Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Kevät näkymiä

Kevät on aina sellaista aikaa, että tulee paljon kuvattua. Niinpä nyt kuvia omasta jokirannasta sekä tämän päivän lenkiltä.

Joen yli kaartuva puu...


Valkovuokkoja vasta rannalla...Tällainen punalehtinen pieni puu kasvaa naapurin puolella.
Ikivanhaa savusaunaa....miten vanha tuo sauna liekkään, koska tällä alueella on aikoinaan ollut kunnan omistamia pikkumökkejä, niin olen kuullut, ja tuo meidän savusauna oli kahden mökin (tämän talon paikalla olleen ja tuon naapuri mökin yhteinen sauna). Senpä vuoksi siellä on eteisessä,joka toimii pukuhuoneena, ovet kahteen suuntaan. Sekä naapurille päin, että meille päin. Tämän talon paikalla olleessa mökissä oli viimeksi kai asunut sokea mies, Sokea-Oskari. Tuonkin on kertonut ystävälle hänen isänsä. Kun ovat paikkakuntalaisia.


Tuo saunahan oli ollut välillä puuvarastona, esim. silloin kun muutimme tähän.Tänään kävin kävelemässä tiellä joka kulkee meidän ohi,oikeastaan ei ole tullut sitä käveltyä vähään aikaan, kuin vähän matkaa, kun on tullut metsässä käveltyä ja muutenkin liian vähän liikuttua.
Metsän kautta menin menomatkan kyllä nytkin, se on ylämäkeä niin on hien pintaan nostavaa. Metsäpolulla on mukavaa, rauhallista ja luonto ympärillä. Ei tienkään näköaloissa kyllä ollut valittamista :)


Pellon reunassa kasvavia voikukkia katsoessani tuli lapsuusmuisto.Kun mentiin ennen äidin lapsuus-kotimökille kesälomalle, niin tyhjän pienen punaisen mökin piha oli täynnään voikukkia...se oli niin kaunista ja oli ihanaa kun oli kesä ja loma alkanut :)Valkovuokotkin kukkivat vielä.


Eilen olimme synttäreillä, ja siellä oli päivänsankari tullut näin komealla autolla! Ja komeat ja isot synttäritkin olivat, päivänsankari oli pastorimme :)
Leppoisaa sunnuntaita!

11 kommenttia:

 1. Ihanat maisemat. Tuossa ekassa kuvassa auringon säteet hienosti leikkivä tveden pinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkin tykkään tuosta kimaltavasta vedestä :)

   Poista
 2. Täällä näyttää niiin keväiseltä kuvien suhteen,todellakin kevät saapui,aurinko paistoi lämpimästi tänäänkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Tansku blogiini! Kyllä nyt on ollut suorastaan kesäistä :)

   Poista
 3. Tuo joki, ja saunanne siinä rannalla, on ihastuttavan tunnelmalliset. On kiva kun olette saaneet kuulla vähän talon ja tienoon historiaa. Hyvää viikkoa Sesse:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle Metsäntyttö! Olisi tosi kiva saada vielä enemmänkin tietää paikan historiaa!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Ihana kevät, kyllä sitä kelpaa kuvata :)

   Poista
 5. Voi miten ihana tuo jokiranta ja siellä nököttävä vanha sauna. Kun olin lapsi niin me "uitiin" joessa joka virtasi mummolan lähistöllä. Se tuntui silloin kovin syvältä. Ehkä se silloin olikin koska siellä uiskenteli toisinaan myös mateita :)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)