Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Risat farkut hyödyksi
Saatuani laatikollisen kankaita ja tilkkuja pois Roskalava-ryhmän kautta, rupesin pähkäilemään mitä tekisin pyykki-korillisella vanhoja, risoja farkkuja ja farkun palasia ja jämiä entisistä farkkutöistä. Jotain tarttis tehdä...
Ensin ajattelin tarjota niitäkin Roskalava-ryhmässä ainakin osan, mutta sitten kuitenkin aloin miettimään josko tekisin jotain itse. Ensin ajatuksissa oli istuma-tyyny, vaan sitten päädyin kuitenkin kassiin.


Siellä oli valmiina joitakin pienempiä farkkupaloja, niin leikkasin niitä lisää ja tein kassin etupuolen tilkuista. Koristeeksi tasku, sen reuna oli vähän rispaantunut niin peitin sen reunan rikkinäisen vetoketjun pätkällä. Vielä koristeeksi kukka jostain vanhasta pöytäliinan palasesta. Tasku meni vähän ryppyyn, mutten viitsinyt sitä ruveta purkamaan, kun menee omaan käyttöön. Kädensijat tein myös farkkupaloista, olis muuten kannattanut tehdä ihan vaan farkkukankaasta, ne tilkkujen saumat ottivat niin kiinni, että oli tosi vaikea saada niitä "hihna-putkia" käännettyä. Meinas mennä loputkin kynnet. Piti hakea nokkapihdit avuksi ennenkuin ne kääntyi :)Takapuolta en jaksanut tehdä tilkuista vaan tein sen valmiista farkku-palasta ja yläreunaksi farkkuliivin nappilista, syystä että farkkupala oli hieman liian pieni, ja onhan nuo napit ihan kivat.


Vuori saadusta sinisestä kankaasta.

Aikaa siinä meni noin 2-3 tuntia alusta (pähkäilystä ja suunnittelusta) lähtien. Ja selkä oli ihan "jäykkkä jöpökkä" kun lopetin, join kahvit ja läksin Elmon kanssa ulkoilemaan. Kyllä se siitä vertyi :)
Ulkona näimme kolme peuraa, ihania. Ja joku isompi lintu, olisko ollut naaras-fasaani tai joku vastaava... en kerinnyt tarkemmin katsoa kun Elmo haukahti ja lintu pelästyi. Pihassa seikkaili taas tämä herra varis, vai rouvako lie, en tunne varisten elämää. Meidän pihassa ei yleensä ole ollut variksia, vain pikku-lintuja ja mustarastaita.


Nyt se tuuli on kerennyt tännekin. Mutta kiva kun on myös alkanut aurinko paistaa...kyllä oli kuuma lenkin jälkeen. Oli pakko jo avata toppis tulomatkalla. Olen koko talven ollut niin viluinen, että vieläkin puen liikaa päälle kävely-lenkillekin, vaikka tiedän että sitten tulee kuuma.

3 kommenttia:

  1. Terve, kaunista sunnuntaipäivää täältä Pirkanmaalta, tuuli on täälläkin reipas, heittelee tavaroita sinne tänne. Lämpöasteita 11! meidänkin pihalla pasteerailee harvinainen ISO varis seuranaan sepelkyyhkyjä ja mustarastaita.

    VastaaPoista
  2. Hieno farkkulaukku tuli! Mullakin olisi muutamat farkut odottamassa uusiokäyttöä, kun vaan joskus saisi aikaiseksi :)

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)