa kokeilla:





200 g inkivääriä
3 l vettä



Inkivääri raastetaan tai leikataan pieniksi paloiksi (meillä mies raastaa sen). Kuumennetaan vesi kiehuvaksi ja lisätään inkivääri-raaste. Keitetään puolitoista tuntia, jäähdytetään, siivilöidään ja pullotetaan. Säilytetään viileässä. Lasillinen päivässä on nautinta suositus.
Me teemme yleensä samalla vaivalla kaksi satsia eli 400 g inkivääriä/ 6 l vettä, kahdessa kolmen-neljän litran kattilassa.







Tänään innostuin samalla tekemään raparperi-inkivääri juomaa, jonka ohjeen luin Unelmien talo ja koti-lehdestä. Tässä ohje oman muistin mukaan.





7 paksua raparperin vartta
2 kanelitankoa
isovarpaan kokoinen pala inkiväriä
3 dl sokeria





Paloittele raparperit kattilaan, lisää kokonaiset kanelitangot sekä inkivääri pikkuisina paloina. Lisää vesi , kuumenna ja anna kiehua n.20 min. Siivilöi. (Ohjeessa oli harson läpi, minä laitoin vain siivilän läpi). Sulata sokeri siivilöityyn mehuun.













Puuhellalla oli siis hommia tänään :) Noiden lisäksi vielä paistoin hellalla meille makkaraa, jonka söimme lounaaksi salaatin kanssa. Keitin myös pannukahvin hellalla.






Raparperi-juoma on jo pullotettu, inkiväri-juoma on vielä jäähtymässä eteisessä.
















Aamupäivällä kävimme laittamassa ilmoitukset torstai-illan Ilosanoman illasta ja kävimme samalla kahvilassa. Mulla on ollut vähän närästystä ja kun olin aamulla jo juonut puuron jälkeen muru-kahvia (olen ollut huomaavinani, että se samoin kuin pannukahvi, ei närästäisi niin paljon kuin suodatin kahvi...tiedä häntä sitten...) , niin sanoin vain myyjälle, että tyydyn tällä kertaa lehteen. Olin nimittäin huomannut että sivupöydällä oli vanhoja erilaisia sisutus- ja puutarha-aiheisia lehtiä. Joten sellaista selasin sillä aikaa kun isäntä nautti kahvista ja tuoreesta rahkapullasta.
Kahvilan pitäjä, joka on muuten sivumennen sanottuna kaimani, sanoi että siitä voi ottaa lehtiä kotiinkin, kun olivat niitä sinne saaneet. Niinpä matkaani tarttui kolme sisustuslehteä, yksi suomalainen ja kaksi ruotsinkielistä (jotka otin vain kauniiden kuvien takia :)







Eilen illalla katsoin taas Vanhasta uudeksi-ohjelman, jonka jälkeen innostuin taas ompelemaan. Tosin ensin vain korjasin yhden hameeni, tein yhden hameen tuunauksesta jääneestä ylimääräisestä palasta hiuspannan ja ompelin muutaman nuken vaatteen.






Kun kerran ostin kirppikseltä hyvin halvan ja kärsineen näköisen, likaisen barbi-nuken.... Nyt hänestä on kuoriutunut suorastaan kaunotar.













Hänelle tein mustasta mokan/sametin tapaista ainetta olevasta kello/koru pussista juhlahameen. Ja kaksinkertaisesta pitsistä (joka oli paidan rannepitsi)topin ja koristelin sen saadulla kapealla pitsillä.





Näihin näkymiin tänään.




Ps. Sain laitettua omia lukemiani blogeja tuohon sivupalkkiin. Siinä ei ole kaikkia joita käyn välillä kurkistamassa, vaan ei huolta. Ne ovat kuitenkin omassa lukemistossani :)

8 kommenttia:

  1. Olet ahkeroinnut.
    Sadepäivinä onkin kiva tehdä jotain sisällä.
    Mukavaa alkanutta viikkoa.

    VastaaPoista
  2. Meillä isäntä syö inkivääriä ihan paloitellen perunoiden päälle.
    Mä en pysty, liian väkevää.

    VastaaPoista
  3. Meillä nuoriso on ostellut silloin tällöin inkiväärijuomaa Punnitse ja Säästä -liikkeestä. Oli meillä joskus kyllä inkivääriä täällä kotonakin, joten taisi nuorimies keitellä siitä juomaa itsekin silloin. Oli onnenpotku barbielle, kun sen ostit, niin kaunis se tosiaan nyt on:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja barbi taisi maksaa vain 50 centtiä silloin :)

      Poista
  4. Oletpa ollut ahkera :) Inkiväärillä tuntuu olevan monia terveysvaikutuksia, voisikin joskus kokeilla tuota juomaa :)

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)