Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 8. toukokuuta 2017

Viherpeukaloton ja jauhopeukaloton

Murheelisena huomasin jälleen kerran, että mulla ei ole viherpeukaloa, nyyh! Aiemmin istuttamani taimet olivat niin surkeassa kunnossa, että suurin osa meni roskiin, mullat sentään säästin. Muutamat myöhemmin istuttamani olivat vielä hyviä ja jokunen vanha... No, hyvä että sain ne surkimukset pois ikkunalta masentamasta mieltäni. Parempi pysyä vain ompelemisessa, sitä sentään jonkun verran osaan :)
Ja kunhan halpiskaupan pihamyymälä aukeaa, niin voin sieltä ostaa jonkun valmiiksi kasvatetun taimen. Tässä muutama säilyneistä taimista.Sitä ennen stressataan torstaisista synttärien järjestämisistä :) Noin reilu 30 henkeä on tulossa ilmeisesti kuusikymppisilleni. Varmaan ihan kiva sinä päivänä on juhlia yhdessä ystävien kanssa, mutta edeltä käsin juhlien valmistaminen stressaa, samahan se oli muutama vuosi sitten miehen viisikymppisten kanssa. Miehen synttärit vietettiin silloin kesällä puutarhajuhlana, suunnilleen saman verran oli silloin ollut miehelläkin vieraita. Meillä on pienet tilat ja ulkonakin vielä liian kylmä, niin omille synttäreilleni olen varannut kylätalon torstai-illaksi. Eipähän tarvii kotona siivota :) (Aikoinaan omilla viisikymppisilläni oli vain vähän vieraita ja asuntokin oli silloin isompi). Harmi, ettei lapset tule sinne, vaan vasta äitienpäiväksi. Tai vanhimmasta en vielä tiedä...josko hän tulisi varsinaisille synttäreille. Ja toiseksi vanhinhan on vielä siellä Epsanjassa.
Onneksi saan toisen täytekakun ja kuivakakut valmiina, koska en ole myöskään jauhopeukalo. Toisen täytekakun yritän kyllä saada itse onnistumaan.Tässä kirjoittamisen välillä kävi "vieraita", kaksi tuttua miestä. Tulivat juuri kun olimme lounaalla, niin saivat sitten myös syödäkseen ja sen jälkeen keitettiin pannukahvit joen rannan nuotiopaikalla. Toinen miehistä teki sitten samalla puuhommia siellä, ilmeisesti omaksi ilokseen :)
Aamupäivä oli aika pilvinen, mutta nyt alkoi aurinko vähän paistaa. Mittari näyttää +11. No niin, ja hetikohta alkoi sataa rakeita...taasko se alkaa tuo vaihtelevuus...
Tekisi mieli taas ommella, mutta isäntä on päikkäreillä makkarissa, eli mun ompeluhuoneessa. Onko mulla siis ompelupeukalo?
Toisessakin kaktuksessa on vain kaksi nuppua, niinkuin oli aiemmassakin.

Mitäpä tässä muuta.
6 kommenttia:

 1. Sinulle onkin tulossa mukava viikko, vietät syntymäpäiviä lähipiirisi kanssa. Toivotan jo etukäteen onnistuneita juhlia.
  ps. siementaimien kasvu on ollut huononlaista minunkin ikkunalaudalla, se on tämän liian vaihtelevan kevään syytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tästä taida oikein kesää syntyä...

   Poista
 2. Sinulla on ihan selvästi ompelupeukalo! Itse taimien kasvattaminen on juuri tuollaista, osa kuolee ja osasta tulee hirveitä honteloita ja kaatuilevia, ja ehkä kaksi kappaletta tulee sitten ihan mallikelpoisia taimia, ja niistäkin toinen kuolee siinä vaiheessa kun istuttaa ulos :-D
  Se taitaakin olla vain se tekemisen juttu, kiva on mullan kanssa päästä puljaamaan keskitalvella, ja itujen nouseminen mullasta on joka kerta yhtä suuri ja hieno ihme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mies on nyt ruvennut höösäämään kasvihuoneesta, kun saatiin ikkunoita..ja mä olen just huomannut, että mulla on surkea viherpeukalo..

   Poista
 3. Minä en ole koskaan kasvattanut itse taimia= ei ole taimipeukaloa :)
  Ostan kesäkukat suoraan täältä paikalliselta puutarhamyyjältä. Kannatan samalla pientä paikkakuntaa, on edes meillä jotakin ettei tartte 60 km ajaa edestakaisin !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä täältäkin taimia saa, jos vaan rahaa on, ja viime vuonna sain netin Roskalava-ryhmästä ilmaiseksikin :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)