Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 20. kesäkuuta 2017

On hatuttanut :)
Joskus aiemmin virkkasin pienen "koriste"hatun ja nyt eilen innostuin tekemään niitä lisää... Ajattelin kiinnittää niihen neulat taakse, että voisi laittaa rintakoruksi... Onko teillä muita ideoita, mitä niistä voisi tehdä? Ehkä vaikka mangneetteja...
Noihin voi kivasti käyttää langan loppuja ja kaikenlaisia koristeita ja nauhoja.


Päivän säästä sen verran, että "Sataa rip rap rap, sataa rip rap rap, sataa aivan kaatamalla" lasten laulun sanoin. Mutta muutaman päivän oli taas ihanat kesäsäät, tarkoittaa aurinkoiset. Jonkun mielestä voi sadekin olla ihanaa kesäsäätä. Meillä oli taas lauantaina miehellä savusauna-vieraita, 4 miestä ja lisäksi yhden miehen vaimo mukana, jonka kanssa istuimme ja juttelimme sillä aikaa, kun miehet olivat saunassa.Itse emme kumpikaan saunaan halunneetkaan. Makkaraa myös grillattiin jo ennen saunaa ja saunan jälkeen juotiin ulkona kahvit. Pihapiirissämme on paljon lintuja, ainakin 4 pesivääkin. Kun kahvilla istuimme, niin kirjosieppo kävi läheisellä pöntöllään ihan rohkeasti. Pari kertaa on käpytikka yrittänyt mennä kirjosiepon pöntölle, vaan heti lintu-pariskunta ajaa sen pois. On noita lintuja hauska seurata.

Juhannusruusu senkun pörhistyy kun Juhannus lähestyy.

Leppäkerttujakin löytyy ulkoa, ainakin kivisiä.


Pari tilkkutyynyäkin on tekeillä, mutta ovat vielä kesken. Niihin sitä saa hyvin noita pienempiäkin tilkkuja "tuhottua". Sen sijaan esim. ikkunat on vielä pesemättä... ja normi saunakin olisi kiva siivota Juhannukseksi. Ihottumaakin on taas vaihteeksi tullut vähän käsiin, olikin pitkään poissa välillä.
Tällaisia ajatuksia tänään. Hyvää sadepäivää!

Ps. Äiti sanoi aikoinaan, että oli sellainen sanonta, että "Sateella asia onnistuu", muistan yhdessä vaiheessa kun menin hakemaan töitä ja asuntoa ja satoi vettä, niin äiti sanoi tuon, ja niin sainkin molemmat. Enemmän siinä kuitenkin varmaan vaikuttivat siinä vaiheessa äidin rukoukset, kuin tuo sanonta :)12 kommenttia:

 1. Ihania pikkuhattuja! Sopisivat myös onnittelukorttiin kiinnitettäväksi.

  VastaaPoista
 2. Minunkin mielestäni ihania nuo hatut! Omat suosikkini ovat tuo tumma sininen ja sitten valkoinen. Tuollaista sanontaa sateesta en ollut ennen kuullutkaan. Kiva pistää mieleen se sadepäivän varalle:) Vaikka tosiaan se rukous varmastikin oli se vaikuttava asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidillä oli sanonta joka lähtöön ja osa niistä on minunkin muistissani :)

   Poista
 3. Liiolii jo sanoikin, että sopisivat kivasti myös korttiaskarteluun nuo hatut! Söpöjä!

  VastaaPoista
 4. Kivoja jutskia keksit tehdä.
  Kyllä minä tykkään eniten kesällä viileistä ja sateisista päivistä koska ne ovat sairaille parhaita ei kovaa hellettä jaksa millään kun paljon sairastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistinkin sen, ett sinä ainakin tykkäät viileämmstä, voimia sinne teille molemmille <3

   Poista
 5. Suloiset hatut ja upea juhannusruusu! Aurinkoista juhannusviikkoa! P.s. blogissani on synttäriarvonta:)

  VastaaPoista
 6. Ihania hattuja ❤
  Mulla on juhannusruusu vasta nupuillaan.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)