Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 22. toukokuuta 2017

Kuistilla ja komerossa...

...niissä olen viettänyt aikaa.
Eilen mies oli vielä näytelmässä, niin siivosin vähän kuistia. Kuistilla olleen "lyhtykaapin" vein pihan "terassinurkkaukseen" ja sain näin mahtumaan kuistille myös tuolin istumatason lisäksi. Samalla vähän järjestelin kuistia muutenkin. Kuvat puhukoot puolestaan. Meidän kuisti on minimaalisen pieni, joten ei kauheasti voi sisustuksen järjestystä vaihtaa.Pyykit liehuivat ikkunan takana kesä-tuulessa..siltä se ainakin tuntui :)

Pelargoniat ovat jo aiemmin siirtyneet makkarin ikkunalta kuistin ikkunalle.


Tänään vietin aikaa "murheenkryynissä" eli eteisen isossa, kylmässä komerossa. Sinne tulee tungettua talvella vaan nopeasti kaikki sisään, kun se on pakkas-asteilla. Niinpä keväisin on edessä sen järjesteleminen, mikä on aika mahdoton urakka. Ei se siivoaminen väsytä, vaan se että niin monen esineen kohdalla pitää miettiä tarvitaanko sitä vai ei ja mitä uskaltaa hävittää, ettei kohta sitä kaipaa...hmm...Ovi ei auennut enempää, koska oven takana oli kierrätyspisteelle ja ihan kierrätyskeskukseen menevää tavaraa, jota olen sinne kerännyt piiloon.
Komerossa on talon vanhat keittiökaapit, siis jo ennen talon edellisiä kaappeja ennen olleet. Kaappien siivoukseen ei riittänyt vielä aika.


Mutta sotkua riitti...ja pähkäiltävää...Olin jo heittämässä jotain poiskin, mutta mies tuli just kotiin ja sai puhuttua niistä vielä pari tavaraa jäämään, esim kahdet talon vanhat rullaverhot sekä omituisen kukkamaljakon, jotka minä olisin ollut valmis jo hävittämään.
No, kyllä me kuitenkin kerättiin autoon sitten muut jätepisteelle menevät sekä muovin ja paperin keräykseen vietävät. Ja vietiinkin ne! Kierrätyskeskukseen vietävät jäivät vielä komeroon odottamaan samoin kuin elektroniikka jätteisiin vietävät ulos.


Ensimmäisessä komerokuvassa näkyvät miehen työvaatteet olivat aiemmin olleet näiden mun siivousvälineiden pällä, niin ettei niitä juuri näkynyt...
...vaikka niiden alapuolella oli sopiva naulakko. Nyt työvaatteet menivät siihen ja siivousvälineetkin jäivät näkyville. Ja mieskin lupasi laittaa työvaatteet siihen naulakkoon :) Katsotaan...Siinä yksi parannus.Seinät ovat täynnä nauloja edellisten asukkaiden jäljiltä, niin niitähän sitä itsekin käyttää.
Ei siitä hääppönen tullut, mutta kuitenkin vähän enemmän järjestyksen poikasta. Vielä kun nuo kaapit siivoaisi sisältä, niin ehkä saisi sinnekin jotain tavaroista piiloon.Tulipas pitkä ja sotkuinen postaus, vaan näillä mennään!

6 kommenttia:

 1. Siistiltä näyttää. Mulla on kans paha tapa, kun siivoan mietin pidänkö vai laitanko pois ???
  Yleensä jos heitän pois, parin päivän päästä sitä olis tarvittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se onkin, kun yleensä niitä kohta tarvitsisi :)

   Poista
 2. Tavaroiden järjesteleminen on omalla tavallaan mukavaa, mutta työlästä ja aikaavievää. Olen ottanut tavaksi siirtää vähän käytetyt vaatteet ja tavarat jonnekin sivuun. Jos niitä ei vuoteen tai kahteen ole edelleenkään käytetty, alkaa lähtölaskenta kierrätykseen. Muistotavarat tietenkin ovat asia erikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mullakaan vaatteiden pois laitossa niinkään ole vaikeuksia, se on tärkeää että on sellaiset vaatteet missä on hyvä olla...Mutta tällaisessa kierrättäjä perheessä jos jotain muuta laittaa pois niin kohta sitä tarvitsisi :)

   Poista
 3. Ihanat noi vanhat keittiön kaapit ♥.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)