Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 19. toukokuuta 2017

Piha-ja kylätalo-kuulumisia
Nyt on ilmat lämmenneet keväisen/lähes kesäisen lämpimiksi. Kukkapenkkejä sain laitettua vähän ja laitettua niihin ensin aasinlantaa, jota mies toi mulle aiemmin Vivamosta, ja päälle uutta multaa. Kissat on vaan ärsyttäviä, kun menevät kuopimaan kukkapenkkiin, varsinkin Hipsu.
Aiemmin jo peitin kanaverkolla ruohosipuli ja raparperi-penkit, kun huomasin että kissa oli käynyt siellä pöllyttämässä ja varsinkin raparperit olivat vielä pieniä.
Ei noissa kukkapenkeissäkään ole juuri mitään katsottavaa, kesäkukkien mukuloita istutin sinne ja toiseen penkkiin istutin pääsiäis-narsissien sipuleita, joita pääsiäiskukista oli tullut. Vaikka niistä pikkuisia tuleekin, niinkuin nämä entiset kukkijatkin...Tulppaanit on nupulla. Viime vuonna tähän aikaan kukkivat täysillä. Isoissa närsisseissa ei tainnut olla kuin lehtiä, vai olikohan nuppuja...
Muuten pihaa koristavat vain ensimmäiset varastosta kaivetut pihakoristeet......kuten sammakot :) Äitienpäivänä muuten oli ollut valtavan kokoinen oikea sammakko pihalla. Nuorin tyttö tykkää sammakoista, niin kävi sitä ihastelemassa ulkona. Itsekin näin pikkuisen sammakon yhtenä päivänä.Myös puutarhatontut Onni ja Tarmo ovat päässeet pihalle :) Kuin myös aikoinaan metallinkeräys-laatikosta löytynyt "kruunu".Aasin lantaa annoin myös ruusupensaille ja muille pienille kukkapensaille. "Kasvihuoneeseenkin" olen laittanut jo istustusastiat ja niihin mullat valmiiksi.Tänään miehellä oli aamulla hammaslääkäri ja juuri tuli mieleen, mahtoiko hän muistaa sitä, vaan menikö suoraan Vivamoon. (Itse en nimittäin muistanut sitä, että olisin voinut muistuttaa)....Vivamossa alkavat nyt Johannes, ukkosenjylinän poika - näytelmät.Tänään taas oli sellainen "Mitä on sitä otetaan"-ruokapäivä. Mies oli jo lähtenyt ja mietin mitähän sitä söisi... Eli lounas koostui paistetusta grillimakkarasta, paistetusta munasta (viimeisestä), perunasalaatin lopusta, kurkun lopusta, kesäkurpitsasta ja keitetyista pakastevihanneksista. Juomaksi lasillinen mehua.
Jälkkäriksi eiliseltä kylatalolta jäänyttä kahvia pumpputermoksesta ja myös kylätalolta jäänyt pullan pala.
Hyvin se muuten meni se kylätalon hengellinen tilaisuus, vaikka sitä vähän jännitinkin, kun ikäänkuin olin vastuussa siitä,kun mieskään ei päässyt sinne. Ystävä haki minut ja kahvittelu-tavarat. Olin saanut seurakunnan nuorisotyön-tekijän sinne puhumaan ja hänellä oli hyvä sana. Itse alussa kerroin omakohtaisen uskoontulo-kertomukseni. Musiikkinkin "sattui" tulemaan "kitaristi laulumies" joka veti laulut. Ja oli meitä kuitenkin 11 henkeä, vaikka tiesinkin muutamista, etteivät pääse.Tuosta jännittämisestä vielä...kun olen levoton jostakin asiasta tai jännitän sitä, niin tuntuu etten jaksa vaan odottaa sitä, niin silloin pitää keskittyä johonkin mukavaan. Vaikka ompeluun tai askarteluun. Niinpä eilenkin kylätaloa odotellessa aloin askartelemaan kortteja, osa niistä oli ennestään keskeneräisiä, niin tulivat myös valmiiksi.Tein myös muutaman kirjanmerkin. Loppuun Hipsu, joka oli taas keksinyt uuden makuupaikan. Hipsu-teline :)

4 kommenttia:

 1. Kiva että se tilaisuus meni kuitenkin hyvin:) Hyvä konsti tuo jos pystyy jännityksen keskellä keskittymään johonkin muuhun. Vaikuttaa mielenkiintoiselta tuo näytelmä, joka on tänä vuonna meneillään. Hyvää viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Johannes ukkosenjylinän poika on nyt toukokuussa ja myöhemmin kesällä on uusi näytelmä Paavalin salaisuus.

   Poista
 2. Mulla ei näy yhtään narsissia, on ollut vieläkin kylmää. tosin muutama päivä lämmintä, onneksi.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)