Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 14. maaliskuuta 2017

Talon rakennusta ja keräilyä...

Mulla on ollut lainassa kirjastolta pari nukkekoti-kirjaa ja arvata saattaa, että innostuin rakentamaan pahvilaatikosta nukkekotia. Piti ensin tehdä sellainen "tila-ihme" pikkutalo, johon Eerika-nukke saisi muuttaa.


Vaan kuinkas sitten kävikään...kun talo on ollut vielä kesken eräinen jonkun verran, niin innostuin jo tuunaamaan entisiä ja rakentamaan uusia huonekaluja sinne. (Tämä kun on kuitenkin vähän isommassa mittasuhteessa kuin Lunbyn nukkis). Sitten iskikin tilanpuute talossa, joten joudun ruveta rakentamaan siihen toisen kerroksen, että saan taloon tarpeeksi tilaa :) Huomaatteko muuten, että talosta tulee samanvärinen kuin meidänkin talo. Valkoista ja vihreää.


Tekemistäni huonekaluista esittelen sängyn, jonka tein Eerikalle. Tämä on tehty sytytyspala laatikosta ja päällystetty ,päältä ja päädystä, saaduista pikkuisista korupusseista saatavalla mokan/sametin tuntuisella "kankaalla". Patja on tehty kuplamuovista ja kankaasta.Lakana ja tyynyliina ovat kuitukangas servettiä ja vähän pitsiä. Päädyssä on pehmusteena vanua ja koristeena pikku-helmiä. Sängyn jalat on puuhelmet.

Enkelipeiton alla Eerika saa hyvät unet. Se on tehty huonekalu-kankaan palasesta, pitsistä ja pikkuisesta enkeli-ristipisto-työstä, joka on löytynyt alunperin kierrätyksen ilmais-tavaroista.


Tämä talo-projekti siis jatkuu pikkuhiljaa. Mutta asiasta toiseen. Tänään kun olin kaupungissa, käväisin tietysti taas kirppiksellä.Löysin kahdella eurolla nätin purkin entisen kaveriksi. Tykkään varsinkin noista kansikuvista :) Vasemman puoleinen on vanha, oikean puoleinen uusi.


Näitä toisiakin purkkeja sattuu olemaan tuplat. Nämä on ostettu joskus kierrätyskeskuksesta, vuosia sitten.


Elmokin tuli parturoitua eilen, sillä olikin valtavan pitkäksi kasvanut talviturkki. Nyt on silläkin kevyempi "kevät-luukki".


Mukavaa viikon jatkoa!

5 kommenttia:

 1. Nätit purkit. Kansikuvista tulee mieleen Carl Larssonin piirrokset.

  Kekseliäästi toteutettu ja kiva sänky. Nukkekodin rakentaminen on aina ollut haaveissani, mutta toistaiseksi ei ole löytynyt riittävää inspiraatiota aloittamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuleekin Larssonin työt mieleen..sama vanhan ajan tunnelma. Mullahan on Lundbyn nukkekoti, mutta kaipasin taas uutta värkättävää...ja kun pari vanhaa ja huonompaa puista nukkekotia kerkesin laittaa jo kiertoon välillä :)

   Poista
 2. Kevätluukki tulee varmaan tarpeeseen, kun lähipäiville on luvattu lämmintä :-)
  Ihana nukketalo ja etenkin tekemäsi sänky on niin suloinen! Haluaisin tuollaisen helmijalkaisen sängyn vihreine lakanoineen itsellenikin. Eikö muuten ole hauskaa, miten nukketalossa voi tilanpuutteen ratkaista niin helposti ja äkkiä, toisin on omassa talossa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kaipaisin omaan taloonkin vähän lisää tilaa :) Aurinko paistaa eilisen harmauden jälkeen (ja illan kovan tuulen ja sateen), ihanaa!

   Poista
 3. Kappas, on tosiaan samanvärinen talo rakenteilla ja tuo sänky on hieno:) Tuommoinen nukkekotitouhu olisi kyllä ihan hauskaa. Meillä se ei vaan tule kyseeseen, kun on niin pienet tilat.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)