Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 11. maaliskuuta 2017

Jotakin pientä...

... on tullut käsilläkin tehtyä. Sain aiemmin tuttavalta pussillisen nahkan paloja ja olen miettinyt mitä niistä voisi tehdä. Eilen näin netissä idean nahka-heijastimista ja tein siitä oman versioni.


Siis kaksi ympyrää tummanpunaisesta nahkasta. Laitoin nurjan puolen päälle päin,kun minusta se on kauniimman värinen. Leveästä heijastin nauhasta leikkasin kukan terälehdet, ensin liimasin, sitten ompelin ne. (Juuri jaksoi kone ommella nahkaa). Keskustaan ompelin käsin helmiä. Toinen kappale samalla lailla. Kappaleet vastakkain ja ompelin käsin reunoista yhteen.

Sopii pitkän takin väriin :)


Tostaina kun siivosin alakertaa (siis keskikerrosta), niin piti heittää wc:n matto pyykkiin. Menin vintistä katsomaan jotain pikku mattoa tilalle, mutta ei oikein löytynyt, mihin lienen taas "piilottanut" ihan pikku-matot... Näin siellä sitten tämän isomman pampula-maton, jonka olin muutama vuosi sitten halpa-kaupasta ostanut. Siitä oli jo irronnut, ja mennyt rikki, niin paljon pampuloita (tupsuja), etten ole voinut sitä enää pitää. En ollut sitä raaskinut poiskaan heittää, kun siinä on niin ihanat värit. Joten se oli jäänyt odottamaan aikaa parempaa eli sopivaa ideaa.(Kuvassa pala, joka jäi jäljelle, kun olin leikannut sen WC-matto osuuden).Nyt vein sen alas ja leikkasin toisesta päästä (jossa oli enemmän tupsuja jäljellä), vessaan sopivan kokoisen. Irroitin yhden rivin tupsuja pois, että sain kaksinkertaisella siksakilla ommeltua leikatun reunan kaksin kerroin. Syytä olikin, sillä se alkoi heti purkautua, kun sen leikkasi...
Sen jälkeen ompelin vain irroitetuista tupsuista uudet puuttuviin koloihin. Ja volaa! Vessa sai pirteän ja jalkapohjia samalla hierovan maton :)
Tuo vessa on niin pikkuriikkinen, että tarvitsee tosiaan pienen maton.

Kaunista aurinkoista lauantaita teille kaikille, jotka täällä piipahdatte.

8 kommenttia:

 1. Pompulamatossa on tosiaan aivan ihanat värit, on kivaa, kun niitä pääsee ihailemaan, tulee hyvälle mielelle.
  Heijastin on upea, voisit tehdä tuollaisia myyntiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit on niin keväiset tuossa matossa :)

   Poista
 2. Ompa kiva pampulamatto. Osaiskohan tuommoisen itse tehdä. Hyvän näköinen on uusi heijastimesikin. Käy nätisti takin väriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä huomasin vasta tehtyäni tuon heijastimen, miten hyvin se sopii takkiin :)

   Poista
 3. Tuo heijastin on kaunis ja sopii täydellisesti yhteen takin kanssa:) Tuo matto onkin jännä. Onneksi sait siitä vielä osan ihan matoksi. Siinä on kivan keväinen väritys.

  VastaaPoista
 4. Teen varmaan vielä tuosta toisesta päästäkin jonkun maton :)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)