Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 5. kesäkuuta 2017

Aurinkoa ja vieraita eilen, toista tänään...
Aamulla heräsin juuri ennen kellon (lue kännykän) hälytystä 15 yli 7. Siitä ja sateisesta säästä johtuen, piti mennä päikkäreille kun tultiin kaupungista, kun niin väsytti. Ja ihan mukavaa, kun kerrankin sain myös torkahdettua, vaikka olkapää särkikin. Kuitenkin piristyi, kun torkkui hetken aikaa ja joi sitten kahvit päälle :) Ja särkylääkekin piti ottaa tuohon olkapää-särkyyn,kun on tavallista kipeämpi.(Vaikuttaneeko matalapaine...)
Miksi aamulla heräsin niin "aikaisin" niin siksi kun miehellä oli kaupungissa hammaslääkäri aamulla ja menin samalla kyydillä auttamaan tyttöäni. Siivoushommia ja lomakkeen täyttämistä. Ennen kaupungista lähtöämme mies halusi vielä tarjota minulle keittolounaan ja jälkkärikahvit lounasruokalassa.Eilen odotettiin vieraita enemmänkin, kun oli tulossa yksi lapsiperhe sekä useampi mies saunomaan ja grillaamaan. No, loppujen lopuksi tuli "vain" perheen isä neljän lapsen kanssa sekä yksi mies yksinään. Miehet ja lapset saunoivat savusaunassa ja osa ainakin kävi joessakin, joka tosin on taas kesäisen matala.
Sen jälkeen grillattiin makkaraa ja syötiin salaatin kanssa ja jälkkäriksi limua ja kahvia höysteineen. Lapset tekivät kaarnaveneitä jokeen menemään, pelasivat sulkapalloa ja nuorin lapsista leikki myös vintistä tuomillani leluilla pihalla. Perheen isä oli todennutkin, etteivät "isot tytötkään" vilkuilleet kännyköitään...olihan se niin erilaista täällä maalla, kun itse asuvat kaupungin keskustassa kerrostalossa. Ja sääkin oikein helli meitä. (Harmi vain, että perheen äiti oli joutunut jäämään kotiin nuorimman sairastavan lapsen kanssa).


Eilen illalla sitten piti kantaa vinttiin takaisin kaikki tuolien pehmusteet ja raivata pöytäliinat pois ulkopöydiltä, kun luvattiin sadetta, ja sitähän tänään on saatukin. (Kun ei se paviljonkikaan pysynyt kunnossa, että sinne olisi voinut pehmusteet laittaa sateen suojaan :( Edelleen sataa, siitä huolimatta mies lähti lenkille, juoksu-sellaiselle...
Tilasin perjantaina netistä yhden kirjan, toivottavasti se tulisi huomenna postilaatikkoon! Raaskin tilata, kun on vielä synttäri-rahaa jäljellä :)
Tuolta ystävä-perheeltä muuten sain myös yhden, hengellisen, kirjan myöhästyneeksi synttäri-lahjaksi. Ihana omistuskirjoituskin oli kirjoitettu sen alkuun, se lämmitti mieltä :)


Sateiset terveiset täältä!


8 kommenttia:

 1. Kesävieraat ovat mukavia, kun piha antaa lisätilaa seurusteluun. Lapsetkin viihtyvät paremmin.
  Sade tekee hyvää luonnolle, jos vain huomenna sitten alkaa se luvattu kesä. Toivotaan niin tapahtuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään tiistaina oli ainakin lämmin aurinkoinen päivä :) Kasvejakin tuli istutettua lisää...

   Poista
 2. Teillä on ihana puuhamaa, varmasti viihtyvät kaiken ikäiset. Erityisesti sulkapallokenttä on ihan parasta! Sellainen oli minun lapsuuteni kesämökillä, ja sitä pelattiin vaikka kuinka.
  Toivottavasti olkakipu hellittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin lapsena pelasimme sulkkista sekä kotona, että äidin lapsuusmökillä kesälomilla..tikan heitto oli toinen suosikki ja "kymppiä " pelattiin pallolla seinää vasten :)No, onhan sitä sulkkista ja tikanheittoa tullut aikuisenakin harrastettua ja mölkkyä sekä krokettia.

   Poista
 3. Onneksi sää oli hyvä silloin kun vieraita oli, että saatoitte olla ulkosalla:) Paranemista olkakivullesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan sää oli luvatun kaltainen silloin, tuuli vain jonkun verran... Olkapääkin on taas ollut parempi :)

   Poista
 4. Saunominen ja grillaaminen hyvässä seurassa on ihanaa kesänviettoa. Kauniin vihreä tuo kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin heleän vhreältä tosiaan näytti, oikeasti vielä vihreämmältä kuin kuvassa :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)